28 February 2013

Nak bagi mak tidur lena dan bangun bertenaga


Semalam lepas kerja, saye gi hantar Alas Tilam Bio Velocity yang dah lama customer Paka order. Baru je dapat stock. Coz permintaan tetiba melonjak. kebanyakan stokis takde stock. Ni pon amik stock dari stokis Cheras.

Actually customer ni beli Premium Beautiful dengan saye bulan lepas. Alam tilam ni die nak belikan untuk mak die pulak. 

Senang kan, bila orang dah tau kite agen Hai-O, ape2 product baru yang die nampak orang lain jual pon, die akan cari kite jugak untuk beli  :)

Saye tanyelah, kenapa mak die nak pakai alas tilam ni.. die cakap, since ayah die meninggal, mak die tak boleh nak tidur malam. Susah sangat nak tidur. Tak tau la kenape.. Dah macam2 care cuba untuk tido dan macam2 ubat hospital makan, tapi tula, ubat2 yang contains chemical ni tak elok sangat mkn selalu kan.

So, tu yang die nak cuba kaedah alternatif macam ni. lagipon senang je, bukan nye kene makan ubat ke ape kan. Cuma perlu tidur je.

Nanti saya akan kerap follow up perkembangan mak die lepas tidur beralaskan Bio Velocity Sleepmate ni ye.

Ok, kat bawah ni ade sedikit kajian dilakukan berkenaan medan tenaga manusia sebelum dan selepas terdedah kepada Bio Velocity ni

Terbukti peningkatan tenaga yeng berganda dan lebih simetri. Ini lah sebabnye badan rase lagi segar, seimbang dan bertenaga.

Yang ni pulak hasil kajian ke atas air pili. Bertambah jugak tenaganye sebanyak 50%



Inginkan tidur berkualiti macam ni?

Sebelum ni saye tak tau, rupa-rupanye ramai orang yang ada masalah tidur ye terutama yang berusia.. lepas tu macam2 masalah kesihatan datang bile tak cukup tidur.. Badan jadi lemah, tak larat berjalan, tekanan darah naik dan nampak lagi tua dari usia sebenar.

Ape kate hadiahkan ibu bapa anda dengan alas tilam yang boleh bantu mereka tidur yang berkualiti ni.. Mase kecik mereka bersengkang mata nak tidurkan kita yang menangis malam2 supaya kita dapat tidur yang cukup dan membesar sihat, sampaikan mereka sendiri tidak cukup tidur. 


Sekarang bila dah tua, mereka tak cukup tidur kerana masalah kesihatan pulak.. inilah masanye kite jalankan tanggung jawab sebagai anak, peka dengan masalah kesihatan mereka dan berikan yang terbaik utk ibu bapa kita sementara mereka masih ada.. kan.. 

Ringankan lah masalah kesihatan mereka selagi kita mampu, sesungguhnya pengorbanan mereka tidak terjangkau oleh kita..

Bagi anak-anak yang ingin membantu ibu bapa mereka dari segi masalah kesihatan sebegini, harganya mampu milik, boleh bayar secara ansuran serendah RM200 sebulan. 

Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) ni sesuai untuk mereka yang mengalami masalah:
  • Strok
  • Athma
  • Tekanan darah tinggi
  • Kencing Manis
  • Gout
  • Sakit Otot
  • Senggugut
  • Insomnia
  • Stress (kerja / belajar / masalah hidup)
  • Perokok
  • Banyak terdedah kepada radiasi (Gadget elektronik, komputer)
  • Sakit Sendi

AFZAN
012-2083854 (CALL / SMS / WHATSAPP)
afzanaini@gmail.com

27 February 2013

Bio Velocity Sleep Mate

 Bio Velocity Sleep Mate ni, alas tilam. Tapi bukan alas tilam biase ye..

Ni rupa die dalam bungkusan - macam toto tuh..


Sambil buat keja, sambil peluk Bio Velocity ni. Syohhh syohh, nyah kau aura jahat!

Hehe 10 minit pakai, mate rase mcm kene tekan, pastu mcm berdebar2. Kepale rase mcm ade org tekan.. Efek die nak betulkan blood circulation kat tempat2 yang lemau la tu.

Best nye, cepat dapat rase efek die. Nak try smpai ke petang ni.



Ok, mari mengenali BIO VELOCITY SLEEP MATE ni


KEISTIMEWAAN

1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti

MANFAAT
Melegakan sakit kepala, sakit haid, sakit perut, menghilangkan kesakitan otot, melegakan kesakitan gastrik, melegakan sakit belakang, menolong ketegangan leher, melegakan rasa kebas.

CARA PENJAGAAN
BV Sleep Mate boleh dicuci setahun sekali. Gunakan bahan pencuci kain yang berorganik untuk mencuci dengan tangan secara lembut dan keringkan di bawah matahari. Dicadangkan cuci di kawasan yang terkena kotoran sahaja.

CARA PENGGUNAAN

Bukakan dan letakkan BV Sleep Mate di atas tilam. Letakkan empat tali elastik ini di setiap sudut tilam.

SAIZ
Tilam saiz QUEEN


PRODUCT DEMO

Hanya letak cermin mata atas BIO VELOCITY SLEEP MATE selama 10 saat, sudah dapat rasa aura dan tenaganya. AJAIB!!!


TESTIMONIAL
http://www.hazawani.com/2013/02/testimonial-bio-velocity-sleep-mate.html



PRODUCT INFO


XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX 

Medan Tenaga Manusia 

Matahari adalah sumber tenaga yang menggerakkan kesemua kehidupan dalam bumi. Benda hidup adalah makhluk yang bertenaga, atom-atom dan elektron-elektron di dalam badan kita menghasilkan satu aliran medan tenaga di mana ia membekalkan tenaga yang mencukupi untuk sel-sel badan bekerja pada tahap yang optima. Dengan kata lain, tenaga adalah daya hidup dan ia adalah sumber kesihatan dan semangat manusia. 

Keseimbangan tenaga adalah berdasarkan kewujudan corak tenaga di dalam dan di sekeliling badan yang membentuk satu matrik yang digunakan oleh badan untuk mengekalkannya dalam keadaan "sihat". Medan tenaga manusia dibentuk untuk mengekalkan kesihatan badan. Sel-sel badan berkomunikasi di antara satu sama lain melalui gelombang (frekuensi) yang unik kepada setiap orang. Semua tisu seperti kulit, hati, tulang dan organ-organ lain mempunyai tenaga dan beresonan ke atas frekuensi tersendiri. Bioresonans bermakna mengedarkan semua frekuensi yang diperlukan untuk rangsangan dan penyelarasan organisma yang muktamad. 

Bagaimanapun, pemodenan kini telah membawa kepada kemerosotan medan tenaga manusia secara mendadak. Gaya hidup yang penuh tekanan, penggunaan alat elektronik yang meluas, pencemaran alam, makanan yang tidak seimbang, gaya hidup yang buruk serta toksin-toksin yang dihisap telah membawa ketidakseimbangan frekuensi elektromagnetik atau medan tenaga. Dengan ini, sekatan tenaga dihasilkan justeru mengganggu pengaliran tenaga utama atau daya hidup. Masalah kesihatan kronik mulai timbul dan menjadikan badan sukar untuk menyembuhkan diri. 

Tidur Yang Berkualiti 

Manusia telah menghabiskan 1/3 daripada masa mereka dalam tidur; oleh itu, tidur dan rehat yang berkualiti adalah penting untuk kesejahteraan kita. Ia adalah penting untuk kesihatan fizikal dan mental, dan untuk mengoptimakan fungsi-fungsi harian kita. Apakah itu tidur yang berkualiti? 
Tidur yang berkualiti bermakna mempunyai jangka masa rehat yang cukup serta mendalam yang membolehkan seseorang sedar selepas membangun dan segar selepas membangun dan segar sepanjang hari.

Semasa badan kita rehat, semua sel badan akan diperbaharui dan dibebaskan, kerja-kerja pembaikan ke atas kecederaan dan penyakit-penyakit akan dijalankan; aktiviti-aktiviti otak kita yang mengawal emosi, proses pembuat keputusan dan interaksi sosial dihentikan, membolehkan kita mengekalkan emosi dan fungsi-fungsi sosial yang optima semasa kita membangun. 
Tidur juga menguatkan minda dan kesedaran, membolehkan kita berasa bertenaga dan lebih berjaga secara fizikal. Ia juga meningkatkan daya ingatan dan keupayaan belajar; mengurangkan tekanan, rasa kebimbangan dan kerisauan. Tidur yang berkualiti menjaga kesihatan hati kita dan mengurangkan risiko kemurungan. 

BV Sleep Mate 

Anda boleh memulihkan keseimbangan dan kesihatan anda secara mudah dengan kuasa penyembuhan BV Sleep Mate. Pelapik tilam ini khas dibuat untuk memenuhi keperluan individu anda. BV Sleep Mate menolong membetulkan frekuensi yang tidak harmoni, meneutralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat dalam organisma. Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda. 

Apabila anda bangun daripada tidur, anda berasa lebih cergas dan bertenaga. Dalam penggunaan jangka masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan di mana ia boleh mengekalkan kesihatan kita, meningkatkan sistem imun dan juga memberi hidup yang berkualiti.

25 February 2013

Sabun Cerah Ketiak

Hehe, SABUN CERAH KETIAK??

Actually name original die lagi glamer dari tu, Marine Essence Beauty Bar.

Kitorang panggil die sabun cerah ketiak coz dapat mencerahkan bahagian pelipat2 tu yang biasenye bile kurang diberi perhatian, die jadi kaler agak gelap sket kan.. tapi kene amalkan tiap2 hari la kan.. 

Hehe, biasenye area bawak ketiak, celah paha atau tempat2 yang agak terselindung lenih senang berubah jadi kaler gelap kalau jarang sental.

Kadang-kadang faktor hormon pon boleh menyebabkan kulit bahagian2 tu gelap jugak. Kadang2 bile mengandung, bahagian tertentu jadi lebih gelap. Huhu, kesian ibu-ibu mengandung.. nak gune sabun2 lain yang banyak chemical kang takut membahayakan baby pulak.

Sabun ni memgandungi garam buluh. Bagus untuk kulit sensitif, eczema dan sebagainye.


Sabun ni ade 3 bar dalam satu kotak. 1 bar tu pon besar jugak, boleh potong 3 bahagian kalau nak jimat atau nak try-try dulu.

1 kotak (3 bar) RM105.


Boleh kongsi2 ngan kawan ofis. Sorang amik 1 bar ok la kan..

Kalau dah abis, then boleh order lagi :)






Nampaknya sabun cerah ketiak ni akan mengungguli carta top 3 jualan minggu ni... ramai agen2 yang jual, diserbu SMS and PM dari kawan2 FB and Instagram.. 

Hehe semua nak ketiak putih menawan.. baik yang muda dan yang dah berusia. Dahla sesuai untuk yang berkulit sensitif tau. Sebab ade kandungan garam buluh, so die kaya dengan garam mineral and sebagai antioksidan untuk kulit. 

Baby dan kanak2 pon sesuai. Especially yang cepat kene ruam atau gatal-gatal tu. Saye pon gunekan utk anak2 saye yang gebu tuh. Hehe kalau tak, before ni diorang pakai Sebamed je. Tak boleh langsung pakai sabun lain. 

Oh teringat nak cerita.. Haritu, bibik terpakaikan anak-anak saye sabun Lifebouy, 2 kali pakai.. abis naik merah2, kulit jadi kering and asek gatal2 je.

Saye tanye la, "kenape bibik pakaikan die sabun ni?" (sabun Lifebouy tu)
Die jawab "itu kan ada gambar budak2. Saya ingat untuk budak2, saya mau cuba lah sabun baru, baunya wangii".

Huhu, hangin betul, kesian anak-anakku tergaru2.. nasib baik ade Marine Essence Beauty Bar ni tau.. pakaikan sekali utk Affan ngan Afeef, terus ilang gatal2 die.

(memang la ade gambar budak, tapi gambar budak2 besar kat botol tu. huhu nampak nye kulit anak saye jenis sensitif jugak la.. tak boleh pakai sabun sembarangan)

Ok, kalau nak cantik luar dan dalam, minum sekali garam buluh atau BB Plus Collagen. 
boleh rujuk sini untuk Garam Buluh, dan sini untuk BB Plus Collagen  :)


Kulit Cantik Berseri Dengan Satu Bar Kecantikan!
Tampil Yakin Dengan Kulit Sebenar Anda!

Bar kecantikan Marine Essence dirumus khas untuk menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit.

Ia diperkaya dengan anti-oksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yang terbaik untuk kulit anda.

Bar Kecantikan Marine Essence memanjakan kulit anda sambil menghidratkan dan melembutkannya.

Kulit terasa bagai sutera apabila disentuh.

Diinspirasi daripada bentuk organik kerang laut dengan haruman yang menawan, bar Kecantikan Marine Essence pasti merangsang anda menggunakannya setiap hari!





Bahan-Bahan Utama


Cara Guna
Basahkan sehingga berbuih. Kemudian sapukan kepada kulit. Bilaskan dengan air sehingga bersih.

Penyimpanan
Simpan di tempat dingin dan kering. Letakkan di tempat yang kering selepas digunakan.

Perhatian

Elakkan daripada terkena mata. Jika terkena mata, bilas segera dengan air. Sekirannya ruam atau kegatalan berlaku, hentikan penggunaan.

20 February 2013

Pakej kesihatan wanita hanya RM65 sebulan


10 biji Herba Maharani sehari for my inner/woman health, balanced hormone, energy and healthy skin.

Saye dah amalkan since bersalin anak yang sulung. 
Suke sangat, especially sebab hargenye murah je,  
RM88 untuk 300 biji kecik2 tu.  
So tahan la sebulan.

Time period tak perlu makan.

Elok tau untuk yang jenis sejuk2 badan / kaki tu.
  Herba ni memanaskan badan. 
Die balance kan hormone, so once hormon kite dah seimbang, takdela masalah period tak teratur, period pain, mood swing, PMS, badan letih lesu atau jerawat dan kulit berminyak.


Stock Herba Maharani
Sekali amik stock, banyak ni haaa.. Yela, kadang2 customer beli 2 kotak terus coz saye offer free shipping kalau beli 2 kotak atau lebih :)


Boleh bace lagi banyak testimonial kat SINI

Contact saye untuk order ye, Afzan, 012-2083854

RM88 sekotak + postage RM8

Beli 2 kotak, Percuma postage :)

19 February 2013

Authentic Coach and Furla Handbag for Sale

Hi All,

I ade satu Coach Wristlet ni for sale.

Baru ni, ade tag lagi. Bought direct from Coach Factory Online Sale.


Coach Large Flap Wristlet. Just nice la size die, boleh letak hendphone skali ngan duit2 n card dalam tu. sape2 yang ade henfon besar2 macam Note II tu, elok la beli. Lagi satu, die boleh jugak di sangkut kat bahu guna tali pendek tu,



Coach Large Flap Wristlet RM300 (Including poslaju)

This is the actual Picture. Warne die macam cream keemasan gitu. Material: Sateen jaquard.

Bahagian dalam warne soft pink, ade 8 credit card slot.


Kalau sangkut kat bahu, macam ni la rupenye.



Ok lagi satu,


Furla Candy Bag - Glittering Red RM950 (inc Pos laju)




 Gambar dari Website FURLA

Beg ni x de pape compartment kat dalam. Besar tau size die. boleh isi bykkkk benda,


 Actual picture. pekat warna merahnya, and glitter2 die tu warne gold.




 Cantik gile Furla Candy Bag ni!!! Material : PVC. tapi glitter2 die tu memang merelip and warne merah die sangat mewah, sangat awesome!! hehehe

Jangan risau tau, handbag ni semua Authentic. Kalau anda rase tak ori ke, ha pulangkan je balik, dan saye akan pulangkan duit anda. Tapi rasenye kalau anda dah dapat, terus jatuh hati pandang pertame. :)

Ok, anything, contact saye, Afzan 012-2083854 
(Boleh Call / SMS/ Whatsapp)
 



18 February 2013

Tips to Handle Negative People.

Tips to Handle Negative People. 

1. Don't take it personally whatever they say as they are actually suffering inside to come out with negative remarks. 

2. You are in control of your life with Allah help. When others start to make you down, you have the power to turn it around and pick yourself back up 

3. Praise them. If someone is negative chances they are even harder on themselves. Imagine how unhappy they are. Praise them n pray for them

-Prof Dr Muhaya

16 February 2013

Affan Rifqy

Anak sulung saye, yang bijak..

AFFAN RIFQY

Hehe sempat posing sebelum nak gi toilet

layankan aje. :)







Blog Widget by LinkWithin