21 January 2013

Millionaire Project and NDO Part 2

Ape tu NDO? NDO stands for New Distributor Orientation.. This time we are focusing on our MILLIONAIRE PROJECT. nak tau macam mane Millionaire project tu? jeng jeng jeng.. Call saye, nnt kite cerita ceriti k..

NDO ni kiranye macam kelas la, nak ajar ahli-ahli baru apa yang perlu dibuat dalam business ni. 

Mantap gile kelas kalini. Full House. Dibuat pulak kat Irfan Khairi Sdn Bhd, Mutiara Damansara.. Fuhh terasa aura Jutawan Internet tu..
Irfan Khairi Sdn Bhd

Full House. NDO Part 2

Menyedari pentingnye ilmu dalam sesuatu bisness, saye tak teragak2 untuk zass ke KL. Kelas start Sabtu kol 9 pagi, saye gerak dari Dungun kol 5.20 am. Pagi buta.. gelap gelita lagi jalan. sunyi jee.. Drive sendiri okey!

Fuhh.. semangat nak dapatkan ilmu punya pasal, perjalanan 5 jam pon sanggup diredah, coz saya tau, ilmu tu worth a million!

Macamtu lah saye, kalau saye nak sesuatu, takde ape boleh menghalang.. Semua boleh ajer. yang penting kita BERANI.. bukan BERALASAN

So, yang dok di area KL tu, Ya Allah.. beruntung sangat2 dapat gi kelas yang diberikan percuma everyweek.. macam saye ni, kenela tungu kelas time weekend and kelas2 yg intensive macam ni, at least saye akan gi KL 1 atau 2 kali sebulan. Takpe, jarak bukan penghalang. 
Dimana ade kemahuan, di situlah Allah tunjukkan jalannye, Insyaa Allah.. 


With CDM Salha.
Semua ilmu dan pengalaman die, die dah curahkan, dan tak henti menggilap leadership skill kitorang. Thanks CDM Salha.. I had learn from the BEST. Insya Allah I will be as good as her.


With my business partner, Nora.
Insyaa Allah Nora pon akan start this business this month. After attend kelas ni, lagi la die nampak betapa mudahnye this business. It's do-able.. dan betapa eratnye hubungan antara mentor/ leader ngan semua ahli. Semua benda diajar dari sekecik2 bende, kepada sebesar2 bende.. takde alasan lagi, kate tak pandai business la, tak pandai cakap la.. tu sume ALASAN jer! Jom gi kelas kalau nak tau betul ke tak saye cakap ni..

And leader memang mencurahkan 110% komitmen diorang kepada semua business partner dibawahnye, takde istilah ditinggalkan leader, kecuali anda sendiri yang menjauhkan diri dan mengelak dari dibimbing.. dan bagi macam2 alasan bila diajak ke kelas, diajak discussion, ditanya pasal progress.. 

Kenape ye? Saye pon pelik, padahal, leader nak ajar care berbisnes dengan betul, cara senang, elakkan kesilapan yang diorang dah penah buat, sharekan pengalaman diorang dan generating INCOME.. bukan beli barang dan simpan.. huhu.

Ok, takpe lah, yang lepas tu biarkan, yang penting tahun 2013 ni, kite sematkan dalam diri nak jadi BERANI ok!
BERANI bertindak, BERANI mencari ILMU, BERANI untuk BERJAYA!


Team Fabulosity yang awesome!





Amanat dari CDM Salha:

"Cepat2 praktikkan ilmu and jom fight same-same for Shanghai..!!! Shanghai.. Here we come!!!"


Akhir kata dari saya,
Pergi Kelas tak Wajib, Tapi kalau nak berjaya, WAJIB ada ILMU :)

No comments:

Blog Widget by LinkWithin