15 September 2013

Our New House.

Akhirnye dapat jugak beli rumah yang di idam2 kan. Dengan design yang memang saye suke dan location yang strategik.

Single Storey Bongalow. Modern design, 4 bedroom, 2 Bathroom, 1 living Hall, 1 Dining room, & 1 wet kitchen. Build up area 1997sqf, Luas tanah 603 meter persegi.

Rumah ni rumah baru, baru je siap.. selalu lalu area ni, tetibe ternampak iklan utk dijual, so saye terus call la. Nasib baik cepat call, sbb lepas tu ramai jugak orang yang bertanyekan rumah ni dari kontraktor tu.

Menang dah complete dengan aksesori.. lampu, kipas, kabinet dapur.. semua dah complete


Design yang takde atap. Hehe

 Pagar die simple sgt, maybe nak modified sket nanti.

Dah siap ade Kitchen Cabinet bahagian bawah.

 Dapur


 Ruang tamu

 Dining Room

Dining room ni lebih kurang same luas ngan living room. Suke tengok ade banyak cermin.

Si Affan sebok nak interframe kat setiap gambar. huhu

 Master Bedroom. Dah siap ade lampu

 Tingkap tepi

 Ade ruang utk buat build in Wardrobe

Bahagian depan Dari Luar.


 Belah Kanan

 Sliding door kat tepi

 Belakang Rumah

 Bahagian belakang

 Bahagian tepi belah Kiri.

 Belah kiri dari depan

 Pagar depan.


 Kalau keluar je dari pagar putih tu, ni la pemandangan nye. tu, kat hujung tu yg ade pokok2 kelapa tu, pantai.. Dekat je ngan pantai. Lepas ni boleh jalan2 kaki je bawak anak2 main pasir tepi pantai.

Alhamdulillah, syukur atas nikmatNye.. and syukur sangat segalanya dipermudahkan.

Sekarang tengah tunggu documentation process antara bank, lawyer ngan kontraktor. Nanti lepas Kontraktor dah dpt total payment dari bank, barulah rumah ni secare rasminye jadi rumah kami and boleh la pindah masuk. sekarang boleh plan2 dulu nak deco macam mane. :)


2 comments:

Rose Azadir said...

Subhanallah cantiknyer rumah, area mane nie sis? Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

yeop said...

Brape harga anggaran untuk rumah camni? cantik rumah nih..

Blog Widget by LinkWithin