03 January 2013

Renew Passport. Nak ke Mane Tahun Ni??

 Alhamdulillah reach Dungun safely. Life is full of unexpected things.

Who knows, harini bangun nak gi kerja pakai baju batik segala, end up gi Kuala Terengganu drive sorang2 dalam hujan utk buat passport.

Mission accomplish, and happy of what i'm capable of.


Driving from Dungun to Kuala Terengganu. Arrived 1 hour later


Actually paling dekat nak renew passport, boleh buat kat Imigresen Kerteh, tapi dah call orang imigresen tu, die kate 5 hari bekerja baru siap. huhu, tak sempat dah..

So, lepas pikir punye pikir, terus zass gi Kuala Terengganu la. kalau nak ke Kuantan, 2 jam setengah.. better gi Kuala Terengganu je. lagi dekat.

First time drive sorang2 ke Kuala Terengganu. Not familiar with the place at all. Pejabat Imigresen adalah dalam bangunan Wisma Persekutuan. Same je rupa Wisma Persekutuan ni kat mane2 negeri pon.

Nak parking adalah susah sangat, penuh padat kereta2 kat tempat parking, dahla hujan, kene keluar balik n cari tempat perking tepi2 jalan. Seb baik dapat yang tak jauh sangat.


Amik nombor and menunggu. dalam 20 orang jugak la.. baru sampai ke no saye.


Bayar RM300 untuk renew for 5 years and passport pon siap. Belah kanan tu Passport baru. Yeah!!


Dah dapat passport, terus zass balik. Hujan tak henti2 sepanjang jalan. saye just ikut arah GPS je. Seb baik senang je jalannye. straight je sepanjang 70km ke Dungun.

Sampai area Merchang, singgah beli jagung n kacang rebus. Banyak sangat gerai2 jual jagung ni tepi-tepi jalan. kesian pulak tengok takde orang berhenti pon hujan-hujan ni. so singgah la. Saye selalu macam tu, rase sedeh tengok orang menjual, takde orang beli.

Nasib baik jagungnye sedap..

Lepas tu singgah pulak kat kedai Roti Paung ni. Memang mase pergi pon dah usha, sebab nanti takut terlepas. Kitorang suke sangat Roti Paung ni. Ade macam-macam rasa. Planta, Kacang, Kaya, dan lain-lain.

Faveret En Suami yang Planta tu. Belula 3 bungkus Planta, 1 Bungkus Kacang. Sedap, gebu dan lembut sangat2.


Uhhh, Roti paung panas2.. Makan time ujan-ujan pulak tuh. Perghhhhh!!


Last sekali, sampai ke Dungun, sempat singgah Pos Laju, untuk pos BB Plus Collagen customer.


Yeah, Insyaa Allah tahun ni banyak berjalan jauh. Next week nak gi Phnom Penh and lepas tu nak ke Jakarta, then Ke Bangkok

Lepas tu company pon ade buat Free trip ke SHANGHAI this year. Yeah!! 5 Star FOC trip tu. siap ngan makan sekali.  

Sesape yang jenis suke travel tu, boleh la belajar ngan saye camne nak dapat free trip ke Shanghai ni, ok. jgn malu2. 

Contact Afzan, 012-2083854


 SHANGHAI!!!!

FREE TRIP!!

Tak nak ke???

 

No comments:

Blog Widget by LinkWithin