25 September 2012

Peace of mind..

Now we are moving to Dungun, Terengganu.. hehe After 4 tahun dok berjauhan ngan En. Suami, akhirnye aku ade rezeki dapat tukar tempat keje. Alhamdulillah..

 Tu dia satu lori besar, buat punggah barang kitorg dari rumah lame ke rumah baru. Pastu banyak lagi barang sumbat dalam 2 bijik kete. Lps tu, Afat balik lagi kuantan, punggah lagi kain baju bawak ke dungun. Fuhh, ni pon ade lagi tinggal kat rumah mak. Rase mcm takde barang sgt, bile dah pindah baru tau banyak.


Baru 2 hari start keje and still getting use of the new environment, new language n new colleagues. So far everything went well.. work wise, semua seems ok. Dapat bilik yg lagi besar, member2 ofis pon friendly2 belaka n office aku ni semua pompuan, yang lelaki dok kat bangunan lain. our dept separated into 3 different places coz tak cukup tempat. so, ok la kan. Dapat office yang lebih selesa dan atas kantin je. kantin murah lak tu sebab rate student..

Pasal rumah pulak, setelak bertungkus lumus bertanye semua org dan pusing2 Dungun cari rumah sewa, akhirnye En Suami dapat la yang strategik. Rumah teres je, 3 bilik, tu pon dah mahal sewanye. beza RM200 ngan rate sewa kat Kuantan tau. Tapi takpelah, nak buat camne, dah yang tu je yg ade. Ingatkan nak yang 4 bilik, selesa sket kalau tetamu dtg. Tapi dah x de pilihan. warghh susah betul nak cari rumah sewa sini, semua org cakap mcm tu, sbb sini area Student UITM, Politeknik duduk, tu pasal sewa mahal, lagipon takde byk sgt kawasan perumahan. Mostly diorg buat rumah sendiri atas tanah sendiri. Rumah2 org sini banglo besar2 tu.. Rumah utk dijual pon ade, murah2 gak la harge die.. that one to be consider later2 la kan.

Anyway, happy coz rumah dalam 5.7 Km je ngan ofis. kene melalui 3 traffic lite but tak jem pon. dalam 8-10 minit dah sampai opis. boleh balik lunch kat rumah lagi kalo nak, and kol 5 ptg sharp member ofis semua punch out, waaa, kol 5.15 dah boleh sampai rumah. Hebat2..This is what we call Peace Of Mind! Hehehe. Sempat la main2 ngan anak petang2 n masak2 utk dinner or keluar gi beli brg..

Kawasan rumah aku tu dekat je ngan pantai, n dekat ngan bandar juge. senang nak gi bank, beli perabot, barangan elektrik n barangan rumah. Cumanye aku tak jumpe lagi mane pasar yang jual bahan mentah utk masak.. Nanti2 la explore.. Skang ni pon asek ujan je, tak leh nak round2 sgt.

 Ni First day sampai, terus gi cari kedai letrik.. Mende yang mustahak nak kene beli adalah Mesin Basuh ngan Peti Ais. Mahal2 jugak harge barang elektrik kat sini compare to Kuantan. Kat kuantan biasenye boleh tawar-tawar harge lagi smpai dpt murah. Kat sini, tak leh tawar sangat..adela beza dekat RM200-RM300 gak ngan harge kat Kuantan. Huhu, Anyway, happy dapat peti ais idaman. hehe.


 Esok nye pulak, gi Seng Heng beli Aircond and Vacuum lak. En Afat pulak terbeli TV. Huhu, biaselah org lelaki, teruje beno ngan alat2 elektronik ni.. Streamyx pon dah siap pasang first day lagik. Amboi.. bende2 gitu bg ke die la, mmg setel, Bab paip pesin basuh x leh gune, x pulak di setelkan cepat2. huhu.

So, sekarang ni masih dalam proses mengemas kain2 baju sikit2 and ade lagi mende nak kene beli. Rak pinggan, n kabinet dapur rasenye kene beli, sebab takde tempat nak taruk barang dapar n pinggan2. 

Oh, eversince aku dapat surat pertukaran tu, kawan2 opis n kawan2 kat Kuantan buat farewell, makan2.. hehe.

Ni gambar farewell kitorg kat ofis, buat skali ngan jamuan raye..


Geng2 pompuan di opis..
 Geng Anti-Heroes. Gonna miss u all!!

Cenderahati dari BTM.. Picture of all BTM members. 

Kek Farewell from me to BTM


Ni pulak mase jamuan hari raye Pejabat SUK Pahang


Memang penuh ngan aktiviti makan2 sebelum aku berpindah. Mmg banyak wish list makan aku.. especially mende2 yang ade kat Kuantan yang takde kat tempat lain. hehe

STEAMBOAT at New Horizon with Kak Jaja, Kak Ana, n Kak Hajar.

 MANGO CHEESE CAKE at Lilawadi. (Sambil celebrate beday kak Jaja)

 GRILLED LAMB n western food at East Grill.

Good to have friends and know u are lived and be missed.. u all too will be missed. Anyway, maybe selalu jugak jumpe coz rasenye akan selalu balik Kuantan kot. hehe.

1 comment:

Omecool20 said...

Wah :) Okay la .. kalau kami lalu Dungun, akan calling2 ;-)

Blog Widget by LinkWithin