02 January 2013

Affan's First Days At Tadika Little Caliph

Semalam 1 Januari 2013, Affan start sekolah kat Tadika Khalifah Utama (Little Caliph). Tahun ni Affan masuk kelas 5 Tahun. Hehe dah besar anak mama, badan macam budak 6 tahun, padahal baru umur 4 tahun 4 bulan. 

Seb baik jumpa tadika yang dekat and On da way nak gi kerja. So boleh drop and amik Affan dengan senangnye. Kat sini takde lak van sekolah. so mmg kene hantar and amik sendiri la


 Ni gambar mase fitting baju. Hehe ramai yang kate baju sekolah die comel. Patutnye ade kupiah tu.

Semalam, 1st day die sekolah. Papanye yang hantar. Kol 12, Mama lak amik. Senang Office dekat ngan rumah ni.

Die happy je dapat kawan baru. tak nangis ke ape pon. macam dah biase jer. Tadika ni sediakan makanan, Die kate "Kat sekolah cikgu bagi mee. Tapi Affan taknak mee, Affan nak nasik lembut saje.. Affan kan budak kecik" ..

Huhu, Si Affan ni, walaupon badan besar n umur pon dah besar, tapi die still tak pandai makan sendiri dan x makan nasik biase. Die cuma makan bubur yang diblend cair macam baby 6 bulan tu. (Die panggil nasik Lembut)  Tu la susah sikit kalau die sekolah. Kesian jugak kat die lapar. Tapi ade gak bekalkan die biskut n susu kotak. Memang die makan. Tu pasal kol 12 cepat2 amik die balik.

Semalam dah borong banyak2 biskut Oreo, Chipsmore, Biskut Tiger, Layer Cake, Nugget, Sosej.. buat bekal die gi sekolah nanti. Die mmg mintak dibekalkan nasik lembut ke sekolah. Tapi taknak bagi sebab nanti takkan la cikgu lak nak suapkan kan? Biarla die belajar makan macam kawan2 die makan.

Ok, semoge anak mama ni jadi anak yang soleh, bijak dan cemerlang dalam hidup ye.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin