12 November 2012

Seminar SM/SSM Circle 3 2012 Holiday Inn, Glenmarie

Last Friday saye drive ke KL untuk Menghadiri seminar SM/SSM 
(Sales Manager & Senior Sales Manager) for this year. 

The seminar was held at Holiday Inn, Glenmarie. 
Registration start seawal kol 7.30 pagi, so saye and beberape member Team Fabulosity decide utk stay kat Holiday Inn jumaat malam tu, so that boleh datang awal and cop tempat paling depan!

Gerak dari Kuantan kol 5 petang and sampai Holiday Inn dalam kol 9 malam. 
Syikin dah sampai dari Johor.. Ajak die Dinner sekali. 
Tak berape biase sangat area subang, kitorang ter pergi kat Empire Subang. 
Dah kol 9.30 mase tu, banyak restoren yang dah nak tutup.

 Last2 kitorang makan kat Serai.. Burger ni RM23 (without tax) huhu. And ape yang aku makan hanyalah daging burger tu saje (Diet, tak makan mende berkarbohidrat). 
Oh, Thanks Syiekin for the treats.


 Holiday Inn sangat cantik dan besar dan luas.. 5 Star Hotel la katekan. 
Ade Day & Night Golf Course jugak. Kalau En suami tau, sure die nak ikut. 
Tapi Sabtu tu pon die ade tournament Golf, so memang tak leh temankan saye.

We all Book 3 bilik. Me, Syikin and Ika dok satu bilik, Ismalina & Awin in another bilik. 
Sangat luas biliknye. Memang Best!


The pool area.

 Sabtu, Kol 6,30 pagi dah bangun!.. Siap-siap dan turun breakfast.

 (Oh, patutnye dress code adalah Hitam Merah. but saye lambat tau, mase tu memang dah ready baju purple and tudung purple. Huhu, seb baik ade jacket hitam and tudung ni kat Kuantan. Just grab jela..)
Holiday Inn, Glenmarie Grand Ballroom ready for 300++ pax

Bersemangat nak menuntut ilmu, dok di barisan paling depan!
My Idol, Hanis Haizi (yang income dah 6 angka..) tengah bagi talk. Very inspiring dan terus bersemangat! 
 She's only 28 Years old yet dah round seluruh dunia and get to buy all the designers shoe, handbag and baju dengan duit bisnes. 
Her husband CDM Raz yang dulunya tak percayakan usaha Isterinya pon, akhirnya join gak biz. 
So now their income double!! 

Fuhh.. cuba korang bayangkan, tiap-tiap 10 haribulan RM100,000 masuk dalam Maybank2u anda..(Tapi income hanis lebih RM200k u all!)  Ntah2 yang bulan lepas punye pon tak usik lagi..

Itulah yang dikatakan freedom of money. Takde dah hutang2.. nak beli ape, nak bagi duit kat siapa and nak buat apa, semua ikut suke je.

Her latest Giueseppe Zanotti 7 inch Pumps. Nak sebut pon tak reti. wallawei.. tinggi gile!! And she's very confident in it.

Me and Dang yang selalu bagi guide and help me with my biz partner at KL.

During break time, sempat jugak discuss dengan CDM Salha and to get the exclusive tips from her. Suke her turban from Raffiey Nasir.











 After the seminar, we all amik2 gambar la kan!!

Dang's team



Syiekin, Awin, Kak Ika, Me!

Sukaria STFians!
Me with CDM Salha Zain yang very inspiring dan down to earth. Tak lokek ilmu dan die kalau boleh nak kami dapat ape yang die dah dapat.

Before balik, sempat CDM Salha bagi amanat2 terakhir.  
Dia yakin dengan kitorang yang kitorang akan dapat naik DSM on April 2013 and CDM 2013!
Insyaallah masin mulut Kak Salha, kitorang akan sahut cabaran tu.


 Part of Team Fabulosity!

Gambar Happy :)

 DDM Hazawani, CDM AL Faath (Husband CDM Salha) & CDM Salha

Team Fabulosity di bawah pimpinan CDM Salha

Kenapa nama team kitorang Fabulousity? sebab kitorang Fabulous lah! Hehe, best tau group kitorang. Semua muda2, cantik2 datang dari pelbagai profession dan bergaya!

Be part of out team and you'll be fabulous too! 

Tea time! Sangat kenyang, the food was all great! 


Thanks to all AJK and CDM-CDM yang organize this seminar. 
Banyak sangat input berguna dapat haritu. Worth driving all the from Dungun!


Masih teringat kata-kata yang menghadiri slide CDM Hanis Haizi pada petang tu:
Kadang-kadang kita terlalu takut untuk membina impian, kerana takut tak tercapai. 
Tapi, kalau nak membina impian pon kita mampu, apatah lagi untuk mencapainya kan?

CDM Hanis ada cerita, liku-liku yang dia hadapi sebelum berjaya ke tahap ni.. Die tepis semua suara-suara sumbang dan segala negativity.. dia anggap tu hanyalah macam monyet2 yang duduk atas kepale, duduk atas bahu kita, tarik2 rambut kita, tarik2 telinga kita untuk mengganggu kita dari berjaya.

Die tepis sahaja semua monyet2 tu dan teruskan dengan impiannya. Memang cekal betul hati dia. I wish i'm as strong as her.

Bila dengar talk dari CDM-CDM yang dah dapat menuai hasil kejayaan mereka macam CDM Adibah Karimah, CDM Naa Kamarudin dan yang lain2, banyak sangat teladan yang dapat dicontohi.

Most of them agreed that  :


Yup, diorang semua cumalah orang biase-biase je sebelum ni, ada yang suri rumah, ada yang Engineer and Interior designer, But because of their dream, mereka telah cuma benda yang baru, Berani menyahut peluang yang terbuka dan Setahun selepas tu, Here they are. Berdiri sebaris dengan CDM Hanis, dan membantu yang lain untuk berjaya macam mereka.

Syukur Alhamdulillah, saya terima peluang yang datang mase tu dan syukur sangat be in Green Leader Group (Haniz Haizi's Group) and Team fabulousity..

We are strangers before, but sekarang dah macam close friend. Always help each other and bagi kata-kata semangat whenever we feel down. We are not alone in this bisnes, and our group is expanding!  

 How comfortable are u in your comfort zone?? Fikirkan apa perubahan yang anda boleh buat, dan bayangkan jika anda ditempat mereka.

Jangan buang mase lagi, act now.. 
and see where are u in 1 year time.

I'm Just a phone call away ~~ Afzan, 012-2083854

   

No comments:

Blog Widget by LinkWithin