27 February 2014

Bangun pagi

Bangun pagi tak tertahan2 lapar (kesian baby dlm perut pon mesti lapar) Cepat2 bancuh susu kambing n mkn muffin sebijik. Alhamdulillahh GOOD MORNING!

25 February 2014

Baby Shower

Saye rase, tradisi omputih buat babymoon adelah bagus dimana relatives n friends akan bagi hadiah mengikut wishlist sebelum baby lahir. Rasenye tu lagi bagus sbb dapat belikan ape yang memang diperlukan (dan masih belum dibeli) daripada bagi hadiah bila baby dah lahir dimana semua barang keperluan parents dah belikan siap2.

 Makanye, bile orang bagi hadiah macam set sabun, baju2, diaper bag kadang2 dah jadi double pulak sbb sume tu dah beli.. kan? kan? ade yg setuju? hehehe. bukan la nk ikut budaya omputih, tp nmpk jugak ke'praktikal'an nye disitu.. sbb beli mende yg betul2 diperlukan, so dpt la jimat duit bakal parents dan tak membazir kan.

Customer nak beli 4 kotak BB Plus


Wahh mentang-mentang la harini hari gaji, customer2 BB Plus dah whatsapp n pm nak restok BB Plus. Ade yang nak beli 3 kotak, ade yang nak beli 4 kotak terus.

Alhamdulillah, bile dah nampak kesannye, tu yang diorang nak beli banyak terus, tak nak terskip minum. I'm sooo happy for my costomer!












Baju untuk baby baru



Ini la namenye sendiri jual sendiri beli. Hehe, shopping kat kedai baju sendri jela. Pilih2 mane yg kecik2 utk baby nanti.

Barang Baby

Tengah listkan barang2 keperluan baby utk dibeli.. Huhu dah 4 tahun tak berbaby kecik ni.. banyak jugak kene beli..

24 February 2014

ADIK IPAR CANTIK, KAKAK IPAR PON NAK CANTIK JUGAK!



[ADIK IPAR CANTIK, KAKAK IPAR PON NAK CANTIK JUGAK!] Amboii, semalam my customer bagi testimonial yang kulit die dah licin, sekata, berseri sejak minum BB plus.. Harini, kakak ipar die pulak dok whatsapp nak minum BB Plus jugakk. Tak tahan tercabar ngan kecantikan adik ipar nye hihi. Berbaloi2 minum BB plus Collagen ni. Yang penting, ade sijil halal tau. Nak order?? Cepat whatsapp 012-2083854 sebelum duit gaji abis beli mende lain hehe. #bbpluscollagen #testimonial

From Nurul Afzan Aini 's Facebook



[ADIK IPAR CANTIK, KAKAK IPAR PON NAK CANTIK JUGAK!] Amboii, semalam my customer bagi testimonial yang kulit die dah licin, sekata, berseri sejak minum BB plus.. Harini, kakak ipar die pulak dok whatsapp nak minum BB Plus jugakk. Tak tahan tercabar ngan kecantikan adik ipar nye hihi. Berbaloi2 minum BB plus Collagen ni. Yang penting, ade sijil halal tau. Nak order?? Cepat whatsapp 012-2083854 sebelum duit gaji abis beli mende lain hehe. #bbpluscollagen #testimonial

23 February 2014

Oh My Gucci!!



 Alhamdulillah dapat free je.

All the way from Italy, hadiah from Stokis B52 (Mahkota Cheras) for being top seller BB Plus Collagen for 2013.

Dahla kaler putih, memang idaman hati.

#gucci #mayfair #offwhite #bbpluscollagen #topseller

Affan dah boleh makan

Balik rumah kejap jenguk anak2 yg x sekolah harini. Si adik baru baik ulser, si abang ade ulser lagi.

Sampai rumah Affan request nak macaroni. Tgk bibik dh rebuskan macaroni, tapi mkn macaroni kosong je x de kuah. Seb baik dah beli kuah Prego tu, cepat2 masak kan utk Affan.

 Alhamdulillah harini die dah start boleh makan. Abis semangkuk besar macaroni cheese nye.

Testimonial BB Plus Collagen



Baru je dpt sms dari my BB Plus Collagen's customer. Happy sangat die sebab memang berkesan. Same jugak macam feedback dari customer2 lain. Alhamdulillah, rase happy bile dpt solve kan masalah kulit customer. Harini die nak order 3 kotak terus. :)

HANDBAG GUCCI KU

[HANDBAG GUCCI KU]

Mak aiii, patut la i punye Whatsapp hang semalam, pagi ni baru dapat bukak.

Rupe-rupenye diorang upload gambar penyerahan handbag Gucci, jam n banyak lagi. Hehe berpuluh2 gambarnye.

So jeles tak dapat amik sendri. Katenye my Handbag yang leather, definitely worth more than RM3000++ .. Terharu nyee!! Thanks CDM norma from Stokis Mahkota cheras coz bermurah hati bagi Hadiah ni.

Still guessing which one is mine.. Hehe tapi tgk semua pon cantik2. Slrupppp. :)










Dari Pembeli BB Plus Collagen, sekarang dah jadi Agen



Alhamdulillah, semalam Register sorang lagi business partner. Mule2 die beli 3 kotak BB Plus Collagen, lepas tu beli 2 kotak, pastu semalam die nak beli lagi 2 kotak BB Plus Collagen and berminat pulak ngan Sabun Marine Essence tu.

Alang2 die memang continously nak consume BB Plus (kakak die pon dah start ambil BB plus jugak), So saye suggest ape kate die join je ahli, dapat terus harge ahli disamping dapat bonus setiap bulan. At least sambil2 minum BB Plus tu, mane tau kalau ade lagi sedare mare atau jiran2 yang nak beli, boleh beli dari die, sekurang-kurang nye lepas gak kos die nak minum BB Plus tiap2 bulan kan..

Ntah-ntah nanti terus jadi side income die, coz dia ni suri rumah.. tula, peluang datang dalam pelbagai bentuk, just grab je mane yang ade, tak rugi pon, usaha sikit-sikit.. lame jadi bukit kan.. :)

22 February 2014

Dapat Handbag Gucci Free!!

Yezzaa malam ni ade majlis penyerahan handbag Gucci kepada top seller BB Plus collagen tahun lepas. Alhamdulillah, rezeki saye. Dpt gak merase handbag Gucci, free lak tu. Ori tau. Hehe. (Majlis penyerahan kat KL so x dpt gi,, huhu)

Anyway, Thanks to all mentor yg sentiasa bg ilmu n thanks to customer yg memberikan kepercayaan kpd saye n selalu repeat order.

Alhamdulillah smpai ke harini, blog saye masih di 1st page if search keywords "BB Plus Collagen".

http://www.nurulafzanaini.com/p/bb-plus-collagen.html

21 February 2014

Affan Pon Kene Ulser

Kesian Affan. Lidah die ade ulser besar sgt. Dari smlm x bunyi sgt mulut nye yg biasenye potpet2 tu. Nak makan pon x boleh tu. Huhu

20 February 2014

Register New Business Partner

Tengah register New business partner kepade adik saye Nurul Farida Aini.

Die nak jadi agen Sabun kat Kem batu 10 Kuantan. So lepas ni orang kem boleh serbu Anita (017 959 1898) ni utk dapatkan sabun yang femes ni
.


Bisnes sambil-sambil

Sambil2 jage anak kat ward, ade org dtg nak berguru camne nak start business Sabun Marine Essence. After explain2, terus nak jadi ahli n now bawak die ke Stokis terus, Sementare en suami jage Afeef kat ward.

Alhamdulillah.. dapat tolong orang nak cari side income :)

19 February 2014

Afeef dah Ok, Affan pulak Sakit

Si adek dah makin ok, boleh makan n minum susu dah, si abang pulak yg sakit tekak ade ulser dlm mulut. Huhu mama ngan papa jage adik kat dalam ward, atuk nenek jage Affan kat rumah. Dah taknak makan si Affan tu. Minum susu kotak je boleh. Ish x tau la nape diorg ni, nak kate HFMD, takde lak bintik2 kat tangan ngan kaki. Just ulser dlm mulut jer.

Afeef Sakit Tekak

Afeef sakit tekak, 4 hari tak makan. Dah lembik sgt badannye. Masuk hospital la jawabnye.

Huhu kesian budak ni.


Hospital KMC ngan KSH semua dah penuh, takde katil. so terpakse lah gi Hosp Pakar MUIP. dah jumpe doctor cek2 bagai, baru tau insurance company papanye n personal insurance (Prudential) die tak panel ngan hospital tu. so kene byr sendri dulu, lps tu baru claim. huaaa..

Seb baik dapat bilik best. 1 bilik sorang, siap ade ruang tamu lagi. selesa sangat.





 makin kurus si afeef ni, yela, 4 hari ade ulser dalam mulut, 4 harilah tak makan.. turun sekilo.

elok masuk ward, terus nak makan. Die suke sgt kek coklat kukus yang mamanye buat ni. alhamdulillah, asalkan die makan. pastu nenek bawak spagetti pon die makan, hari kedua, dah boleh minum susu n makan bubur n kek. 2 hari je dok ward, dah boleh discharge.

Ni muke sedeh mase nak discharge. Nangis2 die pagi tu sbb boring sangat agaknye.. huhu.. balik rumah, bukan main happy lagi. Si abangnye lak sakit mulut.. die lak makin galak. asek makan kek je kejenye.
 

17 February 2014

Kupiah Affan



Affan cakap "hei, my kupiah is just like a swimming cap" Huhu #affan

Affan dan Kain Pelekat



Hehe tadi mama belikan kain pelekat utk Affan. Nak ajar die semayang macam papa. Kalau tak, asek solatbpakai seluar pendek je. Hehe tengah mama terkial2 nak pakaikan kain pelekat kat die, boleh Si Affan ni tanye "Mama, ade instruction tak mama?" Hahahaha. Nampak sangat mama failed!

16 February 2014

Gulai Telur Itik



Dinner. Gulai telur itik ngan ayam masak sos tiram. Mcm biase la x de sayur

Harini nak masak..

Harini nak masak gulai telur itik ngan ayam masak sos tiram. Lame tak masak nasik hehe

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Rase nak gelak guling2 bile bace description barang baru supplier jual ni. "Wireless Bra"!! ahahaha.. boleh bayang tak wireless bra?? Unwired Bra lah!! Oh Your English! Ke, memang betul perkataan Wireless bra tu bagi menerangkan bra yang x de dawai kat bawah tu?? confuse mak.

Medela Freestyle



Kalau dapat Breast Pam ni, barula semangat nak breastfeed. The best n most recommended. Medela Freestyle. Huhu Masalahnye, paling murah pon jumpe yg harge RM1200-RM1500. Banyak jugak cost nak berbaby baru ni. Huhu, hope adela rezeki baby nanti. #medelafreestyle #breastfeeding

15 February 2014

Sabun Marine Essence wangi



CUSTOMER KATE SABUN TU WANGI!! Hehe customer ni dah lame usha2 nak beli n akhirnye beli sekotak SABUN MARINE ESSENCE BEAUTY BAR tu.

Suke sangat la die sebab wangii.

TERBUKTI, MEMANG WANGI PON! BUKAN BADAN JE WANGI, NANTI SATU BILIK AIR PON BAU WANGI.

Kesan wangi yang lain:

✔️KETIAK WANGI
✔️BADAN WANGI
✔️ANAK-ANAK BAU WANGI
✔️BAJU WANGI
✔️WANGI SAMPAI KE PETANG

Meh pm/sms/whatsapp saye cepat2 kalau nak order ye.
Bukan senang nak dpt stok ni.
Contact: Afzan 012 208 3854



From Nurul Afzan Aini's Facebook

Tido awal, esok kejaaa.. Huhu Alamak brg customer nak pos esok blom packing lagi. Ade filter Bio Aura ngan BB plus nak kene pos.

14 February 2014

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Struggle nak keluar parking, akhirnye dpt keluar, Affan cakap "hoeyeahh!! Mama, you are on fire!" Haha "on fire tu ape, Affan?" Affan: "On fire tu maknenye Kalah" Huarghhh

Restock Sabun Marine Essence



Restock Sabun marine essence yang femes tu. Mmg best tau sabun ni, serbaguna n berkesan sgt utk cerahkan part2 yg gelap daki tebal tu n yg ade masalah ekzema. Customer yg dah pernah pakai ade yg nak jd agen terus sbb berkesan sgt2.

13 February 2014

Status halal BB Plus Collagen

BB Plus Collagen sememangnye halal. Boleh minum tanpa was was. Skang ade apps MyJakim, boleh cek terus status halal ape2 product yg kite nak tau. Try la download and try cari info halal ape2 yg anda nak tau ye. Senang kan dh ade apps ni. Anyway, kalau ade sebarang pertanyaan lanjut, boleh call terus Jakim ye.



12 February 2014

French Toast



Roti byk lebih, mari buat french toast complete version. Telur 2 bijik, 1/4 cawan fresh milk, cinnamon powder, esen vanila, grated cheese.

Resepi Pop Cake



Affan request nak buat chocolate pulak. Mcm menarik je pop cake ni. Tp mcm leceh kene buat kek dulu pastu gentel jd bulat pastu celup n decorate lak. Hmm kiv dulu Resepi kat sini: http://qaseyhoney.blogspot.com/2013/01/oreo-cake-pop.html

11 February 2014

Blackout

Blackout huhu. Dari siang tadi takde letrik. Tu si Afeef dok tunggu dekat candle nak tiup. Huhu

Jus Mangga

Ololoh, bukak peti ais nampak ade jus mange bungkus. Ni mesti semalam encik suami belikan, tp tgk saye dh tido, die lupe nak bgtau n simpan dlm peti ais. Maka tgh hari mkn nasik ayam kat rumah dpt minum jus mangga yg lama dah mengidam.

10 February 2014

Muffin Coklat Kukus

Fuhh sempat jugak menyiapkan muffin Chocolate kukus utk si Affan n Afeef ni. Suke betul diorang "tolong" n makan. Hehe tapi agak buruk rupenye. Kembang terlebih. #chocolatemuffin









09 February 2014

Afeef's obsessions on kitchen utensils

Ingatkan bibik dok kat dapur bunyi kelentung kelentang, rupenye budak ni dok selongkar kabinet, amik botol air ngan bekas kicap, isi air, main tuang2.. 

Huhu suke sgt la main brg2 dapur. Pg td dok main mixer ngan toaster, ke hulu ke hilir di bawaknye. 


Semua pintu n drawer kabinet dibukak nye. Mende cutter set n segala sudu garpu, dibawak keluar nye. 


From Nurul Afzan Aini 's Facebook



Dah masuk 6 tahun tahun ni, tgh belajar2 makan sendiri. Pakai baju n bukak baju sendiri pon dah pandai sket2. Bukak spender pandai, tp nak pakai blk lom pandai lg. Hehe Tu jela makanan Affan setakat ni. Nasik lembik ngan ikan bilis / telur goreng / ikan goreng / ayam goreng. Cuma 4 pilihan lauk haha. Tapi membesar tinggi pejal bagai johan. #affan #milestone #preschooler

From Nurul Afzan Aini's Facebook

Ok, testing dah berjaya. Dengan ini saye dah boleh link kan sebarang post kat FB terus masuk jadi Blog punye post. Canggih tak? canggih tak? hehe. Cube tengok, link ni nanti ade masuk kat blog saye http://ift.tt/1f61BbW tu. Nak tau camne saye buat ni? gi kat https://ifttt.com/ dan cuba jaya. Ok, selamat Mencuba!!

30 weeks done. Less than 10 more weeks to go #pregnancy

February 09, 2014 at 03:31PM
Blog Widget by LinkWithin