28 June 2012

Rabbit Affan

Last 3 weeks misi mencari rabbit utk si Affan ni. Puas round semua kedai, dapatla 2 ekor arnab yg cute ni. Rm20 sekor. Beli 2 ekor. Dua2 jantan. Bulu die panjang. Comel sangat.
Malangnye setelah 2 minggu pelihara si Kiki ngan Tora ni, merela telah mati dengan tiba2. Huhu.. Kesian affan. Affan tanye "kenae letak rabbit tu dalam tanah?".

Sekarang ni mintak sekor rabbit dari rumah jiran utk dipelihara. So adela sekor rabbit warne putih dlm sangkar tu.

27 June 2012

Testimonial Menggemparkan - Herba Maharani

Harini nak share pasal this one product called Herba Maharani atau di kotaknye ditulis Beijing Te Zhi Bai Feng Wan.. Tapi memang name glamernye Herba Maharani la


Last week  saya upload pasal product ni, mendapat comment yang sangat hangat. sampai 50++ comment kat satu gambar tu je, belum campur comment kat gambar yang lain2.. Fuhh tak sangke permintaan sangat menggalakkan sampaikan abis bateri henfon saye dok menjawab sms dan WhatsApp.

Ok, ni post saye kat FB pasal Herba Maharani ni. 





Panjang berjela comment demi comment saye balas. lepas tu kan, sambil dok balas2 comment kawan FB, tetiba dapat SMS dari 1 of my customer, Lida yang pernah beli Herba Maharani dari saya. Terkejut saye bace, die pregnan anak pertama selepas abis makan Herba Maharani tu sekotak. Alhamdulillah. Rezeki dia kan.

Disebabkan ramai sangat yang order, petang tu jugak saye bergegas ke Stokis dan dapatkan stock untuk orang yang dah confirm order. Ade yang terus order 2 kotak, Sebab hargenye murah je.. RM88 je utk 300 biji. Boleh tahan sampai sebulan kalau makan 10 biji sehari. so berbaloi-baloi sangat kan.


Ni saye dengan 20 kotak Herba Maharani. Terkejut Madam stokis tu bile saye cakap "nak Herba Maharani 20!."  hehe..Lepas tu Madam Stokis tu siap crite, ade sorang ni, jadi CDM dengan jual Herba Maharani je.

Mula dengan die bagi anak die makan, sebab, anak die dah 5 tahun kawin tak dapat2 anak. die nak sangat menimang cucu. Alhamdulillah, lepas anak die makan, pregnen. Die makin bersemangat jual, sampai dapat 3 cucu, die pon dapat naik pangkat CDM
(Pangkat tertinggi).

Ok, kepada sesiapa yang nak inco lebih lanjut, boleh bace kat SINI

Saya bukanlah nak berikan jaminan 100% bahawa bila makan boleh conceive, but ini boleh dijadikan satu usaha. Tak rugi pun mencuba, After all, herba ni memang bagus pon untuk kesihatan wanita secara general. Kalau bace kat comment atas tu pon, ade yang bagitau, dia tak datang period 2 tahun, akhirnya datang period lepas makan Herba Maharani.. (Dalam 3 kotak jugak la die makan baru dtg period tu)

And 1 of my friend, memang senggugut teruk tahap tak boleh bangun punye, after makan herba Maharani sekota, next period tu, die dah tak rase ape2 dah. Tak sakit lagi and x de rase sejuk kaki dan badan bile time period. Alhamdulillah, settle masalah yang membelenggu die selame bertahun-tahun.



Beijing Te Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming. Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan. Beijing Te Zhi Bai Feng Wan menggabungkan banyak jenis ubat yang berharga dan dihasilkan melalui teknologi terkini. Ia bersifat halus, lembut, rasa wangi dan tulen, berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, juga menyelaras kitaran haid wanita.

Apakah itu Beijing Te Zhi Bai Feng Wan?
Preskripsi asal Beijing Te Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming, ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan.

Apakah ramuan yang terkandung dalam Beijing Te Zhi Bai Feng Wan?
Kombinasi lebih 20 jenis ubat tradisional yang berharga, iaitu pati ayam hitam, Concha Ostrea Gigas, Cornu Cervus Nippon, Radix Astragalus Membranaceus, Radix Panax Ginseng, Rhizoma Cyperus Rotundus, Radix Angelica Sinensis, Radix Paeonia Lactiflora, Radix Rehmannia Glutinosa, Rhizoma Ligusticum Chuanxiong, Radix Salvia Miltiorrhiza, Rhizoma Dioscorea Opposita dan Radix Giycyrrhiza Uralensis.

Apakah kesan Beijing Te Zhi Bai Feng Wan?
Beijing Te Zhi Bai Feng Wan dibuat daripada pelbagai jenis ubat tradisional yang berharga, mempunyai kesan dalam menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid, mengawal keputihan, melegakan tekanan dan kesakitan. Biasanya ia digunakan untuk merawat kelemahan badan yang disebabkan oleh kekurangan tenaga dan darah, kelesuan pinggang dan lutut, perpeluhan dan debaran spontan, kepanasan, kitaran haid yang tidak teratur, disentri, pendarahan dalam rahim, keputihan dan sebagainya.

Adakah pengambilan Beijing Te Zhi Bai Feng Wan akan menyebabkan badan terlalu panas?
Tidak. Dicadangkan supaya meminum air dengan banyak untuk membantu penyerapan Beijing Te Zhi Bai Feng Wan oleh badan.

Siapakah yang perlu mengambil Beijing Te Zhi Bai Feng Wan?
Lelaki dan wanita turut boleh mengambil.

Bolehkah ibu mengandung mengambil Beijing Te Zhi Bai Feng Wan?
Tidak dicadangkan kerana hormon ibu mengandung tidak stabil dalam tempoh mengandung.

Bolehkah kanak-kanak mengambil Beijing Te Zhi Bai Feng Wan?
Tidak dicadangkan.


Herba Maharani ni boleh diambil oleh ibu-ibu menyusukan baby. 
Namun tidak boleh dimakan ketika Period, Mengandung dan Selsema.

Ok, jika anda sayangkan badan anda dan nak mengatasi masalah2 wanita yang selama ini membuatkan anda rendah diri atau malu, atau kurang bertenaga, letih lesu melakukan kerja-kerja harian, Contact saye untuk dapatkan Herba Maharani ni. Afzan 013-3885647.

07 June 2012


London & Paris Trip is officially open. As you know, this is a FREE ALL-EXPENSED PAID TRIP . again, FREE OF CHARGE, OK!. 8 DAYS & 6 NIGHTS, 3 Nights of Romantic Night in 5-Stars Hotel in Paris and another 3 Nights in London City!

If i ever got the chance to go to London & Paris i'll sure will get this for me! As a token of my successness.



LV Alma Monogram Vernis Leather

This bag is cost about RM3-5k each so, untuk membeli handbag dengan tanpa rase bersalah, mestilah income mase tu is 10 kali ganda harge bag. So that we only spend 10% of out Side business income to spend untuk mende2 macam ni kan.. dengan kata lain, i target that my income in next 4 months is around RM30k - RM50k!! 

So, What's ur dream handbag? pernah terifkir tak kalau ianya jadi realiti? Jangan cakap sampai mati pon tak akan dapat. Selagi kita tak duga kemampuan kita, mane mungkin kite akan dapat kan? Dare to DREAM!

Like our CDM Salha quote "InsyaAllah, if the HEART wants it, the MIND and BODY will achieve it!"

Ade sesiapa yang nak ikut saye ke London & Paris? It is easy and very achievable especially when you have the  BEST STRATEGY and work with the BEST TEAM and with the BEST MENTOR. 

Yang penting, tanye diri and NAK atau TAK? kalau NAK, contact saye cepat2 ok. 013-3885647

Cos kalau awak lambat, maybe kawan-kawan atau ahli keluarge awak yang lain akan ambil peluang ni dulu..


04 June 2012

Went to Vietnam for 5th times..

Sabtu lepas baru balik dari Ho Chi Minh City, Vietnam. bile kire2 balik, ni dah kali ke 5 aku gi. dalam mase setahun, dah 5 kali pergi. pecah rekod ni.. aku gi haritu 31 may- 2 jun. 3 hari 2 malam, kali ni our trip 10 dewasa 2 kanak2.. happening gile sbb ramai. tapi ok lah, sbb semua pandai berdikari, and our pakej ni free n easy. u all boleh gi mane je yg u all suke, kitorg tunjukkan tempatnye.

Suppose, ikutkan plan asal, balik Malaysia hari Sabtu (2 jun), 4 jun (harini) patutnye gi vietnam lagi, sbb ade group famili yg nak gi tour 4 hari 3 malam. tapi aku terpakse mengundurkan diri. kak jaja je yang pergi sorang. Coz menengokkan ade meeting penting yang aku kene attend hari ni.. huhu, berat ati jugak nak tarik diri, but alang2 tiket pon belom gi lagi, and rasenye tak leh gak kalo cuti ni, banyak kerje kat opis pending, dahla mgu lepas seminggu tak masuk opis, sbb outstation ke genting (ade bengkel kewangan 3 hari) lps tu terus sambung ke vietnam.. huhu, camni la aku bz kesane sini. tp takpe, bz buat mende yang aku suke, so aku hepi je..

macam2 dugaan jugak perjalanan kitorg ke vietnam kali ni. Haritu pergi ngan kete one of our customer, dari Kuantan ke LCCT (this time naik Air Asia, sbb business trip, sume org nak beli brg byk, Air Asia je yg boleh beli berat sampai 40kg).

On da way dari kuantan, tetibe tayar pancit kat area masjid lentang tu. dasat gak keadaan tayar tu, berlubang terus sbb termasuk lubang. seb baik peronda dtg cepat. so die la yg tukarkan tayar.


Tak sempat nak posing betul2 kak jaja dah amik gambar


Ade org kate aku nampak slim.. hehe, Pakai Premium Beautiful mestilah slim kan.


 Abg peronda primeline tengah tukarkan tayar seb baik tayar spare berfungsi.. Kalo nak harapkan kitorg tukar, alamatnye boleh terlepas flight la.. huhu



Mende yang aku suke makan bile gi vietnam adelah Nasi Goreng Ayam Goren ni. kat Restoren Saigon Halal. Sedap gile sbb banyak ayam dalam nasik goreng, pastu die bagi lagi ayam goreng besar mcm chicken chop tu.. uishh, kecur ai liur bile tgk gambar ni.


Lagi satu dugaan trip ni adelah, barang aku hilang. Aku ade beli baju Collar Tee utk Afat, n anak aku berdua tu, n kasut kulit utk afeef n faris, Almond 500gram, Gajus 500g, Kerepek nangka, Clog sandal.. sumenye hilang dalam satu plastik.. huhu, aku tinggalkan kat satu kedai yg kitorg biase shopping tu. patutnyebrg2 tu akan dihantar ke hotel kitorg, tapi bile barang sampai kat hotel, satu plastik yg ade barang2 tu takde. puas cari n tanye2 org2 lain, pon x de gak. huhu kerugian dianggarkan RM300 jugak.. takde rezeki.. nak buat camne. terkilan gak la.

Lps tu, mase balik, kitorg kene tahan ngan kastam malaysia, sbb barang banyak sangat. nego punye nego, kastam tu soh bayar RM200, gi la byr kat kaunter, baru la lepas. Ok la Rm200 utk 10 org..

Lepas tu, nak balik bile gi kat kereta yg parking lame kat Luar LCCT tu, kete lak tak leh start sbb bateri kong. tak lame lps tu, seb baik ade org yg baru masuk parking yg ade jumper. so jumping sekejap, then baru boleh gerak balik,.

on da way balik ke Kuantan, ujan lebat gile gile pulak.. huhu, bawak slow gile. sudahnye, turun flight kol 4 pm, kol 11 malam baru sampai rumah.. huhu.




Blog Widget by LinkWithin