02 January 2013

Rahsia Kecantikan yang Perlu dikongsi

Cewaah tajuk.. Cantik ker?? hehe, perasan la sgt. Sebenarnye kecantikan ni, kite kene jage dari dalamannye, kalau dalam cantik, terserlah la kat luaran kan. Kalau badan sihat, cukup nutrisi, kulit pon nampak berseri kan. Kalau lemah, sakit, kulit pon nampak pucat, kering, muke pon berkedut je..

Actually saye start ade kesedaran ni mase beday saye ke 29 tahun 6 Nov yang lepas. Tetibe rase takut sebab dah nak dekat sangat ngan angka 30 kan. And tahun ni, 2013, Dah kire 30 tahun dah!!! huhuhu. 3 series dah..



Orang kate, penuaan dah start bila masuk umur 30 ni, huhu, tak mau la, ade kedut2 kat mata, pipi jatuh, pastu sakit2 lutut sebab tulang rawan dah kering.. Paling penting, taknak muke kedut, boleh? hehehe

Saye sedar, kite bukannye kekal muda sampai bila2 kan.. Tapi bagi saya yang penting, kita jaga dari awal, at least dapat melambatkan prosesnye selain dpt jage kesihatan, yela, kalau muda2 lagi sembahyang rase lutut sakit bile nak sujud, nanti umur 40, umur 50, umur 60 camne? huhu, kang tak larat berjalan camne, taknak la menyusahkan orang pulak pimpin kite.

So, bile nampak kat FB orang dok sebok makan Collagen. Saye pon rase nak jugak la kan try collagen ni. Seb baik Hai-O pon ade keluarkan Collagen. Mase tu baru2 launch je, Terus saye beli 5 kotak. Sebab mase tu, ade promosi, Beli 4 kotak Free 1. Hehe saye kan suke mende2 free ni.

Tak nyesal beli. Rase die sedap, Macam Ribena gitu. So takde lah seksa nak minum kan.

Nak minum, just tuangkan serbuk tu dalam secawan air, then kacau. Air sejuk je. Air panas atau suam tak boleh. Saye minum sebelum tido.

Ni gambar BB Plus Collagen dalam sachet. Nak gi outstation kemane2 pon saye memang akan bawak. Kalau outstation 5 hari, bawak 5 sachet la.


Ni gambar minggu lepas, kalau orang bertanye, saye amik ape utk jaga muka n badan, saye just share jela experience saye. Alhamdulillah.. berkesan sungguh BB Plus Collagen, Premium Beautiful n Herba Maharani ni ngan saye.

BB Plus Collagen ni dihasilkan dari 5000mg kolagen ikan terhidrolisis.. ditambah pulak dengan ekstrak biji anggur dan Vitamin C.. Tau tak, collagen cuma boleh diserap dengan baik dengan kehadiran vitamin C. So, sebab tu la BB Plus Collagen ni ditambah vitamin C, supaya lebih cepat diserap oleh badan kite. Kalau kite beli collagen asli yang kene rebus, tapis, then minum tu, kalau mase tu badan kite takde Vitamin C yang mencukupi pon, tak dapat serap secukupnya jugak collagen kite makan tu. So, jadi tak efektif la.


Ni gambar harini, saye letak kat Instagram, hasil setelah lebih 2 bulan makan BB Plus Collagen ni.. dah cecah kotak ke 3 dah. Hehe, terus ade member kat Instagram order sekotak. Thanks for trusting me. 

See, kalau product tu memang berkesan, tak payah buat iklan beria-ia, just tunjuk kan je hasilnya setelah kita sendiri guna, dari situ orang boleh nilaikan sendiri kan..

So far setelah 2 bulan amik BB Plus Collagen ni, kulit rase lebih anjal tau, makin cerah (dahla saye ni mmg kulit cerah, makin cerah la pulak. huhu). Dark Circle bawah mate pon dah berkurangan and kulit keras kat tumit tu pon makin lembut.

Last week mak saye pon mintak sikit BB Plus Collagen ni, die pon nak merase jugak. hehe, Untuk mak, terus saye bagi stock untuk seminggu, nanti balik rumah mak, saye bagi lagi ye.


7 Hasil Kulit Cantik dengan BB Plus Collagen
1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari

Ok, kalau care pasal kulit anda dan penuaan yang bakal berlaku, bace sket info kat bawah ni ye :)

Penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit
Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

Mengapa memilih BB Plus?

BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.

Bagaimana BB Plus Bertindak?

Mod tiga tindakan:
1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
                         rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru

Dos apakah yang efektif?
Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.


BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.


CARA PENGAMBILAN
Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.
Sesuai untuk pesakit diabetes. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.  

Tanpa Gula dan Kolesterol
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.


RAMUAN UTAMA
Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin