19 November 2012

Holiday di Perak

 Last week, dari Selasa - Sabtu balik rumah mak mertua di Bidor. Bawak sekali Mak, Bibik, dan anak2. wajib la bawak 2 org cucu tok ibu tu kan..

Walaupon holiday, biz mode still on. Senang buat biz online, ofis ikut kaki melangkah. 

Sampai Bidor, Selasa tengah hari. Ngam2 sampai, lunch terus. hehe

2 budak comey tgh tengok crite Pingu kat laptop Cu ya die.. tak berganjak tu

Gaye adik isap susu. Die memang kene tertonggeng, kene geletek2 baru nk isap susu

Hari Khamis kitorang gi Lenggong, Rumah abang saye..Banyak betul rambutan sbb dusun dekat je ngan rumah die
Rambutan di Lenggong


 After lunch kat rumah abang saye, kitorang gerak gi Zoo Taiping. kol 5 ptg baru sampai zoo.. Orang agak ramai. Ok, Enjoy the pics




Affan with Anas. Comel betul anak sedare saye ni.

Affan sengaje buat muke masam. Busuk bau gajah kot

Saye yang dah anak 2.. Tapi ade org kate mcm tak kawen lagi. :)

Affan yang berani, bergambar ngan ular sawa.

Selamber je die pegang.

Affan with Flamingo

Affan amikkan gambar mama & papa

Affan yang sibuk nak dukung walaupon beratnye 25kg!


Affan cakap "Mama, Affan buat peace ni, amik la gambar Affan"

Affan sedang melompat

Peace ngan Rhino

Esok nye pulak, kitorang gi Hot Spring Felda Sungai Klah, Sungkai.. Dalam setengah jam la dari rumah mak ,ertua tu. ni 2nd time kitorg gi, first time gi, 5 tahun lepas. hehehe. Dulu Fee masuk RM10 je, skang dah RM12. Dah makin besar kawasannye and ade train untuk ke water park tu.



Affan cakap "ni bukan Hot Spring, ni Cool Spring!"

Penakut air gak budak affan ni. Tapi nak berendam lame2


Affan & Mama

Kat sini la air panas tu. Takat didih tu.. boleh masak telur

Hehe tak bawak swimming suit. pakai spender je.

Ni kolam air panas. suhu 35-40 degree.. Huhu panas wooo


Lepas abis mandi air panas, gi rumah pakcik Afat yang dekat je dari situ. Rumah die dalam Felda Sungai Klah tu jugak. Best ade rambutan n durian kat sekeliling rumah die.


Die bagi sket durian. Rambutan kitorang tak nak, sebab dah ade seguni rambutan yang bawak dari Lenggong.

Fuhh... memang banyak betul durian & rambutan kat Perak. Tahun ni memang menjadi2 musim buah. Sepanjang jalan nak balik Kuantan pon byk betul gerai jual Durian & Rambutan..

Bestnye kalau ade time n money freedom. Nak gi mane, nak buat ape n beli ape, sukati je. Insyaallah im working on it. Sekarang dah rase sikit2 alhamdulillah atas nikmatnye. Memang betulla 9 dari 10 punca rezeki tu dari perniagaan..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin