22 January 2013

Majlis Penganugerahan SM/SSM yang GLAM!

My Sunday fill with so much GLAM! Hehe, Glam Make Up, Glam Dress, Glam Turban and Glam business partners yang datang untuk Majlis Anugerah SM/SSM ni. Ade yang naik stage, dan ade yang meraikan business partners naik stage.

FYI, bagi setiap kenaikan pangkat, we all akan diraikan penuh gilang gemilang tau. Siap naik stage, amik sijil bagai. hehe.. and leaders biasenye akan bagi bunge. Macam Konvo la pulak.

But seriously, terharu n teruja sangat2 dihargai macam ni. Bile lagi nak merasa pakai Glamer2 ni kan. Setakat nak gi kenduri, tak cukup Glam. hehehe.

So, selepas kelas NDO hari Sabtu tu, stay je kat KL (tumpang rumah Ismalina kat Bukit Antarabangsa).. 
Petang Sabtu, gi amik Dress yang dah ditempah kat Anna Wong Showroom
Fuhh, die punye workmanship memang awesome. Cantik terletak je dress tu.

Initial design of my Dress.
 Kak Ann send through whatsapp je, and saye trus setuju je la coz lagi 2 hari nak pakai, die baru nak buat huhu.

Then Ahad pagi2, gi rumah Hazawani. Dah panggil Make Up Artist utk make up kan we all kol 11 pagi. Me, Wani and Syiekin 3 orang sekali make up. All STFians. hehe. Make Up Party gitu :)


Lepas make up, tengok2 cermin, mintak Nurul Touch up sket lagi

Ok, this is the look after make up. Lace kat turban tu adalah from lace yang buat baju jugak. Bagi nampak Glam lagi Majestic Turban ni. hehe. Cikina kate saye nampak macam Ziela Jalil. Huhu.

Practice2 posing dulu kat rumah Wani. Coz nanti time majlis tu, we all dah hire Professional Photographer. 

My Dress.
Dress ni One piece tau. Skirt die kembang2 gittew.. Untuk event rasmi macam ni, memang kene pakai warna tema company iaitu Merah Hitam. So, i choose merah la..


Posing-posing lagi di tangga. Hehe tu anak wani yg comel interframe. Ni Nanny anak-anak wani, Si Cikina yang tolong amikkan gambar.

Ok, siap make-up2 dan camwhore2, we all zass ke PGRM.. kene sampai awal coz nak register.

Full Dress picture. Rose bouquet tu my leaders bagi. Sweet je! i like.. lame dah tak dapat2 bunge ni..


Registration
Biasenye untuk penganugerahan SM/SSM ni, ramai sket yang naik. Dekat 2000 orang jugak la haritu. Ramai kan..

Sambil2 menunggu nama dipanggil untuk naik stage tu, ape lagi, bergambar jela kitorang. All this gambar from phone. Tak sabar nak tunggu gambar from our Pro Photographer minggu depan. Ngeee

I call this Turban Sista. Srikandi STF yang sama-sama berbisness!

Wani yang membawa saye ke dalam business ni. Alhamdulillah.
Thanks wani for all the guide, tunjuk ajar tak kira masa dan dimana.. Thanks for introducing me to this beautiful business.


4 orang ex-schoolmate. STFians.. Isma, Syikin, Me, and Wani!
Maju, maju, maju Segera Maju. (Lagu sekolah. hehe)


With CDM Salha & CDM Al-Faath. Pasangan suami isteri yang hebat! Adore them so much.


Err, the heels I wore on that day. Hehe, this one beli mase gi Cambodia haritu. Bling2 U!


CDM Salha Congratulate we all yang dapat anugerah dan meninggalkan sepatah dua kata amanat utk menaikkan semangat berbisnes. She's a true leader!

 Last picture.After majlis habis, terus kene zass balik Dungun.. Dengan baju n mekap ni. huhu. Berhenti dulu kat Petronas Gombak, Tukar baju n cuci make up, then drive home for 5 hours.

Phewww what a day. Tapi sangat puas hati dan BESTTTT sangat!!

Syiok kan kalau buat bisnes macam ni, bukan nye kite sorang2 sebatang karam but kitorang ade satu group yang besar sangat2 dan ade ramai sangat mentor untuk dirujuk.

Wanna be part of out GLAM and Fabulous team?
 Contact me!

Afzan 012 208 3854

Akhir kata dari saye,

"If you do not STEP Forward, you'll always be in the SAME PLACE"

2 comments:

Mama Vogue said...

Cantek nyer.. Baju & tuan punya badan pun :)

Eh wani tu Waney Zainuddin ke? Ade gak folo blog dia..

-raha-

Afzan Aini said...

mama Vougue,

Thanks so much! :)

Wani tu, Noor Hazawani Che Halin

Blog Widget by LinkWithin