09 December 2012

Melebarkan sayap bisnes ke Johor

Alhamdulillah dah selesai trip ke Johor. 

Ya Allah syukur sangat dapat jumpa mereka-mereka yang positif dalam hidup dan nak memajukan diri.

Terima Kasih juga kepada Encik suami yang dengan baik hatinya offer untuk drive.

Pergi berdua je dengan husband saye. Cadangnya nak bawak anak-anak sekali, tapi diorang demam, so terpaksalah tinggal kat rumah neneknye di Kuantan n Me n Hubby honeymoon berdua di JB. 
Ehehe.

Jumaat pagi, sebelum kol 7 dah bertolak. 
Boot kereta dah diisi Biozone Food Purifier, Premium Beautiful, Herba Maharani, Lactolite dan BB Plus Collagen.. 
Nanti senang nak demo dan tunjukkan kat my business partner kat JB.

Semua notes, Presentation slide, Business starter kit, Borang ahli dah bawak. 
Alhamdulillah takde yang tertinggal.

Bertolak dari Kuantan ke JB

Sampai ke JB dalam kol 11 pagi

Driver tersayang. Alhamdulillah saya dikurniakan suami yang sgt supportive! Love u!

First appointment kol 12 tgh hari di area Kempas, jumpa ngan sepasang suami isteri yang berminat nak cari side income. Insyaallah kalau dia berkaya YES, saya akan guide dan bimbing dia sehingga sama-sama begelar CDM dan dengan gaji same macam CEO company.

Selesai makan tengah hari, kami ke Pulai Indah untuk 2nd Appointment.

With Hanie yang very positive! Alhamdulillah Allah pertemukan kami berdua.

Saya kenal Hanie ni dari FB je. Dia tetiba PM bertanyekan apa bisnes saya buat. So, saya share la about ape yang saya buat. 
Bagusnya Hanie ni, die sendiri buat research pasal business ni dan tak perlulah saye terangkan banyak2, die senang je faham. 
Die dah bace dah blog saye, blog Hanis Haizi, Salha Zain dan a few CDM yang buat bisness ni sebelum saye introduce lagi. 
Wahh!! U got the x-factor dear! Proaktif! Memang penting kite selidik dulu pasal sesuatu benda sebelum kita involve. 
Barulah ade direction dan kite tau what's to expect!

From there i know that, Hanie expect to be the next Salha Zain & Hanis Haizi same macam saye. :) and she had chosen the right MENTOR yang akan bawa dia ke situ. (That's ME!) Alhamdulillah Syukur Ya Allah atas kepercayaan ini..

Tula, kalau kita berfikiran terbuka, optimis, senangla peluang2 rezeki akan masuk. Kagum dengan semangat Hanie yang memang merupakan seorang businesswoman tegar dan sangat berdikari buat apa-apa pun.

I know u have the potential, the drive and the Passion! Lets shine it together. Insyaallah..

Insyaallah Hanie nak grab Bonus RM6500 by 10 January ni. Bulan 12 adalah bulan terakhir untuk dapat bonus minimum RM6500 ni.. Coz lepas ni, dah takde rebate untuk Premium Beautiful & Biozone.

Ooh, selesai semua appointment, saye berkesempatan singgah Sekolah lama saye. Sekolah Tun Fatimah.
Sekolah ni lah yang menjadikan saya, SAYA sekarang. Alhamdulillah, berpeluang bersekolah di Premier School dengan Cikgu yang terbaik.  (Nanti saya masukkan gambar2 sekolah di next entry k)

 Sekolah Tun Fatimah, JB

Lepas round-round kejap ni STF, kitorang gi AEON Tebrau.. Saje jalan2. banyak betul perubahan di JB.
Last saye ke JB, 12 tahun lepas, mase tu amik result SPM. After 12 years, Ya Allah, lain sangat JB.. kitorang nak kemane2 pon memang bergantung sepenuhnye dengan GPS. 

Siap pakai 2 GPS at the same time. Hehe, Pakai WAZE & SYGIC sekaligus. Rasenye kalau takde GPS, memang tak leh gerak langsung.

Dinner di My Friend Tomyam, Kempas
 Malam tu pulak, Encik Suami nak jumpa kawan2 lamanya yang dok area JB. Borak punya borak sampai ke tengah malam jugak. Semua crite2 lame keluar semula. 

Sempat jugak la bukak cerita pasal bisnes kat kawan2 my husband.  Hehe :)

"My Friend" ICE. Sedap, ade campuran macam2 buah & ice cream. Gelas besar lak tu

Sedap-sedap food die. Telur Bistik tu siap ade api kat bawah. hehe

Tomyam, Telur Bistik, Ayam masak petai, Udang celup Tepung.

Kenyang gile makan!


Malam tu tidor rumah my cousin.

Danga Bay
Pagi2 buta sempat gak singgah Danga Bay kejap. tak de ape pon situ. hehe, just nak kenal Danga Bay tuh je..


Singgah Selalu


Lepas tengok2 Danga Bay, gi restoren Singgah Selalu jap. Besar gak tempat nye. Tapi disebabkan dah kenyang sangat breakfast sebelum tu.. So, just minum2 je.. Sempat Husband saye ajak kawan die minum sekali.

Then, dalam kol 11 pagi camtu, kitorang gerak balik ke Kuantan.

Bye-Bye JB. BEST sangat2 trip ke JB ni!! Jalan dari Kuantan Ke JB pon syiok je, takde tol, laluan pon rilek je.. kitorg lalu ikut Romping, Endau, Mersing.. So, perjalanan pon lagi cepat n tak sesak.

Kesimpulannye, nak gi JB lagi!!! Next time nak bawak anak2 pulak. Boleh la gi Legoland, JPO and Singapore!

Ok, kepada anda semua di serata Malaysia, if interested to know about what i'm doing and nak tau betul ke can get unlimited income?? Just contact me. Saye ni suke travel, boleh je saye jumpa anda dimanapon anda berada. 

Kalau boleh saye nak ade agen di setiap negeri di Malaysia. 
Senang sikit nak marketkan product kalau ade franchaise di setiap negeri kan.. 

I need agents at:
  • Sabah
  • Sarawak
  • Kedah
  • Perlis
  • Melaka
  • Negeri Sembilan
  • Kelantan
  • Pulau Pinang
  • Perak
  • Brunei
  • Singapore   

Selain tu, ade a few daerah yang saye perlukan agen jugak:
  •  Kuala Terengganu, Kemaman
  • Temerloh, Kuala Lipis, Kuantan
  • Klang, Gombak, Putrajaya
  • Kluang, Muar

Anda-anda yang dok kat negeri dan daerah2 ni, silalah contact saye ye.

 
AFZAN
012 20 83854
013 388 5647 
 





No comments:

Blog Widget by LinkWithin