30 June 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Akhirnye semalam setelah kejadian membuang nasik ngan Ayam goreng dalam tong sampah oleh Affan, maka mama terus suruh die puase smpai waktu berbuka. dah kene ceramah ngan mama sampai mengalir air mate. Die nak minum air pon tak bagi, suruh tunggu waktu berbuka. Berjaya!! bagus Affan, puase dari tengah hari sampai petang. Jadilah separuh hari. Pastu tanya dia, "Esok nak puasa lagi tak?" die jawab "No, no No way!!" hek elehhh.. kang esok nampak nasik kang mulela nak puase balik. ape2 lah Affan. layan kan aje

29 June 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Affan yang "sangat baik" harini, mama masakkan nasik, gorengkan ayam kesian nak bg die makan balik dari sekolah, pastu suruh la die makan, mase tu mama susukan baby, tengok2, die buang dalam tong sampah semua nasik ngan ayam goreng. die cakap "teacher cakap harini kan puase, Affan mane boleh makan" eiii geramnyee, padahal tadi die dok melantak yogurt, bagai. ha lantak ko lah Affan kebulur harini macam Mohd Firdaus tu baru tau. mama taknak bagi nasik dah. sakit ati tengok ayam goreng beberape ketul dalam tong sampah. penat2 mama masak, terkejar2 ngan nak buat keje lain lagi.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Beginilah care die memanjat Cabinet. Huhu. Drawer tu dijadikan tangga. Nasib baik termopot tu dah off tadi. Die main tekan2. Huhu kalau tak off, abis la keluar air panas. Hai la si Afeef.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



[Tips Suri rumah] If they are disturbing your job, make them do the job. Haha. Afeef blend his own porridge. #afeefAisy #surirumah

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Banyak nye keje nak dibuat serentak. Huhu. Serabut tengok rumah x setel lagi ni. Tp kene utamakan bg makan anak2 huhu. Utk Afrin: kene pam susu, kene panaskan susu die, kene suap susu ngan botol. Utk Afeef: kene masak bubur, lepas tu blend bubur, lepas tu suap Utk Affan: bubur sekali masak ngan bubur Afeef tu tapi x payah blend. Tapi kene masakkan lauk kat die. Goreng ayam pulak. Mama die, pengsan. Huhu (tu baru bab2 makanan anak, belum lagi basuh, jemur kain baju, kemas bilik, kemas rumah,kutip mainan anak2 sepahkan gosok baju, masak, siram pokok..) #surirumah

From Nurul Afzan Aini's Facebook

SEmalam sampai rumah tengok Frozen EBM dah cair separuh. Mesti sbb trip mase kitorg x de kat rumah. Agak nye baru few hours kot. Tapi biar je la susu tu beku balik and dari semalam ke harini paksa Afrin minum frozen EBM. Huhu penatnye la bile pikir kalau mende ni jadi lagi. Penat lelah dok memerah susu, berjaga malam, berkejar2 antara buat keje rumah n pam susu. Jangan la elektrik atau peti ais buat hal lagi. Dahla nak buat stok punye lah payah. Ni pon baru dpt 13 botol je. 2 hari lagi dah nak start hantar Afrin kat nurseri. #breastfeeding #ebm

26 June 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Mentang2 la mama baru lepas lap table top tu licin berkilat, die gi bertenggek pulak atas tu. Eii suke betul panjat2 la budak Afeef ni. Kadang2 kalau dapur tu tgh masak, die suke hembus2 api. Pastu cakap Hot Hot

25 June 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Senang pakai apron ade poket ni. Boleh letak he fon haha. Sambil jemur kain, sambil cek whatsapp n fb orang oder barang. Tapi bakpe dari tadi tak abis2 jemur kain sebakul ni? Dah nak tengah hari dah. Muahaha

19 June 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Ni Pizza Roti Arab namenye. Huhu gini la kalau jadi suri rumah sepenuh masa (temporary je, hehe) Masak ape yg ade dan ape yg sempat je la utk meneruskan kehidupan. Ahahaha

16 June 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Ade seorang baby disitu. Pause all Housework n settle kan boss kecik ni. Bagi susu, basuh poopoo, masukkan dlm buai, tgu die tidor, pastu continue buat kerja (iaitu settle kan abang2 pulak)

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Aktiviti harian Afeef Aisy. Berjalan, melompat2 kat atas sofa. Mane tempat tinggi & bahaye, situ la die nak pergi. Huhu. Semoga sentiasa selamat jelah anak mama ni. Nak larang pon die buat tak tau je. Asalkan tak cakap "jatuh" Insyaallah tak jatuh. Sbb kata2 tu kan doa. (Boleh ke gitu? Hehe)

07 June 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Affan cakap: " affan minum low fat milk ni, nanti gemuk affan hilang. Barula affan kurus. Sebab tu la affan taknak makan nasik. Affan suke kurus" - die sendri amik susu low fat milk kt kedai td taruk dlm bakul mase mama nk byr huhu-

05 June 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Mase nak turun tangga bangun dari tido, mama dah sampai bawah dulu, Afeef cakap "Hey, wait for me!" Wahh terkejut bila sekali sekale Afeef keluarkan suara dan bercakap benda yang betul makna nya. #MySpecialChild #afeefAisy #autism

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



My friend haritu beli bodywash utk anak nye, semalam terus restok 2 botol lagi coz sesuai utk anak nye (umur 2 tahun) Sabun Marine Essence memang sesuai utk semua jenis kulit dan takde bahan kimia berbahaye. Jauh lebih baik dari sabun2 biase di pasaran. Jom kite share kan kebaikannye.

Blog Widget by LinkWithin