28 January 2013

NEXT BIG Thing

Last weekend dah jumpa dengan a few people yang akan memberikan perubahan besar tahun ni.

1 is about 
BUSINESS VENTURE
and 
another 1 is about our 
FINANCIAL PLANNING




Insyaallah, semakin hampir dengan Rumah Idaman.

Cuma sekarang, 1 step, KUMPUL duit
(No more spending unnecessarily)
HUHUHU this is the hardest part


Next, Cari tanah dengan range harga tertentu 





Then, Design our dream House!


Voilaa!! ENJOY LIFE :)




23 January 2013

Nak Kulit Baby Cantik?

Korang pernah dengar tak, orang tua-tua punye petua, kalau mase mengandung kita amalkan minum air kelapa, kulit baby kite nanti akan halus mulus, licin dan cantik.

Cute Baby


Ha.. untung tau orang yang pregnant dan amalkan minum BB Plus Collagen setiap hari. Bukan sahaja dia dapat manfaat kulit cantik, tegang, cerah, malah baby pon dapat manfaat yang sama. 

Hot Mommy.. Glowing Skin
Collagen juga bagus untuk perkembangan tulang bayi. Semoge baby yang keluar nanti, sihat, comel, kulit cantik sampai la die besar.. nak-nak pulak, mase lepas bersalin, ibunye teruskan makan collagen semasa tempoh menyusukan baby.. Baby pon dapat khasiat collagen tu.

Baby in womb

Jangan ingat Collagen ni untuk pompuan je tau. Lelaki pon boleh makan BB Plus Collagen ni. Kulit lelaki kan kasar sket berbanding pompuan, so, amalkan la makan collagen ni, at least takdelah tebal dan kasar sangat kulit kat siku, lutut tu.. 

Isteri pon suke la belai2 kalau kulit Encik Suami lembut dan halus kan.. 

Lelaki pon boleh amik Collagen ni. Awww Hot Aaron Aziz tiba2 enterframe.


Lagi satu, Collagen juga elok untuk kesihatan lelaki. Pengambilan Collagen hari-hari membantu memekatkan air mani.. penting tu, untuk mendapatkan zuriat.. 

Untung kan, beli BB Plus Collagen ni, Suami Isteri boleh makan, dan bagi isteri yang mengandung dan menyusukan, baby pon dapat merasa khasiatnya.


Pengambilan BB Plus Collagen cuma sepeket sehari.. Amalkan setiap hari ye. Biasenye saye minum sebelum tidur sbb mase tido kita relax, penyerapan Collagen lebih mudah.. 
 
And now, setelah makan Collagen ni lebih 2 bulan dah nampak kulit muka saye lebih sekata. Sekarang saye pon dah tak mekap2 sangat.. Setakat pakai Compact Powder je. Tak perlu dah pakai Liquid Foundation untuk cover kulit tak sekata. Yess nak amik air sembahyang pon senang bile tak mekap tebal-tebal sangat ni. :)

Ok, u can get this BB Plus Collagen with free postage by
Contacting me :
Afzan 012 2083854
afzanaini@gmail.com


P/S: Agen diperlukan untuk penjualan BB Plus Collagen ni di seluruh negara. Pengalaman tidak diperlukan. Komisyen yang menarik dan senang sangat nak jual. Boleh buat online je.

Read my own testimonial on this BB Plus Collagen HERE

22 January 2013

Majlis Penganugerahan SM/SSM yang GLAM!

My Sunday fill with so much GLAM! Hehe, Glam Make Up, Glam Dress, Glam Turban and Glam business partners yang datang untuk Majlis Anugerah SM/SSM ni. Ade yang naik stage, dan ade yang meraikan business partners naik stage.

FYI, bagi setiap kenaikan pangkat, we all akan diraikan penuh gilang gemilang tau. Siap naik stage, amik sijil bagai. hehe.. and leaders biasenye akan bagi bunge. Macam Konvo la pulak.

But seriously, terharu n teruja sangat2 dihargai macam ni. Bile lagi nak merasa pakai Glamer2 ni kan. Setakat nak gi kenduri, tak cukup Glam. hehehe.

So, selepas kelas NDO hari Sabtu tu, stay je kat KL (tumpang rumah Ismalina kat Bukit Antarabangsa).. 
Petang Sabtu, gi amik Dress yang dah ditempah kat Anna Wong Showroom
Fuhh, die punye workmanship memang awesome. Cantik terletak je dress tu.

Initial design of my Dress.
 Kak Ann send through whatsapp je, and saye trus setuju je la coz lagi 2 hari nak pakai, die baru nak buat huhu.

Then Ahad pagi2, gi rumah Hazawani. Dah panggil Make Up Artist utk make up kan we all kol 11 pagi. Me, Wani and Syiekin 3 orang sekali make up. All STFians. hehe. Make Up Party gitu :)


Lepas make up, tengok2 cermin, mintak Nurul Touch up sket lagi

Ok, this is the look after make up. Lace kat turban tu adalah from lace yang buat baju jugak. Bagi nampak Glam lagi Majestic Turban ni. hehe. Cikina kate saye nampak macam Ziela Jalil. Huhu.

Practice2 posing dulu kat rumah Wani. Coz nanti time majlis tu, we all dah hire Professional Photographer. 

My Dress.
Dress ni One piece tau. Skirt die kembang2 gittew.. Untuk event rasmi macam ni, memang kene pakai warna tema company iaitu Merah Hitam. So, i choose merah la..


Posing-posing lagi di tangga. Hehe tu anak wani yg comel interframe. Ni Nanny anak-anak wani, Si Cikina yang tolong amikkan gambar.

Ok, siap make-up2 dan camwhore2, we all zass ke PGRM.. kene sampai awal coz nak register.

Full Dress picture. Rose bouquet tu my leaders bagi. Sweet je! i like.. lame dah tak dapat2 bunge ni..


Registration
Biasenye untuk penganugerahan SM/SSM ni, ramai sket yang naik. Dekat 2000 orang jugak la haritu. Ramai kan..

Sambil2 menunggu nama dipanggil untuk naik stage tu, ape lagi, bergambar jela kitorang. All this gambar from phone. Tak sabar nak tunggu gambar from our Pro Photographer minggu depan. Ngeee

I call this Turban Sista. Srikandi STF yang sama-sama berbisness!

Wani yang membawa saye ke dalam business ni. Alhamdulillah.
Thanks wani for all the guide, tunjuk ajar tak kira masa dan dimana.. Thanks for introducing me to this beautiful business.


4 orang ex-schoolmate. STFians.. Isma, Syikin, Me, and Wani!
Maju, maju, maju Segera Maju. (Lagu sekolah. hehe)


With CDM Salha & CDM Al-Faath. Pasangan suami isteri yang hebat! Adore them so much.


Err, the heels I wore on that day. Hehe, this one beli mase gi Cambodia haritu. Bling2 U!


CDM Salha Congratulate we all yang dapat anugerah dan meninggalkan sepatah dua kata amanat utk menaikkan semangat berbisnes. She's a true leader!

 Last picture.After majlis habis, terus kene zass balik Dungun.. Dengan baju n mekap ni. huhu. Berhenti dulu kat Petronas Gombak, Tukar baju n cuci make up, then drive home for 5 hours.

Phewww what a day. Tapi sangat puas hati dan BESTTTT sangat!!

Syiok kan kalau buat bisnes macam ni, bukan nye kite sorang2 sebatang karam but kitorang ade satu group yang besar sangat2 dan ade ramai sangat mentor untuk dirujuk.

Wanna be part of out GLAM and Fabulous team?
 Contact me!

Afzan 012 208 3854

Akhir kata dari saye,

"If you do not STEP Forward, you'll always be in the SAME PLACE"

21 January 2013

Millionaire Project and NDO Part 2

Ape tu NDO? NDO stands for New Distributor Orientation.. This time we are focusing on our MILLIONAIRE PROJECT. nak tau macam mane Millionaire project tu? jeng jeng jeng.. Call saye, nnt kite cerita ceriti k..

NDO ni kiranye macam kelas la, nak ajar ahli-ahli baru apa yang perlu dibuat dalam business ni. 

Mantap gile kelas kalini. Full House. Dibuat pulak kat Irfan Khairi Sdn Bhd, Mutiara Damansara.. Fuhh terasa aura Jutawan Internet tu..
Irfan Khairi Sdn Bhd

Full House. NDO Part 2

Menyedari pentingnye ilmu dalam sesuatu bisness, saye tak teragak2 untuk zass ke KL. Kelas start Sabtu kol 9 pagi, saye gerak dari Dungun kol 5.20 am. Pagi buta.. gelap gelita lagi jalan. sunyi jee.. Drive sendiri okey!

Fuhh.. semangat nak dapatkan ilmu punya pasal, perjalanan 5 jam pon sanggup diredah, coz saya tau, ilmu tu worth a million!

Macamtu lah saye, kalau saye nak sesuatu, takde ape boleh menghalang.. Semua boleh ajer. yang penting kita BERANI.. bukan BERALASAN

So, yang dok di area KL tu, Ya Allah.. beruntung sangat2 dapat gi kelas yang diberikan percuma everyweek.. macam saye ni, kenela tungu kelas time weekend and kelas2 yg intensive macam ni, at least saye akan gi KL 1 atau 2 kali sebulan. Takpe, jarak bukan penghalang. 
Dimana ade kemahuan, di situlah Allah tunjukkan jalannye, Insyaa Allah.. 


With CDM Salha.
Semua ilmu dan pengalaman die, die dah curahkan, dan tak henti menggilap leadership skill kitorang. Thanks CDM Salha.. I had learn from the BEST. Insya Allah I will be as good as her.


With my business partner, Nora.
Insyaa Allah Nora pon akan start this business this month. After attend kelas ni, lagi la die nampak betapa mudahnye this business. It's do-able.. dan betapa eratnye hubungan antara mentor/ leader ngan semua ahli. Semua benda diajar dari sekecik2 bende, kepada sebesar2 bende.. takde alasan lagi, kate tak pandai business la, tak pandai cakap la.. tu sume ALASAN jer! Jom gi kelas kalau nak tau betul ke tak saye cakap ni..

And leader memang mencurahkan 110% komitmen diorang kepada semua business partner dibawahnye, takde istilah ditinggalkan leader, kecuali anda sendiri yang menjauhkan diri dan mengelak dari dibimbing.. dan bagi macam2 alasan bila diajak ke kelas, diajak discussion, ditanya pasal progress.. 

Kenape ye? Saye pon pelik, padahal, leader nak ajar care berbisnes dengan betul, cara senang, elakkan kesilapan yang diorang dah penah buat, sharekan pengalaman diorang dan generating INCOME.. bukan beli barang dan simpan.. huhu.

Ok, takpe lah, yang lepas tu biarkan, yang penting tahun 2013 ni, kite sematkan dalam diri nak jadi BERANI ok!
BERANI bertindak, BERANI mencari ILMU, BERANI untuk BERJAYA!


Team Fabulosity yang awesome!





Amanat dari CDM Salha:

"Cepat2 praktikkan ilmu and jom fight same-same for Shanghai..!!! Shanghai.. Here we come!!!"


Akhir kata dari saya,
Pergi Kelas tak Wajib, Tapi kalau nak berjaya, WAJIB ada ILMU :)

16 January 2013

Besar ke kecik jiwa kita ni??

Pagi ni dapat email dari Dr Azizan.. coz dah tersubscribe..
Tersentak jugak bace ape isi kandungan die.. memang betul pon.

 
"Ramai orang tergolong dalam golongan berjiwa
kecil, dan mereka selesa dengan kekecilannya
sendiri.

Berbelas dan berpuluh tahun hidup dalam
kekecilan. Dikelelingi oleh komuniti orang kecil,
berkawan dengan orang-orang berjiwa kecil.

Lalu kita menjadi sebati dengan jiwa-jiwa kecil
ini, dan tidak lagi mempunyai kemampuan
untuk melihat impian yang besar-besar."

"Kerana impian yang besar haknya adalah
untuk mereka yang berjiwa besar."

Orang yang kaya dan berjaya adalah
mereka yang berjiwa besar.

Mereka memiliki:

1) IMPIAN YANG BESAR

2) TINDAKAN YANG BESAR

3) RANCANGAN YANG BESAR


Huhu,  yang no 1 tu memang selalu lah saya ada, tapi yang No 2 dan No 3 tuh, hmm tak consisten rasenye. kejap ada, kejap hilang. nampaknye, kene lebih cekal dan berani lepas ni!


10 January 2013

Menjelajah ke tempat baru

To those yang menunggukan post saye, hehe now saye on da way ke Cambodia.

Kali ni buat style backpackers. Saye gi ngan my travel companion yg awesome sape lagi kalo bukak kak Jaja. Hehe

We all dpt tiket murah mase Air Asia buat promo tiket harge 11 sen!! Best woo!!

Tadi kol 8am naik bas dari kuantan, sampai hentian Pekeliling, adik k jaja amik dan hantar ke KL Sentral.

Then kt KL Sentral sempat makan KFC jap, lepas tu naik bas dari KL Sentral ke LCCT. RM10 je tambang bas. Ok la. 1jam 5 minit dah sampai le LCCT.

Ok now dah check in pon, tunggu gate bukak utk masuk flight je. Flight kol 3.15 pm . Insyaallah sampai Phnom Penh dalam kol 4.30pm waktu sane.

For now, enjoy this pics dulu k.

See u. (Lambai2 gaye yuna dlm AJL mase last Aizat nyanyi ~~~)


(Gambar tak pakai mekap coz mekap sume tertinggal huhu.. Seb baik dah lame makan BB Plus Collagen. Tak pakai mekap pon complexion kulit sekata )















07 January 2013

Cute boys, Weekend, Pizza, Beaches, Terengganu



Si Afeef yang  pakai kupiah papanye. Hehe budak Afeef ni, tak reti cakap lagi smpai sekarang. Bulan 3 ni dah masuk 3 tahun. Tapi bace ABC ngan membilang 123 sampai 20 pandai.. huhu, panggil mama papa tak reti lagi. 

Takpe, mama tau adik budak bijak, tapi saje taknak tunjuk kan??

Macam ni la rupenye budak berdua ni tengok TV. huhu selamber bertenggek atas kabinet tu. Main iPad pon kat situ lah. risau je takut jatuh tau.


Si Affan makan jagung yang dibeli mase on da way balik dari Kuala Terengganu haritu. Budak berdua ni memang suke jagung.

 
Affan dan Ipad.. Selalu gaduh ngan adik. Asek die je nak main, selamber je die tolak2 adik kalau adik nak main same. 

Tu, die pakai baju Angry Bird, sambil main Angry Bird.. Pastu mengomel2 "you are naughty boy, pig"" Dok marahkan pig dalam game tu. huhu


Ni hari ahad lepas. Papa gi training Golf, kitorang kat rumah boring, ajak bibik n budak2 gi makan Pizza. Si Affan siap order Dessert. Last-last die tak makan pon, die cuma makan almond kat atas ice cream tu jek. huhu mama ngan bibik jugakla yang abiskan.


Ni la bibik yang menjage Affan dan Afeef. Dah tua dah die. tapi ok menjage budak. die sayang budak2 ni mcm cucu sendiri.


 Si Afeef sedang cuba nak masukkan garpu dalam straw.. ahaha

Lepas makan Pizza, bungkuskan 2 bijik untuk bawak kan ke rumah Jiran lame kitorang kat Kuantan dulu. Cik Asmah.. Dulu mak la yang jage anak2 diorang. skarang diorang dah dok Dungun.

Selalu jugak la bawak budak2 ni gi main rumah Cik Asmah, sebab rumah die besar n luas, n ade ayam, itik, lembu n monyet. hehehe

Dari rumah Cik Asmah, kitorang gi rumah Mak kepada Cik Asmah.. Kat kampung Jambu Bongkok.. Cantik sangat kampung ni, tepi pantai..

Bawak budak-budak ronda2 tepi pantai Jambu Bongkok. diorang kate tempat ni sesalu die buat penggambaran drama TV tau. antaranye crite Mail Lambong, Masih Adakah Ramadan.. n banyak lagi la. Saye pon tak pernah tengok crite2 tu. tapi tempat ni serious cantik sangat!!

Tenang je laut..



Banyak sangat pokok kelape. Risau jugak takut buah kelape jatuh atas kerete. hehehe

 Bot-bot nelayan..


 Pokok Kelapa melambai..


Si Afeef yang di dukung Kak Ina


 Si Affan bulat

 Joget2 bile orang nak amik gambar die.


Kapal yang karam di daratan..


Affan dan Mat Min


 
Bawak balik senapang abg Amin.. Die cakap kat papa "Ni bukan yang betul punye, ni Toy je, die takde PULUT" Ahahahaha, BULLET la Affan! bukan PULUT.
 
 Eii geram tau Affan ni, kalau nak amik gambar susah betul. Suke sangat buat "silly face" die tu. huhu

Waktu malam, sebelum tido, melayan Affan bace n tampal sticket book die..
Affan : "Hi all Ants, lets get up here"
Small Ants: "Ok, Here we go!"


Affan : "Mama, look! The caterpillar camouflage with the grass. The caterpillar said, Hi Affan Rifqy!" 

Amboii sejak bile caterpillar boleh bercakap?


Blog Widget by LinkWithin