23 October 2012

Exclusive Business Meeting at GLAM


Nak berbisnes kenalah ada ilmu kan? Wonder why ramai yang gagal dlm sesuatu pekerjaan atau bisnes? 
Kerana kurangnya ilmu lah.

Cuba bayangkan, kita belajar:

  •  Sekolah rendah 6 tahun
  • Sekolah menengah 5 tahun
  •  Diploma 2 tahun 
  • Degree 3-4 tahun 

Demi menggenggam segulung ijazah. 

Dengan ijazah tu, kita bekerja makan gaji, dapat la RM3000-RM4000 sebulan. 
(5 tahun dahulu, gaji fresh Grad cuma RM1500 tau). 

16 Tahun belajar untuk dapat kerja yang Gaji sebegitu dan kene tanggung hutang PTPTN lagi.. Fuhhh!! 
Agak-agak balik modal tak?

Cuba renungkan balik,

  • Berapa banyak saving anda setelah bekerja 5-10 tahun? 
  • Berapa banyak increment anda dapat setiap tahun?
  • Bonus?


Kalau saye kate ade peluang untuk dapat income 
RM10,000 hingga RM200,000 (unlimited sebenarnye)
dengan hanya belajar sekurang-kurangnya 3 jam seminggu nak tak?
Dan anda tak perlu tunggu 16 tahun untuk applykan ape yang dipelajari ni. 
Lepas kelas boleh terus apply, bertindak dan terima habuannya pada 10 haribulan setiap bulan. Senang kan?

Dah la kelas tu free je!!

Yang mengajar pulak yang memang telah terbukti kejayaan mereka menggenggam 5 dan 6 angka pendapatan sebulan..

Anda didedahkan dengan pengalaman sebenar kejayaan mereka.
Dan ilmu yang diberikan hanyalah yang terbaik, teringkas dan terbukti berkesan.


(Bukanlah nak menidakkan sistem pendidikan di pekerjaan di Malaysia, tapi fikirkanlah kita bekerja untuk apa? untuk kesenangan kita dan keluarga kan? Ilmu yang dipelajari dari kecil tetap tersimpan kemas dalam dada, dan tiada salahnya kita meneroka peluang baru. Matlamat nya tetap sama, demi keluarga sendiri juga. Kerja itu ibadah, dan perniagaan adalah satu cabang pekerjaan yang sangat dituntut dalam Islam. Yang penting kita memilih perniagaan yang mematuhi syariah.)



 
13 Oct '12- Exclusive Business Meeting di GLAM 
(Green Leader Academy Malaysia, TTDI)
Perkongsian berkenaan Social Media Marketing oleh CDM Alfaath. 
(Beliau merupakan graduan IT yang memanfaatkan ilmunya dengan teknologi IT terkini, especially social media for marketing)


Slot Motivasi dari CDM Salha Zain. 
Walaupon telah berjaya, beliau tidak pernah lokek ilmu untuk berkongsi rencah kejayaannya. 

  
DDM Noor Hazawani (my ex-schoolmate) is one of the speaker on that day. 
She's a very good debater mase kat STF dulu.. Oversea's Graduate, working at Multi National Company for few years before she decided to become a housewife with 5 figure income.
Bangga tau kawan sendri dah capai pangkat ke 4 in this biz, income more than RM10K, and yg penting she's a very good mentor. Sangat komited memastikan kitorang juga dapat apa yang dia dapat.
She always be there bila kita perlukan tunjuk ajar, bantuan or even temankan makan Sushi ;)

  
We are not very close mase zaman sekolah dulu but this business brought us closer. 
Wani pernah datang n tido at my house (sempat lagi bg tuisyen before tido) and selalu offer me tido rumah die whenever i go to KL. 
"A friend i need is a friend indeed"


 
Me and my mentors. Izyan Liyana, Ismalina (also my Ex-schoolmate) and Hazawani.


  Me with my Idol. Hanis Haizi.  
Tak tau lagi nak cakap apa pasal die nih. jenguk la blog die..
She's young (younger than me), with 6 figure income every month, having lots n lots of designer handbags, shoes, clothes and she's travel around the world sesuka hati. 
(She has everything a girl could dream of!)

And also a very good leader, CDM Salha Zain
She's very successful in this business yet very humble and she got everything that i could dream of too.

"If your actions inspire others to dream more, learn more, do more and become more, you are a LEADER" - John Quincy Adams


 Members of Team Fabulosity, CDM in the making, Insyaallah.

Thanks to my dear husband yang sanggup drive kan dari Kuantan ke KL for me to attend this class. Kitorang gerak dari Kuantan about 7.20am (plan asal nak gerak kol 6 pagi hehe). Lepas kelas, terus balik ke Kuantan.
Ilmu yang dapat sepanjang haritu sangat-sangat berguna and terbakar-bakar semangat untuk ikut jejak langkah mereka yang berjaya. They proved that this business is doable dan tiada apa yang boleh menghalang kita dari mencapai impian kita kecuali diri sendiri. 

After all, this is my own business, i'm the CEO of my own company, so semuanya bergantung kepada diri sendirilah untuk memajukan bisnes sendiri kan. Tiada sesiapa yang memaksa. (It's worth it)

Nak jadi macam Hanis Haizi dan Salha Zain?
 Feel free to contact me, Afzan 013-3885647

No comments:

Blog Widget by LinkWithin