26 September 2012

Topless by the sea shore

Petang semalam, kol 5.15pm cam tu dah sampai rumah. Dok layan budak2 ni kejap, then terase nak bawak diorang jalan2. Yela, dah brape hari dok terperuk kat rumah tak keluar2, asek tengok Pocoyo je kat TV dari pagi sampai malam setiap hari. Muke si Affan pon dah rupe Pocoyo dah. huhu.

Bile cakap kat Affan, "kite nak gi pantai" sebok die dok mencari baju swimming nye. huhu, "nak jalan-jalan jela, tak turun kete pon.."

Suke sangat budak2 ni kalau bawak naik kete. Kene bawak bibik skali sbb nak bukak roof, Kang tak pasal2 melompat turun kedua budak comel ni tengah jalan kang.


 Yeay, dah bukak bumbung..


Sebenarnye tak tau pon jalan nak ke pantai lalu mane, tapi yang aku tau pantai tu memang dekat je ngan area rumah, sebab dari rumah dah nampak langit terang je n ade pokok2 kelape melambai2 di kejauhan.. hehe.

Jalan2 slow, pastu jumpe la pantai.. Laa dekat je ke.. dalam 1km je. haha. Jalan kaki pon boleh.

So, jalan2 la menyelusuri pantai dengan angin sepoi2 bahase.. Syiok jugak, tapi pantai die jenis yang tebing tinggi, rasenye tak sesuai utk picnic dan mandi. Kesian Affan, bising betul die soh berhentikan kete, nak Picnic.

Sepanjang tepi pantai tu nampak banyak restoren2 n kedai2 makan. sure best ni kan.. nanti2 boleh la explore.


Dah jauh jugak drive, terjumpe Playground yg besar jugak. berhentikan kereta n bagi budak2 ni main jap.


Tak boleh nak lame sangat coz hari nampak mcm nak ujan je. Kol 6 belih dah drive balik. Tutup bumbung dulu before balik, sedang elok nak sampai rumah, ujan lebat. Fuhh, seb baik dah tutup dulu, kalo tak abis berujan anak2 ku.

Best kan rumah kitorg? sangat strategic, dekat ngan bandar, dekat ngan tempat keje n dekat ngan pantai. Suke!!




No comments:

Blog Widget by LinkWithin