30 August 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Tercapai jugak impian Affan nak gi Legoland. Tadi nampak je legoland dari jauh terus excited mcm histeria ahaha. Sabo jela budak ni. #legoland

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Tercapai jugak impian Affan nak gi Legoland. Tadi nampak je legoland dari jauh terus excited mcm histeria ahaha. Sabo jela budak ni. #legoland

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Tercapai jugak impian Affan nak gi Legoland. Tadi nampak je legoland dari jauh terus excited mcm histeria ahaha. Sabo jela budak ni. #legoland

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Tercapai jugak impian Affan nak gi Legoland. Tadi nampak je legoland dari jauh terus excited mcm histeria ahaha. Sabo jela budak ni. #legoland

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Tercapai jugak impian Affan nak gi Legoland. Tadi nampak je legoland dari jauh terus excited mcm histeria ahaha. Sabo jela budak ni. #legoland

29 August 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Steamboat time!!

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Ronda2 Sekolah Tun Fatimah. Dulu atuk dtg hantar mama. Skang dtg melawat ex sekolah mama siap bwk 3 cucu. Dah 13 tahun tak jejak STF. Mak abah nak jugak gi tengok. #johor #stf #legolandtrip

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Ronda2 Sekolah Tun Fatimah. Dulu atuk dtg hantar mama. Skang dtg melawat ex sekolah mama siap bwk 3 cucu. Dah 13 tahun tak jejak STF. Mak abah nak jugak gi tengok. #johor #stf #legolandtrip

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Ronda2 Sekolah Tun Fatimah. Dulu atuk dtg hantar mama. Skang dtg melawat ex sekolah mama siap bwk 3 cucu. Dah 13 tahun tak jejak STF. Mak abah nak jugak gi tengok. #johor #stf #legolandtrip

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Ronda2 Sekolah Tun Fatimah. Dulu atuk dtg hantar mama. Skang dtg melawat ex sekolah mama siap bwk 3 cucu. Dah 13 tahun tak jejak STF. Mak abah nak jugak gi tengok. #johor #stf #legolandtrip

28 August 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Hehe sambutan beday kecil2an je kite. Beday Affan ngan Adam. Moksu Nurul Farida Aini goreng mihun Singapore. Nenek buat Teh o ais. Haha. Suke sgt si Affan dapat Big Box of Lego die tu. Si Adam dapat Lori Bancuh Simen hahah.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Hehe sambutan beday kecil2an je kite. Beday Affan ngan Adam. Moksu Nurul Farida Aini goreng mihun Singapore. Nenek buat Teh o ais. Haha. Suke sgt si Affan dapat Big Box of Lego die tu. Si Adam dapat Lori Bancuh Simen hahah.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Hehe sambutan beday kecil2an je kite. Beday Affan ngan Adam. Moksu Nurul Farida Aini goreng mihun Singapore. Nenek buat Teh o ais. Haha. Suke sgt si Affan dapat Big Box of Lego die tu. Si Adam dapat Lori Bancuh Simen hahah.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Hehe sambutan beday kecil2an je kite. Beday Affan ngan Adam. Moksu Nurul Farida Aini goreng mihun Singapore. Nenek buat Teh o ais. Haha. Suke sgt si Affan dapat Big Box of Lego die tu. Si Adam dapat Lori Bancuh Simen hahah.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Hehe sambutan beday kecil2an je kite. Beday Affan ngan Adam. Moksu Nurul Farida Aini goreng mihun Singapore. Nenek buat Teh o ais. Haha. Suke sgt si Affan dapat Big Box of Lego die tu. Si Adam dapat Lori Bancuh Simen hahah.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Hehe sambutan beday kecil2an je kite. Beday Affan ngan Adam. Moksu Nurul Farida Aini goreng mihun Singapore. Nenek buat Teh o ais. Haha. Suke sgt si Affan dapat Big Box of Lego die tu. Si Adam dapat Lori Bancuh Simen hahah.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Hehe sambutan beday kecil2an je kite. Beday Affan ngan Adam. Moksu Nurul Farida Aini goreng mihun Singapore. Nenek buat Teh o ais. Haha. Suke sgt si Affan dapat Big Box of Lego die tu. Si Adam dapat Lori Bancuh Simen hahah.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Hehe sambutan beday kecil2an je kite. Beday Affan ngan Adam. Moksu Nurul Farida Aini goreng mihun Singapore. Nenek buat Teh o ais. Haha. Suke sgt si Affan dapat Big Box of Lego die tu. Si Adam dapat Lori Bancuh Simen hahah.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



[Affan's 6th Birthday] Ni la kek Marvel Avengers Affan!! Ade Hulk, Ironman, Spiderman & Captain Amerika. Iron man dah berjambul kene icing si Wafiy kacau. Haha. #affan #birthday

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



[Affan's 6th Birthday] Ni la kek Marvel Avengers Affan!! Ade Hulk, Ironman, Spiderman & Captain Amerika. Iron man dah berjambul kene icing si Wafiy kacau. Haha. #affan #birthday

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



[Affan's 6th Birthday] Ni la kek Marvel Avengers Affan!! Ade Hulk, Ironman, Spiderman & Captain Amerika. Iron man dah berjambul kene icing si Wafiy kacau. Haha. #affan #birthday

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



[Affan's 6th Birthday] Ni la kek Marvel Avengers Affan!! Ade Hulk, Ironman, Spiderman & Captain Amerika. Iron man dah berjambul kene icing si Wafiy kacau. Haha. #affan #birthday

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



[Affan's 6th Birthday] Ni la kek Marvel Avengers Affan!! Ade Hulk, Ironman, Spiderman & Captain Amerika. Iron man dah berjambul kene icing si Wafiy kacau. Haha. #affan #birthday

From Nurul Afzan Aini's Facebook

[Affan's 6th Birthday] Ni la kek Marvel Avengers Affan!! Ade Hulk, Ironman, Spiderman & Captain Amerika. Iron man dah berjambul kene icing si Wafiy kacau. Haha. #affan #birthday

26 August 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Ok at 1.45am done all to-do-list. Pam susu done! Boleh Afrin bawak bekal ke nurseri esok. Baru la bolh pejam mate Nak tido. Tetibe.. Perut bunyik Berkeriuttt laparr huhuhu. Nyampah! Mata, Cepat la tidooo.

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Kalau ikutkan mengantuk dan penat, kol 10 td lg dah rase nak tido. Tapi digagahkan juge buat kerje2 rumah start kol 11.30 mlm td lps Afrin betul2 dah lena dengan mate yang dah kelat. Dah abis gosok baju, campak baju dlm mesin basuh, kemas beg sekolah bebudak 3 org ni, basuh pinggan, kemas dapur sket2. Siap semua kol 1 pg. Pastu mandi (busuk gile berpeluh2) dan sekarang 1.20am pam susu pulak. Huhu. Ok esok nak improve lagi timing. Harap2 semakin hari semakin awal dpt tidur dan dpt bangun awal dan dapat uruskan anak2 di waktu pagi sendiri. Dan sampai awal ke opis. #workingmom #housemaker

23 August 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Saye dah mandi. Semalam mama botakkan saye lg. Mama dah terer skang boleh cukur rambut saye sebelah tabgan je sambil dukung saye tepi sinki. Pastu lap2 kepale ngan air, pastu mandikan saye. Saye rase saye comel kalau botak. Licin, bulat macam telur kan saye? Hehe. Tapi saye selalu kene gigit nyamuk la. Abis kepale, muke ngan tangan gebu saye berbintat2. Boleh tak atuk nenek tolong belikan saye kelambu utk tutup buai ngan kelambu mcm tudung saji tu saye nak pakai bile tidur atas katil.

19 August 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Dah 2 jam setengah menunggu kat Klinik ni utk cek Afrin 4 bulan. Huhu. Kesian budak ni belum mandi dan ngantuk sgt2. Boleh tido kejap je td. Mama pon lapo tak mkn pape lg, tp tetap kene bg Afrin susu huhu. #afrin

12 August 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Saye dah 4 bulan!! Kejap je saye membesar dengan susu mama yang berkhasiat. Saye budak baik! #afrin

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Saye dah 4 bulan!! Kejap je saye membesar dengan susu mama yang berkhasiat. Saye budak baik! #afrin

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Saye dah 4 bulan!! Kejap je saye membesar dengan susu mama yang berkhasiat. Saye budak baik! #afrin

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Saye dah 4 bulan!! Kejap je saye membesar dengan susu mama yang berkhasiat. Saye budak baik! #afrin

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Ok dag setel proses pindahkan pasu. Ade 4 adenium pasu besar, 3 yang sedang. Mane ade banyak mak, Lamfawiah Yusoff ni je ya ade. Kalau mak nak 1 boleh la hehe #gardening

11 August 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Projek menanam semalam dan harini. Dah pindahkan 2 Adenium besar dalam pasu besar. Semalam dapat beli 3 pokok Heliconia, 4 pasu besar dan sebungkus pebble stone. #gardening #adenium

09 August 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Budak ni teman mama angkat kain baju. Tak mau tinggal dalam rumah tuu. Nak dok luar sedap angin kuat petang2. #afrin

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Orang lain dah abis raye, saye baru nak susun biskut raye dalam balang. Ntah sape la nak dtg ni haha.sendri makan la. Si Afeef dah start angkut balang cookies. #biskutRaya

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Baik punya port tido. Terdampar terus. #afeef

08 August 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Melayan Affan main Monopoly Junior. Pot pet pot pet la mulut die. Layan kan ajee. #monopoly #affan

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Rupe2 nye, inilah bendenye yg dok makan daun pokok saye sampai togel2 semuanye. Huhu. Ops membanteras telah dilaksanakan. Dapat la 4 ekor. Panggil Affan nak tunjuk Caterpillar, die tengok dan cakap "GIVE THEM DINNER, MAMA! THEY LOOK HUNGRY!!" Cehh die dh makan pokok mama la!! Huhu Tapi si affan geli lak ngan caterpillar ni. Siap cakap "I'm alergic to Caterpillar" huhu #gardening #caterpillar

07 August 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Ok inilah hasil perkebunan petang tadi selama sejam. Laju gile kene buat keje sebelum small boss mengamuk dlm rocker. Cangkul tanah, campurkan dengan tanah beli kat nurseri, (siap ikut sukatan nisbah 5:2:1) pastu isi dalam pasu. Hasilnye: -3 pokok adenium (kaler Amata (hitam), putih n putih pink. -6 pasu keratan Mulberry -5 pasu Ros jepun free gift dari Iefa Jeff sbb beli Adenium Dah siap letak baja biji kopi semuanye. #gardening #adenium

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Ok inilah hasil perkebunan petang tadi selama sejam. Laju gile kene buat keje sebelum small boss mengamuk dlm rocker. Cangkul tanah, campurkan dengan tanah beli kat nurseri, (siap ikut sukatan nisbah 5:2:1) pastu isi dalam pasu. Hasilnye: -3 pokok adenium (kaler Amata (hitam), putih n putih pink. -6 pasu keratan Mulberry -5 pasu Ros jepun free gift dari Iefa Jeff sbb beli Adenium Dah siap letak baja biji kopi semuanye. #gardening #adenium

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Ok inilah hasil perkebunan petang tadi selama sejam. Laju gile kene buat keje sebelum small boss mengamuk dlm rocker. Cangkul tanah, campurkan dengan tanah beli kat nurseri, (siap ikut sukatan nisbah 5:2:1) pastu isi dalam pasu. Hasilnye: -3 pokok adenium (kaler Amata (hitam), putih n putih pink. -6 pasu keratan Mulberry -5 pasu Ros jepun free gift dari Iefa Jeff sbb beli Adenium Dah siap letak baja biji kopi semuanye. #gardening #adenium

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Ok inilah hasil perkebunan petang tadi selama sejam. Laju gile kene buat keje sebelum small boss mengamuk dlm rocker. Cangkul tanah, campurkan dengan tanah beli kat nurseri, (siap ikut sukatan nisbah 5:2:1) pastu isi dalam pasu. Hasilnye: -3 pokok adenium (kaler Amata (hitam), putih n putih pink. -6 pasu keratan Mulberry -5 pasu Ros jepun free gift dari Iefa Jeff sbb beli Adenium Dah siap letak baja biji kopi semuanye. #gardening #adenium

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Ade budak yg asek melalak dlm rumah, mama nak berkebun pon tak tenteram maka angkut sekali bawak keluar. Elok senyap die dok dlm tu sambil dihurungi lalat ngan nyamuk haha. Alhamdulillah berjaye jugak projek menanam fasa pertame. Bagus Afrin, bersabar ngan mama ni.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Nak memulakan Projek bercucuk tanam dan huat landscape laman. Semua DIY ni. Caiyok Afzan. Tadi dengan gigih gi beli cangkul & cakar, penyembur baja segala. 2 hari lepas dah beli pasu2 dan tanah. Ade jugak baja kopi & baja Avvix tu beli online. Anak pokok Adenium pon beli online. Siap beli sabit nak sabut rumput laman haha. Nantikan episod2 seterusnya. #hobi #gardening #adenium #cangkul #laman #landscape

04 August 2014

Adenium. Hobi Baru

[Adenium @ Kemboja ]

Baru menceburi bidang tanam menanam bunge n pokok hiasan sejak ade rumah sendri ni. seronok pulak rase tanam menanam dan nampak pokok tumbuh subur bile siram dan baja.





Tetiba terminat Adenium ni. Ni 2 pokok pertama. Main beli je tak tau ape namenye pon. (Beli kat pasar tani) Hehe. Sepokok dapat la harge RM60 setelah paus tawar menawar. harge asal die nak bagi rm80 sepokok. Disebabkan nak beli 2, merayu la Rm100 untuk 2 pokok, last2 dapat rm120 utk 2 pokok, ok la kan. hehe sebab pokoknye dah besar n umbinye cantik.

Mase beli bunge2 die meriah, tapi after few weeks, mak saye letak bawah tempat redup (sbb takut hilang org curi kalau letak depan rumah) , bunga n daun2 die mula gugur pulak. nanti mak dah salin kan pasu baru nak bawak balik ke rumah sendiri. Sekarang ni masih parking kat rumah mak lagi kat Kuantan. hehe. Sbb saye ni tak reti sangat nak salin pasu die and nak jage mula2. 

Minggu sebelaum raye haritu dha beli pasu baru. jenis rendah tu. nanti dah siap salin pasu, dah cun melecun, barulah bawak balik Dungun ye pokok2 ku. 

Tetibe terjumpa group "Kelab Peminat Bunga" kat FB, terus la masuk grouyp tu dan dapatbbanyakkk sangat info pasal Adenium ni. seronok bile dpt info dari group peminat2 adenium yang lain.

Lepas tu terbeli lak 3 lagi pokok Adenium berlainan warna dari seller online dari Kedah. hehe.

Tak sabar tunggu lagi 3 pokok adenium dari Iefa Jeff yang akan sampai minggu ni. Pokok bunge pon boleh main pos2 tau. hehe



Blog Widget by LinkWithin