31 March 2015

Afeef's 5th Birthday

Afeef dah 5 tahun!! Bedy die 27/3 haritu. tapi semua org lupa ahahaha teruk betul. dah mlm baru ingat. pastu si Affan sebok la tanye bil nak buat beday party Afeef ni.

Afeef ni special skit. Alhamdulillah sekarang dah byk perubahan, dah byk perkataan die boleh ckp dan dan boleh communicate sikit2.

Semalam die nak mengikut mama naik kete, cepat2 pakai selipar. bila tanye "Is that your shoe?" Die jawab "Yes!" sambil angguk dan mate die tgk kite. Hehe bagus dah ade eye contact dan boleh jawab bila ditanye.
Mase cuti sekolah haritu, die duduk rumah nenek. tetibe die sebut "Atuk.. Nenek.." terus atuknye puasa nazar. hehe sbb atuk die pernah bernazar dulu2 kalau afeef boleh sebut "Atuk", atuk nak puasa.

Semoge Afeef semakin bijak, pandai, boleh berdikari, boleh bercakap banyak2 lagi dan mendengar kate. Semoge Afeef dapat masuk sekolah biasa darjah satu nanti dan dapat makan mcm budak2 lain. Insyaallah..

28 March 2015

Reunion Srikandi 9600 28-29 Mac 2015, Impin Morib Hotel

Orang lain dah abis update pasal Reunion, saye baru nak update. hehe, amik mase sbb nak recover dari penat travel n enjoy sakan kat Morib. hehe . Reunion Family day mmg terbaik!! best sangat dapat jumpe2, bersukaneka, dinner and mandi pool.

Affan pon happy sangat dapat jumpa kawan2 baru.

Si Afeef lak kejap2 hilang, kejap2 hilang, suke sgt nak explore tempat baru.
Afrin elok je dok diam ngan auntie Syada Husain n uncle hafiz hehe.

Best woo sukaneka, sakit tulang smpai ke harini ahaha. seb baik menang, dapat la powerbank.
Affan pon suke dapat hadiah menang bawak bola ping pong dalam sudu.

acara last beli kerepek kat Banting pon best hahaha.

Ok tq semua yang organize dan yang murah hati sponsor mcam2 utk menjayakan Reunion STF9600 kite ni.

Tq jugak kpd encik suami yg sudi drive all the way ke Morib dan join sukaneka dan pandai bawak diri beramah mesra dgn husband2 srikandi yg lain. baguss. nanti senang la nk ajak lg sbb dh ramai yg kenal.
Semoge berjumpa lagi akan datang. Next kite gi Johor pulak la

 Ok gmbar2 malas nak letak caption

1) Gambar semase registration

 
  


2) Gambar2 petang tu, mase Sukaneka











 


 

 



 3) Ni gambar2 time malam, ade BBQ Dinner




Barisan Committee members STF9600 reunion







2 org budak dah tumpas awal mase dinner

uruskan lucky draw. sendri tak bertuah huhu

Affan je la yang belum tido lagi, so dapat amik gambar ngan Affan je

My Eldest Boy- Affan

Mu Youngest Boy, Afrin Dayyan







4) Aktiviti Pagi Ahad - Swimming
Affan wwinning dengan kawan2 baru

Lunch sebelum bertolak balik. TQ kepade yg belanje
5) Acare memborok kerepek kat Banting

27 March 2015

Buku Baru untuk anak-anak mama

Little Einstein & Baby Einstein book.

These books are on sale!! 50% discount at www.pelican.com.my


So boleh la mama belanje anak2 mama.
They all love it!! Afeef excited sangat dapat buku Little Einstein kesukaan die.
Si Affan paling excited nak baca semua.
Dan si Afrin pon excited nak makan semua buku! Hahaha.
Tapi actually banyak beli buku utk Afrin ni. Ada touch n feel book, lift-the-flap, flash card and mirror book.





Blog Widget by LinkWithin