31 May 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Si botak Afrin Dayyan

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Si botak Afrin Dayyan

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Si botak Afrin Dayyan

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Tido petang #afeef #afrin

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Tido petang #afeef #afrin

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Tido petang #afeef #afrin

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Tido petang #afeef #afrin

28 May 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Amboi Afrin, harini hari tido die. Dari pagi tido, bangun nak susu n poo poo pastu masuk buai tido lagi dan lagi. Bile angkat je dari buai, muke makin kembang dan kembang. Ahahaha. Body builder in the making ye Afrin ye. Bagus, senang hati mama buat kerja harini. (Mana sapu rumah dari smlm, harini baru abis sapu satu rumah. Hahaha ade tak org lain sapu rumah smpai 2 hari macam mama saye ni)

26 May 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Kawan2 opis dtg melawat baby. Banyak hadiah Afrin dapat. Tq ye auntie2 semua!!

25 May 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Hari pertama menjadi suri runah dgn baby kecik dan tiada bibik. Hehe tapi utk trial, bawak 2 org anak je dulu. Affan tinggal kat kuantan lg. Ok dah siap mandikan baby (mandi dlm baldi je. Hahahaha sbb lupe bawak besen mandikan baby), pastu dah mandikan Afeef n suap makan. Dah pasang buai baby ngan bende henjut automatik tu. Lena terus die tido. Keluar rumah tengok rumput dah naik semak. Ade pokok terung bibik tanam berbuah lebat dan pokok2 bunge banyak yg dah kering nak mati dah huhu. Banyak bende rase nak buat ni. Tapi kene setelkan keje dalam rumah dulu.

24 May 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Afrin in da house!! We are home! Home sweet home. Dungun yang panas huhu. Anyway, pandai papa jage rumah. Kemas jer. Si kecik ni tido elok je sepanjang jln. Bangun menyusu kejap pastu walaupon die poo poo, die sambung tido. Sampai rumah baru basuh.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Balik ke Dungun la kite!! Afrin syiok je tido. Rindu rumah ku..

21 May 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Lipstick Cozuma! Pilih kaler yg berkenan dihati ye. RM35 je satu. Kaler mengancam. Auummm!!

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Tadaa. Haha wafel ku. Alamak termakan 4 keping. Kenyang sudahh

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Inilaj keje Mama saye yg meroyan nak baby girl. Haha. Set bath towel & bath robe princess ni mama saye beli mase zaman mengandungkan abang saye, tapi yang keluarnye Prince dan prince jugak. Maka saye menjadi mangsa fesyen. Sebab dah lebih 4 tahun mak saye simpan bathrobe pinky2 ni. Saye jugak la yg terpakse pakai. Huhu. #afrin

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Inilaj keje Mama saye yg meroyan nak baby girl. Haha. Set bath towel & bath robe princess ni mama saye beli mase zaman mengandungkan abang saye, tapi yang keluarnye Prince dan prince jugak. Maka saye menjadi mangsa fesyen. Sebab dah lebih 4 tahun mak saye simpan bathrobe pinky2 ni. Saye jugak la yg terpakse pakai. Huhu. #afrin

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Inilaj keje Mama saye yg meroyan nak baby girl. Haha. Set bath towel & bath robe princess ni mama saye beli mase zaman mengandungkan abang saye, tapi yang keluarnye Prince dan prince jugak. Maka saye menjadi mangsa fesyen. Sebab dah lebih 4 tahun mak saye simpan bathrobe pinky2 ni. Saye jugak la yg terpakse pakai. Huhu. #afrin

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Mcm2 rase nak beli utk diri sendiri tapi bile ade anak ni, selalu pentingkan atau dahulu kan keperluan anak. Hehe. Biaselah ade baby byk nak kene spend ni. Now tgh nak bajet utk car seat & stroller pulak. Pastu nak kene beli brg2 breastfeeding ni: - milk storage utk simpan susu. (Zip lock plactic & bottle type) - ice pack HarAp2 dapat breastfeed baby selama mungkin kali ni. Supaye baby sentiasa sihat, gagah perkasa. Tak senang sakit2.

18 May 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Affan dik main henfon nenek pastu main wasap2 ngan mama yg kat sebelah ni haa. Hehe pandai je die gune icon bagai.

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Nasib baik dah ade Premium Beautiful yang beli 3 tahun lepas, sedang elok sebulan bersalin dah boleh pakai semula. Harap2 cepat la dpt pre-pregnancy weight n figure back. Yela biasenye golden time utk loose weight after bersalin adalah dalam masa 6 bulan pertama. Tapi breastfeed mom susah la nak diet atau makan ubat kurus kan.. so, Premium Beautiful la jawapannye. Elok utk ibu dan supply susu baby pon tak terjejas. #premiumBeautiful #berpantang #looseweight

16 May 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Wahh Afrin dah 3.5kg la after 1 month. Hari tu timbang 20 hari, 3kg. 10 hari naik setengah kilo. Tula budak kuat menyusu ni, patutla makin berat mama rase.

15 May 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Affan, while checking on the baby: "Mama, mama, Is it only me, or the baby grow bigger?" Si abang yang jarang2 jenguk baby. Asek menadap TV jer.

14 May 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Fuhh fuhhh dah sebulan berpantang, harini dah boleh sarung full set Premium Beautiful yang dah dibeli n pakai sejak 3 tahun lepas.. Hoyeahh!! Ingatkan tak padan lagi, cuba jaya jap tadi, berjaya jugak hihi. Dah sarung Premium Beautiful, tengok cermin, wallaweii kempis gile perut!! Hihi flat je, tak nampak lgsg lemak yg mcm ngandung 2 bulan tu. Now dah start berpeluh sket kesan tindak balas FIR tu. Okey selain dari meramping kan body yg baru lepas bersalin ni, PB juga boleh memperbanyakkan SUSU IBU tau. Ni saye mengeksperimen kat diri sendiri la kirenye ni.(coz b4 ni pakai tak breastfeed baby) Okey, sape nak riki2, nak try2 premium Beautiful ni, just contact saye ye, Afzan 012-2083854

13 May 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Yeay harini Afrin Dayyan dah sebulan!! Membesar sihat anak mama ni. Kepale dah botak, mama cukur sendri. Pipi dah tembam, paha pon dah berisi. Hari jumaat ni kite timbang ek dah bape kilo. Kuat menyusu ni. Berak pon same. Hehe. Asal menyusu je pruttt.. Masuk kat atas keluar kat bawah. Hoyeahh lagi 10 hari mama nak abis pantang pastu kite boleh kuar jalan2 hehe.

11 May 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Happy mother's day kat mak saye. Hari2 pon mother's day kan. Hari2 pon kite kene ingat, hormat dan raikan mak kite kan. Ok semoge mak kite dipanjangkan umur, sihat, rezeki melimpah ruah, dapat menunaikan umrah / haji cepat2, dan dapat CUCU POMPUAN satu hari nanti. Hehe. Tak lupe juge Selamat Hari Ibu untuk Mak mertua kite yang paling sporting, penyayang, baik hati dan pemurah, Tok Ibu. Semoga ibu sentiasa sihat, kuat semangat, dipanjangkan umur dan gembira selalu.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Happy mother's day kat mak saye. Hari2 pon mother's day kan. Hari2 pon kite kene ingat, hormat dan raikan mak kite kan. Ok semoge mak kite dipanjangkan umur, sihat, rezeki melimpah ruah, dapat menunaikan umrah / haji cepat2, dan dapat CUCU POMPUAN satu hari nanti. Hehe. Tak lupe juge Selamat Hari Ibu untuk Mak mertua kite yang paling sporting, penyayang, baik hati dan pemurah, Tok Ibu. Semoga ibu sentiasa sihat, kuat semangat, dipanjangkan umur dan gembira selalu.

05 May 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Yang si Afeef nak milo. (Tapi die sebut milo tu Kopi) Yang si Affan lak nak susu kambing Yang si baby Afrin lak merengak nak susu mama. Hahaha gini la bile dah anak 3. Camne la nak dok sendri tanpa bibik lps abis pantang nanti. Huhu

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Affan sebok nak baring sebelah mama yang tgh breastfeed baby. Pastu ckp kat Affan: "affan tido la, kalau affan nangis, mama bagi susu ye" Affan: "euww that's gross!" Mama: "hek elehhh dulu affan mase kecik macam baby jugak, ngade2!!"

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Perkara paling happy bagi ibu menyusu ialah bila berat baby bertambah kan kan?? Berat Afrin mase lahir 2.7kg 10 hari 2.8kg 20 hari 3.0kg Huhu tapi setiap mase kalau boleh die nak melekappp jer. Takpelah anak ooii, sedut la segale lemak2 mama ni ye. Biar mama kurus, baby gemuk. Hehe

02 May 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Afeef's Speech Theraphy Session at IIUM Indera Mahkota Harini Afeef gi ngan papa. #speechTheraphy

Blog Widget by LinkWithin