04 June 2012

Went to Vietnam for 5th times..

Sabtu lepas baru balik dari Ho Chi Minh City, Vietnam. bile kire2 balik, ni dah kali ke 5 aku gi. dalam mase setahun, dah 5 kali pergi. pecah rekod ni.. aku gi haritu 31 may- 2 jun. 3 hari 2 malam, kali ni our trip 10 dewasa 2 kanak2.. happening gile sbb ramai. tapi ok lah, sbb semua pandai berdikari, and our pakej ni free n easy. u all boleh gi mane je yg u all suke, kitorg tunjukkan tempatnye.

Suppose, ikutkan plan asal, balik Malaysia hari Sabtu (2 jun), 4 jun (harini) patutnye gi vietnam lagi, sbb ade group famili yg nak gi tour 4 hari 3 malam. tapi aku terpakse mengundurkan diri. kak jaja je yang pergi sorang. Coz menengokkan ade meeting penting yang aku kene attend hari ni.. huhu, berat ati jugak nak tarik diri, but alang2 tiket pon belom gi lagi, and rasenye tak leh gak kalo cuti ni, banyak kerje kat opis pending, dahla mgu lepas seminggu tak masuk opis, sbb outstation ke genting (ade bengkel kewangan 3 hari) lps tu terus sambung ke vietnam.. huhu, camni la aku bz kesane sini. tp takpe, bz buat mende yang aku suke, so aku hepi je..

macam2 dugaan jugak perjalanan kitorg ke vietnam kali ni. Haritu pergi ngan kete one of our customer, dari Kuantan ke LCCT (this time naik Air Asia, sbb business trip, sume org nak beli brg byk, Air Asia je yg boleh beli berat sampai 40kg).

On da way dari kuantan, tetibe tayar pancit kat area masjid lentang tu. dasat gak keadaan tayar tu, berlubang terus sbb termasuk lubang. seb baik peronda dtg cepat. so die la yg tukarkan tayar.


Tak sempat nak posing betul2 kak jaja dah amik gambar


Ade org kate aku nampak slim.. hehe, Pakai Premium Beautiful mestilah slim kan.


 Abg peronda primeline tengah tukarkan tayar seb baik tayar spare berfungsi.. Kalo nak harapkan kitorg tukar, alamatnye boleh terlepas flight la.. huhu



Mende yang aku suke makan bile gi vietnam adelah Nasi Goreng Ayam Goren ni. kat Restoren Saigon Halal. Sedap gile sbb banyak ayam dalam nasik goreng, pastu die bagi lagi ayam goreng besar mcm chicken chop tu.. uishh, kecur ai liur bile tgk gambar ni.


Lagi satu dugaan trip ni adelah, barang aku hilang. Aku ade beli baju Collar Tee utk Afat, n anak aku berdua tu, n kasut kulit utk afeef n faris, Almond 500gram, Gajus 500g, Kerepek nangka, Clog sandal.. sumenye hilang dalam satu plastik.. huhu, aku tinggalkan kat satu kedai yg kitorg biase shopping tu. patutnyebrg2 tu akan dihantar ke hotel kitorg, tapi bile barang sampai kat hotel, satu plastik yg ade barang2 tu takde. puas cari n tanye2 org2 lain, pon x de gak. huhu kerugian dianggarkan RM300 jugak.. takde rezeki.. nak buat camne. terkilan gak la.

Lps tu, mase balik, kitorg kene tahan ngan kastam malaysia, sbb barang banyak sangat. nego punye nego, kastam tu soh bayar RM200, gi la byr kat kaunter, baru la lepas. Ok la Rm200 utk 10 org..

Lepas tu, nak balik bile gi kat kereta yg parking lame kat Luar LCCT tu, kete lak tak leh start sbb bateri kong. tak lame lps tu, seb baik ade org yg baru masuk parking yg ade jumper. so jumping sekejap, then baru boleh gerak balik,.

on da way balik ke Kuantan, ujan lebat gile gile pulak.. huhu, bawak slow gile. sudahnye, turun flight kol 4 pm, kol 11 malam baru sampai rumah.. huhu.




No comments:

Blog Widget by LinkWithin