15 September 2013

Our New House.

Akhirnye dapat jugak beli rumah yang di idam2 kan. Dengan design yang memang saye suke dan location yang strategik.

Single Storey Bongalow. Modern design, 4 bedroom, 2 Bathroom, 1 living Hall, 1 Dining room, & 1 wet kitchen. Build up area 1997sqf, Luas tanah 603 meter persegi.

Rumah ni rumah baru, baru je siap.. selalu lalu area ni, tetibe ternampak iklan utk dijual, so saye terus call la. Nasib baik cepat call, sbb lepas tu ramai jugak orang yang bertanyekan rumah ni dari kontraktor tu.

Menang dah complete dengan aksesori.. lampu, kipas, kabinet dapur.. semua dah complete


Design yang takde atap. Hehe

 Pagar die simple sgt, maybe nak modified sket nanti.

Dah siap ade Kitchen Cabinet bahagian bawah.

 Dapur


 Ruang tamu

 Dining Room

Dining room ni lebih kurang same luas ngan living room. Suke tengok ade banyak cermin.

Si Affan sebok nak interframe kat setiap gambar. huhu

 Master Bedroom. Dah siap ade lampu

 Tingkap tepi

 Ade ruang utk buat build in Wardrobe

Bahagian depan Dari Luar.


 Belah Kanan

 Sliding door kat tepi

 Belakang Rumah

 Bahagian belakang

 Bahagian tepi belah Kiri.

 Belah kiri dari depan

 Pagar depan.


 Kalau keluar je dari pagar putih tu, ni la pemandangan nye. tu, kat hujung tu yg ade pokok2 kelapa tu, pantai.. Dekat je ngan pantai. Lepas ni boleh jalan2 kaki je bawak anak2 main pasir tepi pantai.

Alhamdulillah, syukur atas nikmatNye.. and syukur sangat segalanya dipermudahkan.

Sekarang tengah tunggu documentation process antara bank, lawyer ngan kontraktor. Nanti lepas Kontraktor dah dpt total payment dari bank, barulah rumah ni secare rasminye jadi rumah kami and boleh la pindah masuk. sekarang boleh plan2 dulu nak deco macam mane. :)


14 September 2013

Pengiktirafan Halal Herba Maharani


Usah Diragui…
Herba ini mendapat pengiktirafan Halal oleh
Pertubuhan China Islamic Association
(Badan Islam di luar negara yang di iktiraf JAKIM)

Ketiadaan LOGO HALAL pada produk hanyalah disebabkan PRODUK ini dari LUAR NEGARA (China) dan JAKIM tidak boleh meletakkan logo HALAL disitu..
Also mendapat pengiktirafan HALAL daripada IFANCA (Islamic Food And Nutrition Council of America)

Check link website JAKIM ini untuk senarai badan islam luar negara yg diiktiraf oleh JAKIM. IFANCA no 29, page 18.
http://www.halal.gov.my/v3/index.php/ms/senarai-badan-islam-yang-diiktiraf

Juga diluluskan
KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA – MAL 20014419T

More Info :
http://www.nurulafzanaini.com/p/herba-maharani.html

To order :
FB : http://www.facebook.com/afzanistrator
E-mail : afzanaini@gmail.com
Call/SMS/Whatssapp : 012-2083854

11 September 2013

Ho Chi Minh City, Vietnam Tour Package / Pakej Muslim Vietnam


Ho Chi Minh City, Vietnam Shopping Package. 
3D2N. RM1350
Package inclusive:
  • Flight Ticket by MAS
  • Hotel (Twin sharing basis)
  • Transportation (dari airport ke hotel dan ke airport semula) serta transport sepandang di HCM
  • Tourist guide
  • Halal Food - Dijamin sedap dan makan kat restoren yang terkenal kesedapannye



Ho Chi Minh City, Vietnam Shopping + Tour Package. 
4D3N. RM1500
Package inclusive:
  • Flight Ticket by MAS
  • Hotel (Twin sharing basis)
  • Transportation (dari airport ke hotel dan ke airport semula) serta transport sepandang di HCM
  • Tourist guide
  • Halal Food - Dijamin sedap dan makan kat restoren yang terkenal kesedapannye
  • Mekong river tour & other tourist attraction
Proposed date untuk Oct, Nov, Disember 2013:
4-6 Oct / 18-20 Oct / 25-27 Oct 2013   
1-3 Nov / 8-10 Nov / 15-17 Nov / 22-24 Nov 2013
29 nov - 2 Dis / 6-9 Dis / 12-16 Dis / 20-23 Dis / 25-28 Dis
kalau nak request date lain pon boleh. or nak tukar yg 3 hari jd 4 hari, 4 hari jadi 3 hari bileh dibincangkan lg.
Kalau nak gi dengan group sendiri taknak campur ngan org lain pon boleh, minimum 10 orang then kite dah boleh pergi.
Kalau nak request quotation utk company trip, persatuan etc, just contact saye, nnt sy bg quotation n detailed itinerary ye.
Kalau nak pakej yang lagi murah pon boleh, boleh adjust lagi itinerary tu.




SMS/ call / Whatsapp / We chat : Afzan 012-2083854
Blog Widget by LinkWithin