07 January 2013

Cute boys, Weekend, Pizza, Beaches, Terengganu



Si Afeef yang  pakai kupiah papanye. Hehe budak Afeef ni, tak reti cakap lagi smpai sekarang. Bulan 3 ni dah masuk 3 tahun. Tapi bace ABC ngan membilang 123 sampai 20 pandai.. huhu, panggil mama papa tak reti lagi. 

Takpe, mama tau adik budak bijak, tapi saje taknak tunjuk kan??

Macam ni la rupenye budak berdua ni tengok TV. huhu selamber bertenggek atas kabinet tu. Main iPad pon kat situ lah. risau je takut jatuh tau.


Si Affan makan jagung yang dibeli mase on da way balik dari Kuala Terengganu haritu. Budak berdua ni memang suke jagung.

 
Affan dan Ipad.. Selalu gaduh ngan adik. Asek die je nak main, selamber je die tolak2 adik kalau adik nak main same. 

Tu, die pakai baju Angry Bird, sambil main Angry Bird.. Pastu mengomel2 "you are naughty boy, pig"" Dok marahkan pig dalam game tu. huhu


Ni hari ahad lepas. Papa gi training Golf, kitorang kat rumah boring, ajak bibik n budak2 gi makan Pizza. Si Affan siap order Dessert. Last-last die tak makan pon, die cuma makan almond kat atas ice cream tu jek. huhu mama ngan bibik jugakla yang abiskan.


Ni la bibik yang menjage Affan dan Afeef. Dah tua dah die. tapi ok menjage budak. die sayang budak2 ni mcm cucu sendiri.


 Si Afeef sedang cuba nak masukkan garpu dalam straw.. ahaha

Lepas makan Pizza, bungkuskan 2 bijik untuk bawak kan ke rumah Jiran lame kitorang kat Kuantan dulu. Cik Asmah.. Dulu mak la yang jage anak2 diorang. skarang diorang dah dok Dungun.

Selalu jugak la bawak budak2 ni gi main rumah Cik Asmah, sebab rumah die besar n luas, n ade ayam, itik, lembu n monyet. hehehe

Dari rumah Cik Asmah, kitorang gi rumah Mak kepada Cik Asmah.. Kat kampung Jambu Bongkok.. Cantik sangat kampung ni, tepi pantai..

Bawak budak-budak ronda2 tepi pantai Jambu Bongkok. diorang kate tempat ni sesalu die buat penggambaran drama TV tau. antaranye crite Mail Lambong, Masih Adakah Ramadan.. n banyak lagi la. Saye pon tak pernah tengok crite2 tu. tapi tempat ni serious cantik sangat!!

Tenang je laut..



Banyak sangat pokok kelape. Risau jugak takut buah kelape jatuh atas kerete. hehehe

 Bot-bot nelayan..


 Pokok Kelapa melambai..


Si Afeef yang di dukung Kak Ina


 Si Affan bulat

 Joget2 bile orang nak amik gambar die.


Kapal yang karam di daratan..


Affan dan Mat Min


 
Bawak balik senapang abg Amin.. Die cakap kat papa "Ni bukan yang betul punye, ni Toy je, die takde PULUT" Ahahahaha, BULLET la Affan! bukan PULUT.
 
 Eii geram tau Affan ni, kalau nak amik gambar susah betul. Suke sangat buat "silly face" die tu. huhu

Waktu malam, sebelum tido, melayan Affan bace n tampal sticket book die..
Affan : "Hi all Ants, lets get up here"
Small Ants: "Ok, Here we go!"


Affan : "Mama, look! The caterpillar camouflage with the grass. The caterpillar said, Hi Affan Rifqy!" 

Amboii sejak bile caterpillar boleh bercakap?


No comments:

Blog Widget by LinkWithin