04 August 2013

Telur Penyu

Semalam, Affan pelik dengan telur penyu yang direbus, kulit telur nye lembut. Die cucuk2 kulit telur penyu tu ngan jari.

Saye ckp la, tu telur turtle. Bukam Chicken's egg.

Lepas tu, die gi dapur, amik pisau, pastu cakap "Mama, cepatla bukak telur ni, Affan nak tengok turtle ni!"

LOL!!!

Pastu ckp kt die.."Affan, chicken's egg pon, kalau kite potong, tak keluar chicken, keluar egg yolk je"

Barula die faham. Lepas tu tunjuk video telur turtle menetas kat you tube. Punye la excited die tgk penyu keluar dari telur.

02 August 2013

Almond Cookies berbau Mangga


Cookies ni dibuat siang tadi. Konon2 nak buat mcm gambar kat bawah tu yg celup coklat & white chocolate.

Disebabkan cari esen vanilla tak jumpe kt rumah td, maka sesuke hati gi pakai esen mango. Sekarang rase die jadi pelik. Ahaha cube korangkan almond cookies berbau mango!

Tapi budak2 ni suke la pulak. Hahaha





ni rupe biskut yang ingin ditiru. hehe, 

Now cookies dah siap, berbau mango. masih piki2 nak teruskan celup choklat putih n coklat  brown ke tak. hehe. tengok lah atas kerajinan
Blog Widget by LinkWithin