25 February 2014

Baby Shower

Saye rase, tradisi omputih buat babymoon adelah bagus dimana relatives n friends akan bagi hadiah mengikut wishlist sebelum baby lahir. Rasenye tu lagi bagus sbb dapat belikan ape yang memang diperlukan (dan masih belum dibeli) daripada bagi hadiah bila baby dah lahir dimana semua barang keperluan parents dah belikan siap2.

 Makanye, bile orang bagi hadiah macam set sabun, baju2, diaper bag kadang2 dah jadi double pulak sbb sume tu dah beli.. kan? kan? ade yg setuju? hehehe. bukan la nk ikut budaya omputih, tp nmpk jugak ke'praktikal'an nye disitu.. sbb beli mende yg betul2 diperlukan, so dpt la jimat duit bakal parents dan tak membazir kan.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin