26 November 2012

Biozone Food Purifier Demo with Famous Food Blogger

Alhamdulillah, pagi tadi berkesempatan mengunjungi Kak Ida, pemilik blog resipi makanan yang femes http://www.koleksi1001resepi.com/

Seronok sangat dirumahnye.. rumah yang cantik dan indah dengan suasana yang tenang, di atas bukit, dikelilingi pohon2 menghijau dan landskap menarik. 
Ada kolam ikan dan deruan air terjun..  just like my dream house. Insyaallah, ianya akan menjadi motivasi kepada saya.

Ni antara sebahagian depan rumahnya, Ya Allah cantik sangat!

 
At one side of the house. Sungguh tenang dan aman dan sejuk mata memanjang

  
One of the water features di rumahnye.. ada banyak lagi kolam ikan cantik macam ni sekeliling rumahnya.

How i wish my house like that.. hehe. In syaa Allah.. nak seribu daya kan.. Tapi my dream house maybe di tepi pantai, almaklumlah, dok Dungun kan...  :)

Ok2, udah2 la verangan.. mari kite kembali ke alam realiti. hehe

Al kisahnye, ni lah rupe Biozone Food Purifier tu. Dan dalam mangkuk besar tu, sekor ayam yang dah bersih, beli kat Giant. Berat dalam sekilo setengah kot.

Biozone Food Purifier. Purify seekor ayam
 Untuk buat purification, rendamkan seekor ayam dalam air biasa. Make sure guna bekas selain bekas plastik. Boleh guna Mangkuk kaca atau stainless steel ke..

Tube seramik tu make sure direndamkan betul2 dalam air. Then just tekan butang utk start the process. kalau sekor ayam mcm ni, tekan 30 minit.


Purification process by Biozone
Ayam yang tak bersalah sedang di purify. Hehe

Fatty acids come from a whole chicken after a purification
 Setelah 10-15 minit, dah start keluar lendir pekat likat yang kaler kuning2 atas bubble tuh..

These 3 pics taken from Kak Ida's blog  Koleksi1001resipi.com sebab time ni saye sebok dok explain menda alah menggelikan yang terhasil tu. 

Kak ida tanye, "Eii ape yg bau busuk ni?"

" Ni mende kuning2 ni la Kak Ida.. busuk tau!"



Yuckssss, Mende ni la fatty acids dalam isi ayam tu tau. mende ni pekat likat macam getah kenyal tu. Haa.. tau tak belon yang kite picit dari tube yg kite tiup gune straw mase kecik2 tu.. die pekat n kenyal mcm tu la.

Mende ni, walaupon dibakar, tak cair tau. bayangkan, mende ni masuk dalam badan kite selame berpuluh tahun kite hidup makan ayam.. 

Euuwwww patutla zaman sekarang ramai org sakit pelik2 kan. Especially cancer. Nauzubillah.. tak ingin dah nak sumbat mende ni dalam perut anak saye tiap-tiap hari.

Me with Kak Ida, yang sangat humble dan baik hati. Punye lah die amazed dgn Biozone tu yang boleh keluarkan fatty acid merbahaye tu, sampaikan, die terus nak cop Biozone tu. hehehe.

Rupenye, after saye balik, die gi cuba lagi purify ayam lain pulak. Siap gi beli lagi sekor, potong2 then purify.. hehe gigih betul Kak Ida kan. yela die nak make sure, betul ke ape die nampak tu. sebab selame die hidup, mmg die suke masakkan ayam utk anak2 nye..

So, u all tengok la second trial by kak ida menggunakan Biozone tu kat blog die ye. Die siap bakar lagi Fatty Acids tu tau!

Selain dari purify ayam, Biozone ni banyakkkk lagi kegunaan nye tau.. Boleh bersihkan udara dalam bilik, dalam ruangan tertutup macam rak kasut, almari, bilik.. Boleh basuh botol susu baby, boleh bersihkan bath tub, boleh buat mandi ozon, cuci muka. basuh ikan, daging, sayur-sayuran dan buah-buahan..

Anda pon nak saya demo Biozone ni atau nak tengok sendiri betul ke tak ape saye crite ni? Just call saye, saye akan zass ke rumah / pejabat anda dengan membawa Biozone ni. Kalau anda ada ayam/ daging/ ikan kat rumah yang nak di purify, meh bawak skali ye.

Afzan 012-208 3854 / 013-388 5647



No comments:

Blog Widget by LinkWithin