30 September 2012

Be your own boss


Dalam erti kata lain, Kalau anda tak jadi BOSS atau TOKEY, anda akan jadi KULI ^_^

Wanna have your own business, runs it by yourself, control it by yourself and enjoy every single cents of your effort by yourself? Unlimited income, Flexible working hours..
Towards Money-freedom LIFE!!

Business coach
Afzan 013-3885647



26 September 2012

Topless by the sea shore

Petang semalam, kol 5.15pm cam tu dah sampai rumah. Dok layan budak2 ni kejap, then terase nak bawak diorang jalan2. Yela, dah brape hari dok terperuk kat rumah tak keluar2, asek tengok Pocoyo je kat TV dari pagi sampai malam setiap hari. Muke si Affan pon dah rupe Pocoyo dah. huhu.

Bile cakap kat Affan, "kite nak gi pantai" sebok die dok mencari baju swimming nye. huhu, "nak jalan-jalan jela, tak turun kete pon.."

Suke sangat budak2 ni kalau bawak naik kete. Kene bawak bibik skali sbb nak bukak roof, Kang tak pasal2 melompat turun kedua budak comel ni tengah jalan kang.


 Yeay, dah bukak bumbung..


Sebenarnye tak tau pon jalan nak ke pantai lalu mane, tapi yang aku tau pantai tu memang dekat je ngan area rumah, sebab dari rumah dah nampak langit terang je n ade pokok2 kelape melambai2 di kejauhan.. hehe.

Jalan2 slow, pastu jumpe la pantai.. Laa dekat je ke.. dalam 1km je. haha. Jalan kaki pon boleh.

So, jalan2 la menyelusuri pantai dengan angin sepoi2 bahase.. Syiok jugak, tapi pantai die jenis yang tebing tinggi, rasenye tak sesuai utk picnic dan mandi. Kesian Affan, bising betul die soh berhentikan kete, nak Picnic.

Sepanjang tepi pantai tu nampak banyak restoren2 n kedai2 makan. sure best ni kan.. nanti2 boleh la explore.


Dah jauh jugak drive, terjumpe Playground yg besar jugak. berhentikan kereta n bagi budak2 ni main jap.


Tak boleh nak lame sangat coz hari nampak mcm nak ujan je. Kol 6 belih dah drive balik. Tutup bumbung dulu before balik, sedang elok nak sampai rumah, ujan lebat. Fuhh, seb baik dah tutup dulu, kalo tak abis berujan anak2 ku.

Best kan rumah kitorg? sangat strategic, dekat ngan bandar, dekat ngan tempat keje n dekat ngan pantai. Suke!!




25 September 2012

Beautiful Aura

U all tau tak Magazine Hijabista? yang berkonsepkan berhijab but still stylo. I bought the very 1st issue and fall in love with the mag and definitely will buy it everymonth. The best thing is, sangat kagum dengan care penulisan editor2 nya dengan bahasa melayu yang sangat High-Class dan canggih. Really salute!

And to my surprise, me and another 3 friend have been offer for a photoshoot for one of the column in the mag for Nov 2012 issue. Tajuk berkenaan ape and what e\we wear cannot be disclosed. (Nanti Editor marah coz tak suspen la kan ;)

Happy sangat for the offer and can't wait for the day. Pada 20/09/12 yang lepas, berlangsung la acara photoshoot tu. 

Kitorang di make up kan oleh Make Up Artis terkenal. Baju, tudung and accessories bawak sendiri punya. Susah jugak nak pilih yang mengikut fesyen terkini. Editor pulak tetapkan yang kitorg kene cari baju yang nampak classy, big and chunky accessories, with colour blocking theme. (Colourful gitu). Tudung pulak kene gayekan sendiri. then siap make up, ready for pose, pose, pose!

First time tau kene bergaye ala2 model. and most of the shoot nak nampak macam candid shoot but at the same time we have to control our body posture, facial expression, mulut kene bukak, mate kene bukak luas2. gosh! susah rupenye. That photoshoot juge happen di tengah2 orang ramai on a busy street hadapan Lot 10 dan sekitar Lot 10 coz we are going for H&M store opening. 

Walaupon penat posing, dengan high heels n kontrol mulut kene senyum lebar, but we have so much fun together n dapat la merasa macam mane model2 tu rase, hehe.

Thanks to Hijabista for the offer and u all jangan lupe tau beli Hijabista keluaran November nanti. Beli tiap2 bulan je, sbb memang best sgt issue2 die. Boleh belajar latest hijab fashion juge.

Kat bawah ni gambar my friend aka my biz partner aka My Leader in this business (Noor Hazawani) yang keluar 4 full page for this month (Oct 2012) issue. 




Berape banyak Toxin yang anda dah makan seumur hidup?!!

Credit to Ismalina for this entry

ramai yang tanya...
betul ke video pasal Biozone tu...

memang betul ke boleh kuarkan fatty acid, antibiotic and harmful chemicals from our food?

so, credit to my mentor CDM Hanis Haizi, here is her own real life experiment of Biozone Food Purifier..
**again, all pics credit to hanishaizi.com
well firstly , just letakkan ayam/sayur/buah yang uols nak purify in mangkuk kaca/besi...
nak gunakan Biozone ni very the senang, just masukkan tube seramik tu dalam mangkuk and tekan the desirable duration - mengikut jenis makanan...then tunggu jelahhhh
usually macam sayur / buah dalam 10 mins,
ayam/daging dalam 30 mins
so die akan keluar bubbles macam kat atas ni...
boleh tengok yang ada substance and buih terapung kat permukaan air...
10 minutes down the road, dah banyak buihhhh
and perhatikan macam ada kuning-kuning kat buih tu macam lemak gittewww
yang biru tulah tiub seramik...maintenance Biozone pun mudah, just tukar tube seramik tu every year (ikut penggunaan kita - kalo hari2 then once a year)
tube tu pun murah jeeee
after 30 mins - wahhhh penuh dah buih kuning2 ni....masa ni mmg dah kuar bau busyuk sket...from the ozone process and also toxin ayam....
fuiyo....hampir melimpah gitu buih2 toxin....after 30 mins
then kite try angkat and isolate the buih...ternyata die mmg texture yang likat and melekit...macam chewing gummmm...yuckss
lapkan  and try bakar ngan lighter...
mmg takkan terbakar punyaa...cair pun takkkk

bayangkan , dah berapa tahun ni, sume toxin ni melekat dalam usus kita?

melekat and tak boleh keluar melalui najis ...
ni yang boleh jadi masalah usus, sembelit, obesity and macam2 lagilahhhhh

kita ok lah jugak lagi...dah agak dewasa, macam mana anak-anak kita nanti ehhhh?

aduhhh tak boleh bayangkan lahhh
kesiannya - punyalah kita usaha masak kat rumah, nak bagi anak makanan yg bersih ...rupanya, still 'beracun'
tak semua mampu nak beli organic all the time, so this is the best alternative for you...
ada warranty and also you can send for maintenance at minimal fee...
 

dun keep on feeding this toxins in your body...

let's change!

p/s; cash instalment available from RM200 a month, limited units only...
sapa cepat, dia dapattttt
now I have special promo on ...check out the Promo here ->http://afzanistrator.blogspot.com/2012/09/premium-beautiful-promo-until-30th.html

or nak SPECIAL PRICE lagi?
contact me as soon as possible k.


AFZAN
0133885647

Peace of mind..

Now we are moving to Dungun, Terengganu.. hehe After 4 tahun dok berjauhan ngan En. Suami, akhirnye aku ade rezeki dapat tukar tempat keje. Alhamdulillah..

 Tu dia satu lori besar, buat punggah barang kitorg dari rumah lame ke rumah baru. Pastu banyak lagi barang sumbat dalam 2 bijik kete. Lps tu, Afat balik lagi kuantan, punggah lagi kain baju bawak ke dungun. Fuhh, ni pon ade lagi tinggal kat rumah mak. Rase mcm takde barang sgt, bile dah pindah baru tau banyak.


Baru 2 hari start keje and still getting use of the new environment, new language n new colleagues. So far everything went well.. work wise, semua seems ok. Dapat bilik yg lagi besar, member2 ofis pon friendly2 belaka n office aku ni semua pompuan, yang lelaki dok kat bangunan lain. our dept separated into 3 different places coz tak cukup tempat. so, ok la kan. Dapat office yang lebih selesa dan atas kantin je. kantin murah lak tu sebab rate student..

Pasal rumah pulak, setelak bertungkus lumus bertanye semua org dan pusing2 Dungun cari rumah sewa, akhirnye En Suami dapat la yang strategik. Rumah teres je, 3 bilik, tu pon dah mahal sewanye. beza RM200 ngan rate sewa kat Kuantan tau. Tapi takpelah, nak buat camne, dah yang tu je yg ade. Ingatkan nak yang 4 bilik, selesa sket kalau tetamu dtg. Tapi dah x de pilihan. warghh susah betul nak cari rumah sewa sini, semua org cakap mcm tu, sbb sini area Student UITM, Politeknik duduk, tu pasal sewa mahal, lagipon takde byk sgt kawasan perumahan. Mostly diorg buat rumah sendiri atas tanah sendiri. Rumah2 org sini banglo besar2 tu.. Rumah utk dijual pon ade, murah2 gak la harge die.. that one to be consider later2 la kan.

Anyway, happy coz rumah dalam 5.7 Km je ngan ofis. kene melalui 3 traffic lite but tak jem pon. dalam 8-10 minit dah sampai opis. boleh balik lunch kat rumah lagi kalo nak, and kol 5 ptg sharp member ofis semua punch out, waaa, kol 5.15 dah boleh sampai rumah. Hebat2..This is what we call Peace Of Mind! Hehehe. Sempat la main2 ngan anak petang2 n masak2 utk dinner or keluar gi beli brg..

Kawasan rumah aku tu dekat je ngan pantai, n dekat ngan bandar juge. senang nak gi bank, beli perabot, barangan elektrik n barangan rumah. Cumanye aku tak jumpe lagi mane pasar yang jual bahan mentah utk masak.. Nanti2 la explore.. Skang ni pon asek ujan je, tak leh nak round2 sgt.

 Ni First day sampai, terus gi cari kedai letrik.. Mende yang mustahak nak kene beli adalah Mesin Basuh ngan Peti Ais. Mahal2 jugak harge barang elektrik kat sini compare to Kuantan. Kat kuantan biasenye boleh tawar-tawar harge lagi smpai dpt murah. Kat sini, tak leh tawar sangat..adela beza dekat RM200-RM300 gak ngan harge kat Kuantan. Huhu, Anyway, happy dapat peti ais idaman. hehe.


 Esok nye pulak, gi Seng Heng beli Aircond and Vacuum lak. En Afat pulak terbeli TV. Huhu, biaselah org lelaki, teruje beno ngan alat2 elektronik ni.. Streamyx pon dah siap pasang first day lagik. Amboi.. bende2 gitu bg ke die la, mmg setel, Bab paip pesin basuh x leh gune, x pulak di setelkan cepat2. huhu.

So, sekarang ni masih dalam proses mengemas kain2 baju sikit2 and ade lagi mende nak kene beli. Rak pinggan, n kabinet dapur rasenye kene beli, sebab takde tempat nak taruk barang dapar n pinggan2. 

Oh, eversince aku dapat surat pertukaran tu, kawan2 opis n kawan2 kat Kuantan buat farewell, makan2.. hehe.

Ni gambar farewell kitorg kat ofis, buat skali ngan jamuan raye..


Geng2 pompuan di opis..
 Geng Anti-Heroes. Gonna miss u all!!

Cenderahati dari BTM.. Picture of all BTM members. 

Kek Farewell from me to BTM


Ni pulak mase jamuan hari raye Pejabat SUK Pahang


Memang penuh ngan aktiviti makan2 sebelum aku berpindah. Mmg banyak wish list makan aku.. especially mende2 yang ade kat Kuantan yang takde kat tempat lain. hehe

STEAMBOAT at New Horizon with Kak Jaja, Kak Ana, n Kak Hajar.

 MANGO CHEESE CAKE at Lilawadi. (Sambil celebrate beday kak Jaja)

 GRILLED LAMB n western food at East Grill.

Good to have friends and know u are lived and be missed.. u all too will be missed. Anyway, maybe selalu jugak jumpe coz rasenye akan selalu balik Kuantan kot. hehe.

14 September 2012

Premium Beautiful Promo. Until 30th September 2012 Only


Jarang saye buat Promo ni, tapi this time special for this blog reader.. Promo ni until 30 Sept 2012 je tau..

PROMO 1

Dengan setiap pembelian PREMIUM BEAUTIFUL FULL SET ( at members price RM2,000/2,200) via full cash, credit card, AEON Credit or RHB Easy ;


GET FREE 
PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA (worth RM440) +  
PB WASH (worth RM42) 
(Total Free Gift Worth RM482)


OR

GET FREE  
1 BOX BB PLUS COLLAGEN  (worth RM180) +
 PB WASH (worth RM42) + 
BIO EVER CREAM (Worth RM220)
(Total Free Gift Worth RM442)

PROMO 2 - SHORT BRA
Dengan setiap pembelian Premium Beautiful Short Bra (at member’s price RM400/440) (Normal price is RM440 and RM480)



GET FREE 
PB WASH (worth RM42) + 
goody bag with Garam Buluh, Lactolite and BB Plus Collagen sample (worth RM50)



PROMO 3 – BIOZONE FOOD PURIFIER


Bersihkan barang mentah anda yang banyak sangat toxin  tu!
toxin ni takkan hilang walaupun dimasak
Watch this video to see the demo!



Dengan setiap pembelian Biozone Food Purifier at RM1,500 (member’s price!)

GET CASH REBATE OF RM250 + FREE ONE BOX OF THESE PRODUCTS ;

1) Garam Buluh –untuk cleanse and detox your body, especially good to lower cholesterol level ;)

2)BB Plus Collagen – untuk kulit halus, mulus berseri ;)

3) Bioever Cream – use this untuk tegangkan problem area  e.g bawah lengan, double chin, knee etc

4) Lactolite – detox your usus! Especially good for those yang ada masalah sembelit, perut buncit etc

5) Biozone car sterilizer - make sure the air in your car is clean from weird smells, debu-debu  etc ;)


nak tahu lebih lanjut?
or nak more discount or special price?


contact me Afzan (013-3885647)
you can call/SMS/Whatsapp me okay ;)
alternatively, add me on Facebook and PM !
FB: Afzanistrator
Blog Widget by LinkWithin