02 August 2012

Free give-away!!

Hari Baik bulan baik ni, terasa nak bagi mende free pulak. Hehe..

Bulan puase ni kan, kite kurang makan dan kurang minum air, so ade pulak la yang sembelit dan ade masalah penghadaman bile makan macam2 mase berbuka kan.. 

Saye amalkan makan Nurich Lacto-lite ni la. Fungsi die same la mcm kite makan vitagen tu coz die ade kultur hidup dan inulin. Tapi ni kire Pati kepade vitagen la coz kultur hidup die laaagi banyak. Yang penting, semua orang pon boleh makan, budak2, ibu mengandung, perempuan atau lelaki pon boleh makan tau. Tapi utk budak2, bagi sikit jela, kang cirit-birit pulak.

Nurich Lactolite ni + Premium Beautiful memang boleh helps reduce weight tau! Cubalah!


Nurich Lacto-Lite adalah minuman berkhasiat yang menggabungkan yogurt kultur hidup dan inulin. Ia merupakan simbiotik yang menggabungkan kedua-dua probiotik (bakteria berguna) dan prebiotik (makanan bakteria berguna – inulin), dan seterusnya dapat meningkatkan keberkesanan bakteria berguna di dalam badan manusia. Bakteria berguna dan inulin dalam Nurich Lacto-Lite tidak akan dirosakkan oleh asid perut dan garam hempedu. Ia terus memasuki dan melekat pada membran lendir usus untuk berfungsi. Nurich Lacto-Lite kaya dengan serat larut dalam air, mempercepatkan kadar pembiakan bakteria berguna dalam badan, menyekat pertumbuhan sel rosak dan mendirikan sawar biologi dalam saluran usus. Pengambilannya dapat menggalakkan penyerapan nutrisi, mengekalkan keseimbangan mikrob dalam saluran usus, menjadikan fungsi perut dan usus kekal sihat, dan seterusnya meningkatkan daya keimunan badan.

Apakah itu probiotik?
Probiotik ialah kumpulan bakteria berguna semulajadi yang hidup dalam saluran usus badan manusia. Ia membantu dalam memperbaiki keseimbangan ekologi kumpulan bakteria dalam saluran usus demi meningkatkan taraf kesihatan manusia.

Apakah itu prebiotik?
Prebiotik secara umumnya ialah makanan yang tidak boleh dicerna, tetapi dapat menggalakkan pertumbuhan dan mengaktifkan kumpulan bakteria berguna tertentu. Prebiotik dapat membantu dalam pertumbuhan probiotik dan meningkatkan keaktifan probiotik. Ia dapat membantu menyediakan keadaan saluran usus yang bersifat asid lemah demi pertumbuhan probiotik, di samping membekalkan nutrien khas untuk pertumbuhan probiotik seperti Lactobacillus dan Bifidus.

Apakah itu inulin?
Inulin ialah serbuk yang dikisar daripada akar chicory (tumbuh-tumbuhan), kaya dengan serat larut dalam air, di samping ia merupakan makanan untuk bakteria berguna dalam saluran usus. Serat larut dalam air dapat membantu dalam menyelaras kandungan kolesterol serum dan tekanan darah, mengurangkan penghasilan bahan bertoksin dalam badan, seterusnya meringankan beban hati. Ia juga dapat mempercepat pembiakan bakteria berguna dalam saluran usus, kerana bilangan bakteria berguna menpengaruhi keadaaan kesihatan badan manusia. Ia turut mengurangkan kuantiti bakteria berbahaya (seperti bakteria disentri, bakteria taun dan sebagainya), meningkatkan daya keimunan badan, menyepadukan Vitamin B dalam saluran usus, mengekalkan operasi sistem saraf yang normal dan melicinkan kulit.

Apakah bezanya minuman yogurt yang ada di pasaran berbanding dengan Nurich Lacto-Lite?
Nurich Lacto-Lite mengaplikasikan teknologi canggih untuk melindungi bakteria berguna yang terkandung dalam produk ini (5 lapisan perlindungan), supaya bakteria berguna tersebut tidak dapat dihakis oleh asid perut dan garam hempedu sebelum memasuki saluran usus, dan seterusnya menggugat keberkesanannya. Selain itu, inulin merupakan makanan bagi bakteria berguna kerana ia membantu dalam pembiakan bakteria berguna serta menjaga kesihatan manusia.

Siapakah yang perlu mengambil Nurich Lacto-Lite?
Nurich Lacto-Lite sesuai untuk semua golongan masyarakat, terutama untuk mereka yang mengalami ketidakselesaan dalam saluran usus, pesakit sembelit, mereka yang sentiasa menjaga kesihatan, serta mereka yang mengamalkan gaya hidup tidak sihat.

Adakah Nurich Lacto-Lite memperoleh kebenaran dan kelulusan Negara?
Nurich Lacto-Lite telah memperoleh kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia, boleh dijual secara sah di pasaran. Selain itu, Nurich Lacto-Lite juga diiktiraf oleh FDA sebagai GRAS (Generally Recognized As Safe).



Wow, best kan.. Sape nak Free Sample??? 
Semantara stock masih ada ;)
 (Saye akan pos 2 sachet of Lactolite dalam sampul Pos Ekspress. Total cost almost RM15 jugak)
 
Lacto-Lite



Kepade sesape yang nak sampel Nurich Lactolite sila ikuti langkah2 berikut ye. senang aje..

CARA-CARA :

1) Add me as your FB friend

2) Follow my blog

3) PM me at FB or e-mail me your details (afzanaini@gmail.com)

Nama :
Alamat :
Phone No :

4) Beritahu you nak sample Lacto-Lite 

5) Nanti bila dah try Lacto-Lite let me know your testimonial ye.


Anything, u can contact me, Afzan 013-3885647







01 August 2012

Penemuan terbaru: Cara nak banyakkan susu Ibu

Hi All,

Anda pernah dengar tak pasal Garam Buluh? Garam + Buluh?? Ape tu.. Ok, kalau tak tau, Garam buluh ni, Garam yang dibakar dalam buluh tau. dibakar berkali2 dengan suhu amat tinggi. Kaye ngan Magnesium tau dan dah jadi makanan tradisi orang Korea sejak 1000 tahun dahulu. kite je yang baru tau. Thanks to Hai-O coz membawa produk ni ke Malaysia.. 

Garam buluh ni boleh di buat masak (macam taruk garam biase tu) dan juge di minum untuk kesihatan. Saye kat rumah memang tak pakai dah garam biase yang membahayekan kesihatan dan boleh menyebabkan darah tinggi tu. Now memang sentiasa guna Garam Buluh Masakan untuk memasak (bukan saye yang masak, belikan mak garam tu, untuk die isi dalam masakan). Hasilnye, Masakan lagi sedap tau, dah tak payah taruk Ajinomoto yang ade byk MSG tu. (Orang kete MSG tu boleh buat rambut gugur ek?)

 Nih la rupenye Garam buluh untuk Masakan. link die kat sini
Harga Garam Buluh untuk Masakan ni :
Harga Ahli: RM46
Harga Pelanggan: RM53

Keberkesanannye:

Yang ni pulak Garam buluh untuk Minum.. Dalam satu kotak ade 40 sachet kecik2.. Campurkan serbuk garam tu dengan air, kacau, dan minum..

Ok, ni cerita pasal macam mane garam buluh ni boleh banyakkan susu ibu - From Noor Hazawani http://hazawani83.blogspot.com/
"Dear Gentle Readers,

Alhamdulillah, Haris dah nak masuk 11 bulan & I'm still able to fully breastfeed him walaupun dia dah start makan nasi & porridge.

Selain daripada makan makanan seimbang & ambil supplement secara berterusan, saya selalu berdoa kepada Allah & tanam kan niat betul2 dalam hati yg saya nak breastfeed Haris sampai umurnya 2 tahun.

Abangnya Hanif cuma fully BF sampai dia setahun sebab lepas tu saya pregnant kan Haris & masa pregnant mmg sering letih. Masa tu still kerja di PETRONAS lagi... Bila balik rumah baru saya dapat direct feed Hanif. Kesian dia... Sampai sekarang ni, kalau saya kenang2 balik... Mesti menitis air mata sebab x dapat berikan yg terbaik untuknya...

2 minggu lepas, saya & Hanif demam. Memang saya x putus ambil supplement tapi kalau Allah kata dah nak sakit tu, x de apa yg dapat menghalang kan. Sebelum ni memang pernah terbaca yang Garam Buluh boleh bantu utk kuatkan badan & tinggi kan sistem imun... So 2 hari lepas saya minum sepeket garam buluh.



Selang 10 minit, tiba2 rasa breast membengkak sangat2... Saya terus direct feed Haris tapi keluar memancut pulak susu kat breast yg sebelah lagi. Lepas tu, terus dpt breast engorgement mcm dlm pantang tu. Ya Allah, lepas direct feed Haris kena pegi pam pulak... Memang dasyat laaa garam buluh. Sampai the next morning susu mencurah!

So esok nya saya x ambil garam buluh tu sebab sakit pulak rasa bila breast asyik bengkak jer kan. Pagi tadi saya minum lagi... OMG selang 2-3 minit jer rasa breast full. Terus cari pam... Alhamdulillah, memang ini yg saya perlukan sekarang. Bukan sahaja jadi milk booster saya, tapi juga dapat bantu utk kesihatan badan saya.



Di sini saya nak kongsi kan khasiat garam buluh :

Garam Buluh Premier Drink adalah 100% garam buluh organik diformulasi berasaskan remedi tradisional Korea yang diwarisi sejak 1300 tahun dengan sejarah dan penggunaan yang terbukti.

Garam laut dimasukkan ke dalam buluh dan ditutupi tanah liat dari kedalaman 20m. Kemudian, buluh tersebut dibakar berulangan dalam relau bagas pada suhu 1,000-1,500ºC dengan menggunakan pokok pine. Proses pembakaran berulangan pada suhu tinggi dapat menyingkirkan toksin dan logam berat garam laut. Pada masa yang sama, garam laut menyerap semua elemen mikro daripada buluh, tanah liat dan pokok pine. 

Garam Buluh Premier Drink :


-Tinggi dalam magnesium yang merupakan mineral untuk jantung. Magnesium membantu mengawal penyakit tekanan darah tinggi, membantu penyerapan kalsium, mengekalkan keseimbangan bendalir badan, mengawal pengecutan otot dan menguatkan daya ingatan.

-Menyeimbangkan pH badan supaya cenderung kepada beralkali lemah (pH darah badan yang sihat adalah antara 7.35-7.45). Dengan ini, sistem imunisasi diperkuatkan dan dapat mencegah jangkitan penyakit.


-Mengandungi kandungan mineral kalium, kalsium, besi, zink dan magnesium yang lebih tinggi daripada garam biasa. 

Prof. Dr. Pauling, 2 kali pemenang Anugerah Nobel juga menyatakan bahawa kekurangan bahan mineral adalah penyebab utama pelbagai penyakit zaman moden.

-Mempunyai kebolehan untuk menyingkir radikal bebas dan membuang toksin badan, lalu memperbaiki tubuh badan yang lemah dan melambatkan proses penuaan. 

-Menyembuhkan sel badan yang rosak dan mencegah pertumbuhan sel-sel yang tidak sihat.

-Ia adalah 3 kali ganda lebih efektif daripada garam biasa untuk membasmi kuman dan mencegah kerosakan gigi.



Cara penggunaan :


Tuangkan sebungkus Garam Buluh Premier Drink ke dalam gelas (200 ml). Tambah dengan air atau jus, kacau dan hidangkan.


Garam Buluh Premier Drink adalah 100% garam buluh organik diformulasi berasaskan remedi tradisional Korea yang diwarisi sejak 1300 tahun dengan sejarah dan penggunaan yang terbukti.
Garam laut dimasukkan ke dalam buluh dan ditutupi tanah liat dari kedalaman 20m. Kemudian, buluh tersebut dibakar berulangan dalam relau bagas pada suhu 1,000-1,500ºC dengan menggunakan pokok pine. Proses pembakaran berulangan pada suhu tinggi dapat menyingkirkan toksin dan logam berat garam laut. Pada masa yang sama, garam laut menyerap semua elemen mikro daripada buluh, tanah liat dan pokok pine. 
Garam Buluh Premier Drink :-Tinggi dalam magnesium yang merupakan mineral untuk jantung. Magnesium membantu mengawal penyakit tekanan darah tinggi, membantu penyerapan kalsium, mengekalkan keseimbangan bendalir badan, mengawal pengecutan otot dan menguatkan daya ingatan.
-Menyeimbangkan pH badan supaya cenderung kepada beralkali lemah (pH darah badan yang sihat adalah antara 7.35-7.45). Dengan ini, sistem imunisasi diperkuatkan dan dapat mencegah jangkitan penyakit.
-Mengandungi kandungan mineral kalium, kalsium, besi, zink dan magnesium yang lebih tinggi daripada garam biasa. 
Prof. Dr. Pauling, 2 kali pemenang Anugerah Nobel juga menyatakan bahawa kekurangan bahan mineral adalah penyebab utama pelbagai penyakit zaman moden.
-Mempunyai kebolehan untuk menyingkir radikal bebas dan membuang toksin badan, lalu memperbaiki tubuh badan yang lemah dan melambatkan proses penuaan. 
-Menyembuhkan sel badan yang rosak dan mencegah pertumbuhan sel-sel yang tidak sihat.
-Ia adalah 3 kali ganda lebih efektif daripada garam biasa untuk membasmi kuman dan mencegah kerosakan gigi.
Cara penggunaan :Tuangkan sebungkus Garam Buluh Premier Drink ke dalam gelas (200 ml). Tambah dengan air atau jus, kacau dan hidangkan.
RM128 (non member) 
RM108 (member)
Nak jadi member yuran dia cuma bayar RM50 (sekali sahaja)... Nanti lepas2 ni boleh beli apa2 product keluaran Hai-O Marketing dgn harga ahli (so menguntungkan utk jangka masa panjang)...


Harga :
RM128 (non member) 
RM108 (member)

Nak jadi member yuran dia cuma bayar RM50 (sekali sahaja)... Nanti lepas2 ni boleh beli apa2 product keluaran syarikat dgn harga ahli (so menguntungkan utk jangka masa panjang)...


So, sape yang berminat nak beli garam buluh ni, boleh contact saye ye.
 Afzan 0133885647
 
Blog Widget by LinkWithin