06 November 2012

Kursus at Heritage Hotel, Cameron


About 2 weeks ago, saye ade kene pergi Kursus di Cameron Highland, berkenaan sistem baru yang akan digunakan. Saya pergi dengan driver office je, bersama seorang lagi staff. First time gi Cameron lalu jalan dari terengganu. Mencabar jugak jalannye sebab kene lalu felda2 tu semua. jalan nye pulak tak berape elok.. Dalam 5-6 jam jugak la baru sampai.

We all ditempat kan di Heritage hotel. 3 hari la berkampung kat situ..
 
 The garden..
 Bilik- biliknya..
 Cantik jugak la design die..

My comment about the hotel is food die sangat awful. huhu, tak sedap langsung. Chef macam mane la die hire. Die punye sup tu, semate taruk sayur n air. or ayam n sayur. macam x de taruk rencah atau garam atau ape2. Ayam pun bau hanyir. boleh katekan 90% of the menu fail. Teruk betulla. Choise of food time bufet pon very limited n tak menyelerekan. Time tu ramai je org stay kat tu sbb dalam masa yang same ade 2 lagi jabatan kerajaan berkursus kat situ. huhu. Hotel ok tapi food fail, memang mencemarkan imej hotel la.

Ok, pasal kursus, Jadual kitorang tak la pack sangat. so petang2 gitu boleh la keluar bersiar2..
Kebetulan ada member yang bawak kereta, so kitorg keluar jalan2 petang kedua disana..

 Singgah di Glory 78 Steamboat & Snack Corner ni. tak pernah makan sini. Member yang suggestkan makan steamboat sini.

 Ni steamboat untuk kami ber-4 kitorang order set untuk 3 orang je walaupon nak makan 4 orang. ni pon tak habis makan tau. Huhu, kenyang gile!! Sedap sangat steamboat die. harge RM28 untuk seorang. Berbaloi la dengan harga kalau nak compare ngan tempat lain, ade yg lagi mahal. Yang penting sedap & Halal..

Ni white coffee die. Sedap!!! dahla cup die besar. Rm2 je pulak tuh. sampai sekarang rase kecur lagi air liur bile tengok gambar ni. Coffee yang padas di saat kesejukan di Cameron memang superb la..

The next day, kitorang ajak my driver lak bawak kitorg round Cameron.

Sambil menunggu diorang ni turun, posing2 kejap..
Dalam kereta
Mula-mula singgah Kea faram beli sikit2 sayur n jagung. Then misi mencari ladang strawberry untuk self pluck strawberries coz kat Kea Farm semua strawberry dah abis..

Syioknye diorang ni makan jagung rebus panas2 sambil jalan. hehehe.

Kebanyakan strawberry farm yang kitorang pergi semua takde buah sangat. Coz a few days sebelum tu ade public holiday, so banyak strawberry pupus dimakan manusia. huhu.. kesian my roommate tak dapat beli strawberry haritu. tapi last2 dapat gak la beli next day nye..


Ni gambar bile dah sampai rumah. Ni lah hasil shopping kat Cameron.. Jagung Cameron memang best. namenye Jagung Mutiara. kalau korang gi Cameron, wajib beli tau. rebus terus n makan camtu je pon sedap. Manis sgt isinye. Rm10 biasenye dapat la 8-12 biji ikut kpd saiz jagung.



Ni semua strawberry yang saye dapat beli. banyak jugak beli and semua fresh2 lagi. bawak balik ke rumah, 3 hari pon x lebam lagi. bagus2.. jangan lupe utk purify dulu dalam Biozone Food Sterillizer ye. kalau tak, makan strawberry ber pesticide la jawabnye..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin