25 September 2012

Beautiful Aura

U all tau tak Magazine Hijabista? yang berkonsepkan berhijab but still stylo. I bought the very 1st issue and fall in love with the mag and definitely will buy it everymonth. The best thing is, sangat kagum dengan care penulisan editor2 nya dengan bahasa melayu yang sangat High-Class dan canggih. Really salute!

And to my surprise, me and another 3 friend have been offer for a photoshoot for one of the column in the mag for Nov 2012 issue. Tajuk berkenaan ape and what e\we wear cannot be disclosed. (Nanti Editor marah coz tak suspen la kan ;)

Happy sangat for the offer and can't wait for the day. Pada 20/09/12 yang lepas, berlangsung la acara photoshoot tu. 

Kitorang di make up kan oleh Make Up Artis terkenal. Baju, tudung and accessories bawak sendiri punya. Susah jugak nak pilih yang mengikut fesyen terkini. Editor pulak tetapkan yang kitorg kene cari baju yang nampak classy, big and chunky accessories, with colour blocking theme. (Colourful gitu). Tudung pulak kene gayekan sendiri. then siap make up, ready for pose, pose, pose!

First time tau kene bergaye ala2 model. and most of the shoot nak nampak macam candid shoot but at the same time we have to control our body posture, facial expression, mulut kene bukak, mate kene bukak luas2. gosh! susah rupenye. That photoshoot juge happen di tengah2 orang ramai on a busy street hadapan Lot 10 dan sekitar Lot 10 coz we are going for H&M store opening. 

Walaupon penat posing, dengan high heels n kontrol mulut kene senyum lebar, but we have so much fun together n dapat la merasa macam mane model2 tu rase, hehe.

Thanks to Hijabista for the offer and u all jangan lupe tau beli Hijabista keluaran November nanti. Beli tiap2 bulan je, sbb memang best sgt issue2 die. Boleh belajar latest hijab fashion juge.

Kat bawah ni gambar my friend aka my biz partner aka My Leader in this business (Noor Hazawani) yang keluar 4 full page for this month (Oct 2012) issue. 




No comments:

Blog Widget by LinkWithin