28 April 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Group marhaban geng2 nenek ni..

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Group marhaban geng2 nenek ni..

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Group marhaban geng2 nenek ni..

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Group marhaban geng2 nenek ni..

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Chef2 kecik namenye ni. Hahaha

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Chef2 kecik namenye ni. Hahaha

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Chef2 kecik namenye ni. Hahaha

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Chef2 kecik namenye ni. Hahaha

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Chef2 kecik namenye ni. Hahaha

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Sekitar majlis Aqiqah baby Afrin, Aisar dan Wafiy. Alhamdulillah, ramai betul tetamu. Dah macam kenduri kawen hehe. Terima kasih semua yg sudi hadir ye.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Sekitar majlis Aqiqah baby Afrin, Aisar dan Wafiy. Alhamdulillah, ramai betul tetamu. Dah macam kenduri kawen hehe. Terima kasih semua yg sudi hadir ye.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Sekitar majlis Aqiqah baby Afrin, Aisar dan Wafiy. Alhamdulillah, ramai betul tetamu. Dah macam kenduri kawen hehe. Terima kasih semua yg sudi hadir ye.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Sekitar majlis Aqiqah baby Afrin, Aisar dan Wafiy. Alhamdulillah, ramai betul tetamu. Dah macam kenduri kawen hehe. Terima kasih semua yg sudi hadir ye.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Sekitar majlis Aqiqah baby Afrin, Aisar dan Wafiy. Alhamdulillah, ramai betul tetamu. Dah macam kenduri kawen hehe. Terima kasih semua yg sudi hadir ye.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Sekitar majlis Aqiqah baby Afrin, Aisar dan Wafiy. Alhamdulillah, ramai betul tetamu. Dah macam kenduri kawen hehe. Terima kasih semua yg sudi hadir ye.

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Sekitar majlis Aqiqah baby Afrin, Aisar dan Wafiy. Alhamdulillah, ramai betul tetamu. Dah macam kenduri kawen hehe. Terima kasih semua yg sudi hadir ye.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Semalam potong kek Spiderman pulak pagi-pagi buta lepas bangun tido. Haha. Affan ngan sepupu dan dua pupu nye ni.. Thanks Hayati Ghafar, kek spiderman sgt cantik dan sedap. Perisa oren, siap ade oren lg dalam die.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Semalam potong kek Spiderman pulak pagi-pagi buta lepas bangun tido. Haha. Affan ngan sepupu dan dua pupu nye ni.. Thanks Hayati Ghafar, kek spiderman sgt cantik dan sedap. Perisa oren, siap ade oren lg dalam die.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Semalam potong kek Spiderman pulak pagi-pagi buta lepas bangun tido. Haha. Affan ngan sepupu dan dua pupu nye ni.. Thanks Hayati Ghafar, kek spiderman sgt cantik dan sedap. Perisa oren, siap ade oren lg dalam die.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Semalam potong kek Spiderman pulak pagi-pagi buta lepas bangun tido. Haha. Affan ngan sepupu dan dua pupu nye ni.. Thanks Hayati Ghafar, kek spiderman sgt cantik dan sedap. Perisa oren, siap ade oren lg dalam die.

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Semalam potong kek Spiderman pulak pagi-pagi buta lepas bangun tido. Haha. Affan ngan sepupu dan dua pupu nye ni.. Thanks Hayati Ghafar, kek spiderman sgt cantik dan sedap. Perisa oren, siap ade oren lg dalam die.

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Afeef's beday celebration. Si Affan yang terlebin excited huhu. Si Afeef dok menangis je coz demam. Sian die. Happy 4th birthday Afeef!!

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Afeef's beday celebration. Si Affan yang terlebin excited huhu. Si Afeef dok menangis je coz demam. Sian die. Happy 4th birthday Afeef!!

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Afeef's beday celebration. Si Affan yang terlebin excited huhu. Si Afeef dok menangis je coz demam. Sian die. Happy 4th birthday Afeef!!

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Afeef's beday celebration. Si Affan yang terlebin excited huhu. Si Afeef dok menangis je coz demam. Sian die. Happy 4th birthday Afeef!!

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Afeef's beday celebration. Si Affan yang terlebin excited huhu. Si Afeef dok menangis je coz demam. Sian die. Happy 4th birthday Afeef!!

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Afeef's beday celebration. Si Affan yang terlebin excited huhu. Si Afeef dok menangis je coz demam. Sian die. Happy 4th birthday Afeef!!

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Afeef's beday celebration. Si Affan yang terlebin excited huhu. Si Afeef dok menangis je coz demam. Sian die. Happy 4th birthday Afeef!!

27 April 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Member STF yang datang kenduri aqiqah Afrin semalam. Thanks Qistin Muhamad, Nadia Ikmal n Fara Dizyana for coming. Muke maintain mcm budak sekolah je diorg ni.

26 April 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Ibu berpantang sempat jugak siapkan kek untuk celebrate Afeef esok. Sekali ngan kenduri Aqiqah. Beday Afeef bulan lepas dah sebenarnye.. Err design kek tiru dari FB friend. Tak ingat same punye. Ampun ye tiru design tak bgtau dulu. #birthdaycake #kitkat #chocolateCake #cake #afeef #berpantang

23 April 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Perghh baru setengah jam pakai bengkung (waist nipper) Premium Beautiful ni, dah berpeluh2 dahi. Tu baru pakai 1 piece je. Belum lagi full set 3 piece. Bile lame tak pakai, tetiba pakai mmg selalu mcm tu. Coz tindak balas Far Infrared Rays (FIR) tu kan, hangat je rase macam bertungku pulak tindak balas die. Memang best la, lepas pantang boleh sambung jual Premium Beautiful la gini :)

From Nurul Afzan Aini's Facebook

[BERPANTANG DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL] Yeahh setelah 10 hari berpantang, dah boleh pakai bengkung Premium Beautiful. Barula bestt dan senang. Takdela penat2 nak pakai barut ikat2 bagai. Rinduuuu sgt nak pakai Premium Beautiful semula after almost 10 bulan tak pakai. Rase kemas dan tegap je badan. Elok utk betulkan semule postur badan dan urat2 ni haa #premiumBeautiful #berpantang

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Suruh affan bace buku, kisah nabi, macam2 alasan die malas nak bace. "Mama affan ngantuk la" "Mama affan nak air nanti mate affan nak tidur kalau tak minum air" Lepas abis bace, suruh die tido. (Haram tak tido) Bile die nak bangun je, soh die bace buku, die buat2 tido balik. Pastu dengar mulut die pot pet pot pet. "Affan! Kalau tak tido, amik buku bace!" "No mama, i'm sleep talking.." T_T

22 April 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Jap lagi nak bawak baby gi Klinik Kesihatan nak cek kuning die. Lepas tu sempat kot singgah pej pos mini, nak pos barang customer. Hehe sempat lagi tuuu. Gigih betul kan

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Another customer berpuas hati dengan BB Plus Collagen. Best kan BB Plus ni. Berbaloi ngan harge coz berkesan. Bulan lepas die beli sekotak, harini terus restok 2 kotak. Nak kulit berseri raye nanti? Boleh dah start minum BB Plus Collagen ni dari sekarang :) #bbplus #collagen

21 April 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Jemput datang ye kawan-kawan dan saudara mara semua ke kenduri aqiqah anak saye, AFRIN DAYYAN & 2 lagi sepupu nya (IZZ HFIY WAFIY & NUR HADIF AISAR) Sabtu ni. 26/4/14. Kol 12-4 petang. Di Taman Seri Inderapura, Kuantan. Nnt contact je saye kalau x tau jalan ke rumah ye. Afzan 0122083854

20 April 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Takde letrik.. Huhu makan ber candle light dinner la kite. Atuk pegang dan kipaskan baby

19 April 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

AFRIN DAYYAN Afrin- bertuah / pujian Daiyan- hakim/pelindung/ penjaga Day 7- Baby dah keluar hospital semalam. Sekarang kat rumah nenek. Sihat nampaknye and menyusu pon ok. Malam semalam kol 2-3 pagi celik mate nak main2. Huhu

18 April 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Tengok Baby kecik yang menguit-nguit ni, comel je kan.. Muncung-muncung mulut die rupenye tengah pruttt poo poo. Hehe Pastu buat muke tak bersalah sambung tido sambil mulut nganga, tangan kat pipi. Olololoh.

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Alhamdulillah, baby dah ok. Jaundice die dah menurun and tak demam dah. Mamanye pulak kene rengat pagi ni. Sakit gile macam contraction tapi lamee. Ya Allah sakit gile, mmg lagi sakit dari bersalin. Tuhan je tau. Ni dah makan pain killer baru boleh bangun. Tak sabar nak balik berpantang kat rumah, boleh bertunku bagai. Harini dah boleh balik..

17 April 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Doakan baby cepat sihat ye, semalam Warded coz high fever n Jaundice. Mama pon ikut tido kat ward teman baby buat phototheraphy. Kesian tgk tangan dua2 belah kene cucuk utk amik darah n masuk antibiotik.

15 April 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Berpantang betul-betul kali ni. Bertungku, berpilis, makan ikan haruan bagai. Ni pulak air halia madu. Phewww telan jelan ape orang suruh. Janji cepat sehat and cepat-cepat kurus hehe.

14 April 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Dah discharge out. Now dah selamat sampai rumah atuk nenek. Bertambah cucu atuk. Sekarang jadi 7 lelaki. Takde pompuan lagi. Muahaha. Kawan2 & sedare mare semua, jemput ke kenduri Aqiqah baby nanti 26/4 ye.

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Day 2: Abang2 dah dtg tengok baby. Tapi macam dilanda ribut ward huhu. Affan la excited nak dukung baby. "haa kan Afaan dah cakap Baby Boy!! Affan suke baby boy" Pastu tengok perut mama dah leper die cakap "Mama makan la banyak2 lagi, nanti perut mama ade baby lagi" Huhuhu

13 April 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Baby doing fine.. Dah 2 kali poo poo dan dah menyusu. Tq semua for all your wish. Tak larat nak reply satu2. Hehe. Baby boy, weight 2.7kg. Lahir kol 2.35pm. Normal delivery. Putih gebu mcm abang2 die. Hehe.

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Alhamdulillah, syukur ya Allah.. Baby dah keluar. Good Boy.. Die berusaha keluar sendri, tak susah mama nak push. Tq suamiku tersayang Rauf Arafat Mohd Arshad yang sentiasa disisi dan terima kasih kepada semua yang mendoakan. Now nak rest dulu..

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Lalalalala.. Tengah induce Bersiaran langsung dari labour room

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Awww awww.. Melayan contraction. Kene distract sket dari melayan sakit. :) Dalam hati pon selawat jugak.

11 April 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Beger bako lagi. Mak buyong ngan pak buyong ngidam

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Nasihat dari orang yang positif "Minda kita ni macam magnet tau Kalau kita sendiri negatif, mmg akan tarik tenaga negatif. So makin lama makin besar negativity kita" Alhamdulillah ade support group business yang sentiasa ingat mengingatkan.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Barang-barang ready stock nak kene selalu ade standby kat rumah. Kadang2 orang datang nak beli kat rumah or kadang-kadang dropship agen nak barang di pos hari tu jugak. Ape-ape pon, bisnes di hujung jari je skarang ni :)

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Alhamdulillah, tengah sakit2 tunggu mase nak bersalin ni pon masih ade orang order barang. Hehe memang dah standby bawak balik ke Kuantan segale plastik pembungkus Pos Laju, borang Pos laju, gunting & selotape nak bungkus barang kot-kot customer order. Bab-bab bisnes tak lupe, tapi yang sadis nye lupe bawak balik surat nikah, huhu nanti nak daftar name baby camne, kene la amik kat Dungun dulu.

10 April 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Bagi ibu-ibu yang mengandung, semestinye mencari product2 yang selamat utk baby kan. Saye amalkan syampoo dan body wash dari Garam Buluh ni. Perut yang tegang pon takde lah gatal sangat bile pakai body wash ni. Kulit pon rase lembab je. Kulit kepale pon rase segar and tak gatal-gatal dah sejak pakai syampoo Garam buluh Marine Essence ni. Memang gabungan yang mantap la. Hehe nanti baby keluar pon, baby boleh pakai body wash ni je buat sabun.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Dah 2 orang whatsapp bgtau ade masalah period berpanjangan. Means lepas period yg seminggu tu, masih keluar sikit2 lagi beberapa hari & minggu. Katenye dah jumpa doctor tapi doctor kate takde pape masalah. Consult punya consult berkenaan penggunaan dan cara makan Herba Maharani, memang nampak macam berminat, tapi bab nak bank in duit senyap terus. Pelik jugak, sebab sorang tu nak kawen dan sorang lagi dah kawen. Saye tak kisah kalau x nak beli, saye cuma offer alternative solution.. Kesian sebenarnye ngan diorg ni coz ade masalah tu. Camne la nak berikan yg terbaik utk suami dan kesuburan pon terjejas, sukar nak dpt anak. Harap2 nye terbuka lah hati mereka utk cuba apa2 ubat / kaeda sekalipun bagi mengatasi masalah tu coz rasenye nilai kesihatan tu jauh lebih penting dari duit kan.

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Selsema teruk dan toncil bengkak dikala menunggu detik2 nak bersalin ni memang tak selesa, asek bersin2 je. Harap nye cepat la sihat. Kang camne nak meneran kalau asek bersin. Kalau bersin terus terkeluar baby takpe jugak hehe

09 April 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Baby masih belum nak keluar. Hehe dah 38 weeks.. Agaknye nak tunggu papa die ade kot. Buat sementare ni, mama rilek2, makan2 dulu. Nak jalan banyak2 memang dah tak larat, nak duduk lame2 pon rase sakit bile bangun. Paling best dapat baring2 and tido. Hihihi

07 April 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Affan dan Aisar bergabung

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Affan dan Aisar bergabung

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Affan dan Aisar bergabung

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Lunch makan donut je..

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Tunggu donut gebu, lepas tu kite goreng!! Hehe aktiviti menunggu bersalin. Makan, makan dan makan. Muahahaha *gelak jahat* Eh, sape nak muke gebu, licin, cerah berseri sekata macam donut ni, hehe boleh oder BB Plus Collagen ngan saye ye. *tetibe*

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Nikmatnye hidup cuti tunggu mase je nak bersalin. Boleh tido lame2, rehat2, makan2.. Hehe Tik tok tik tok.. Baby keluar mgu depan la.. Mama nak rilex2 dulu hihi. Name pon tak pilih lagi.

04 April 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Sedang merehat kan kaki yang bengkak, sakit betul nak berpijak. Huhu gara2 tadi menunggu doktor 5 jam baru dpt jumpa. Kesimpulannye baby dah engage, berat baby dlm 2.5kg, everything seems ok. Doc tanye nak bersalin awal ke or nk tuunggu sampai 40weeks? Kalau nak bersalin awal, die induce je. Hehe Kalau ikutkan memang nak awal, so appointment minggu depan, kalau belum bersalin lg, boleh la consider nanti.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Sabun Marine Essence ni ade 2 jenis, ade yg bentuk Bar, ade yang dalam botol. Yang dalam Botol tu Body wash namenye. Same je fungsi die. Yg bar tu, packaging die 3 bar sekotak (rm105). Yang Body wash pulak RM33 je sebotol. Insyaallah memang elok utk ekzema, hilangkan jerawat badan, lembabkan kulit, hilangkan daki.. Budak2 dan Baby pon boleh pakai. So no more chemical soap for babies k. Pilih la yg ade kandungan garam buluh ni. Anti bakteria dan bau pon segar je

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Sabun Marine Essence ni ade 2 jenis, ade yg bentuk Bar, ade yang dalam botol. Yang dalam Botol tu Body wash namenye. Same je fungsi die. Yg bar tu, packaging die 3 bar sekotak (rm105). Yang Body wash pulak RM33 je sebotol. Insyaallah memang elok utk ekzema, hilangkan jerawat badan, lembabkan kulit, hilangkan daki.. Budak2 dan Baby pon boleh pakai. So no more chemical soap for babies k. Pilih la yg ade kandungan garam buluh ni. Anti bakteria dan bau pon segar je

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Sabun Marine Essence ni ade 2 jenis, ade yg bentuk Bar, ade yang dalam botol. Yang dalam Botol tu Body wash namenye. Same je fungsi die. Yg bar tu, packaging die 3 bar sekotak (rm105). Yang Body wash pulak RM33 je sebotol. Insyaallah memang elok utk ekzema, hilangkan jerawat badan, lembabkan kulit, hilangkan daki.. Budak2 dan Baby pon boleh pakai. So no more chemical soap for babies k. Pilih la yg ade kandungan garam buluh ni. Anti bakteria dan bau pon segar je

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Sabun Marine Essence ni ade 2 jenis, ade yg bentuk Bar, ade yang dalam botol. Yang dalam Botol tu Body wash namenye. Same je fungsi die. Yg bar tu, packaging die 3 bar sekotak (rm105). Yang Body wash pulak RM33 je sebotol. Insyaallah memang elok utk ekzema, hilangkan jerawat badan, lembabkan kulit, hilangkan daki.. Budak2 dan Baby pon boleh pakai. So no more chemical soap for babies k. Pilih la yg ade kandungan garam buluh ni. Anti bakteria dan bau pon segar je

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Affan ngan afeef skang cepat naik ruam kat leher, si afeef kat bontot ngan pelipat tangan tu. Panas sgt kat Dungun. Huhu Tengah2 diorang dok menggaru, gi bawak ke toilet, pastu cucikan tempat ruam ngan Body Wash Marine Essence ni, lepas tu terus berhenti garu2. Memang elok sabun ni sebab ade kandungan garam buluh. Garam-garam ni kan elok utk kulit. Better dari Sabun antiseptic. #marineessence

03 April 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Dah sampai Kuantan.. Ok dah boleh ready nak bersalin bebile. Hehe Kaki dah bengkak macam belon. Nak jalan pon sakit.

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Cuti selama 3 bulan akan bermula esok!!! Weehuuu. Bagi rilek2 dulu tunggu baby keluar dengan tenang

02 April 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Tadi first time pos guna KTMD (KTM distribution). Macam tak caye, barang berat 4kg, pos ke KL charge nye RM11.70 je Lepas ni kalau brg berat2 tak payah dah pakai pos laju atau Skynet. Pakai KTM je murah. Same je 1-2 hari sampai la. Org KTM tu kate td, kalau self pickup kat stesen or cawangan die mmg murah je. 60kg RM60 je. Hebat!! Sesuai utk org jual borong. Pls take note ye online2 seller sekalian. Saye sbg seller kalau boleh nak charge customer plg minimum bab2 postage ni. Yela, customer byr mahal pon, bukan kite untung ke ape kan. And kalau postage murah, laagi la customer suke berurusan nan kite and nak beli byk terus.

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Afeef pon nak pakai spek jugak. Hehe

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Affan testing spek mate baru. Pheewitt!!

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Affan testing spek mate baru. Pheewitt!!

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Affan testing spek mate baru. Pheewitt!!

01 April 2014

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Set target: Bulan ni nak buat at least RM20k sale! (1-30 april) Penting ni! Untuk bonus besar and naik 1 pangkat lagi :) Harap2 bertambahla rezeki baby baru ni nanti.

Blog Widget by LinkWithin