07 March 2012

Mula-mula Pakai Premium Beautiful..


Ok, ni nak story sket, camne aku boleh beli Premium Beautiful ni join jadi Usahawan Premium Beautiful ni..

Ceritanye bermula pada tgh bulan December 2011.. Ade terbace kat FB Wani, die cakap "Akan gerak ke Kerteh jumpe Biz partner".. Aku pon reply la, "Wani, singgah la Kuantan, nak fitting".. Hehe. Actually lame dah aku teringin nak pakai Premium Beautiful ni, cuma belum terbukak hati nak beli lagi and takut gak kalo beli nanti, last2 tak pakai.. sebab sebelum ni macam-macam jenis girdle la, corset la beli, akhirnye terperuk je dalam laci, pakai sekali dua je, sebab tak tahan panas dan rimas. Huhu.

Ok, sambung cerita, Then pada hari tu, Wani singgah la Kuantan, kitorg fitting-fitting kat kedai Kak Jaja. Sekali sarung je, aku trus jatuh hati ngan Premium Beautiful nih. best woo, terus tak nampak segale lemak-lemak yang tebal di perut selame ni. hehe, Terus flat je perut and nampak shape pinggang dan lemak2 kat belakang sume dah ditarik ke depan dan berade di kedudukan sepatutunye. Hehe, Suke sangat! Terus cakap kat Wani, "Confirm aku nak!!! Best gile mende ni rupenye, patutla orang gile dok beli and jadi agen jugak. sebab memang best!" Memang teruja abis la, mase tu wani kene dapatkan saiz lain utk aku, sebab stock yang die ade, tak de yang betul2 ngam ngan aku..

 Ni time wani datang fitting aku for the first time.


Tengah kusyuk belek2 pamplet wani bagi.

So, tunggu la seminggu lepas tu.. dalam pade dok menunggu tu, punye la berangan, best nye kalo pakai Premium Beautiful.. Eager sangat nak pakai, sampaikan pakai baju ape2 pon, sure terfikir, kalo pakai Premium Beautiful ni, sure tak nampak lemak menggeleber ni. Dalam hati, "Uwaaaa cepat la wani, nak pakai Premium Beautiful  cepat!!" Pastu dok SMS wani tanye dah ade belum size aku.. hehe.. Sure wani tensen mendengar keterujaan aku nak pakai ni.. hehe, tak sesabo..

Akhirnye tibalah mase yang dinanti-nantikan, Set appointment ngan Wani untuk jumpe and try lagi Full set dengan size yang ngam ngan aku.. Confirm, memang selesa dan rase YES AKHIRNYE DAPAT PAKAI!! Yeay kini aku ade PB, Kau Ada? Ahahahahaha. Rase happy jangan cakap la. Aku ni, kalo nak satu-satu mende memang tak sesabar..ape lagi terus pakai time tu jugak tak mau bukak2 dah haha.

Dua hari pakai full set, aku rase waist nipper tu, cam tak berapa ketat sangat.. aku mintak tukar ngan wani saiz yg lagi kecik.. before ni saiz 82, aku terus mintak size 70.. hehe, nak cepat ramping. Sementare menunggu waist nipper yang ditukar tu, pakai je la Long Bra ngan Long Girdle tu.. Once waist Nipper sampai, baru la pakai full set..

Ni mase Wani datang Kuantan Second time.. Dah pakai PB dah time ni. hehe.

Ni kat HQ Hai-o kat Kuantan. Nak kenal2 ngan Madam Stokis ni dulu sebelum ber bisnes..

Minggu pertama pakai, jalan rase mcm kaku je.. Pastu rase, apsal badan aku rase lentik semacam je nih. hehe, sebab tak biase kan jalan tegak, rasenye before ni aku macam jenis bongkok sket. Nak Drive pon rase tegak semacam je aku duduk.. Mengadap PC kat opis pon rase tegak. Dalam tak sedar, rupenye aku dah dapat postur badan yg betul dengan pakai Premium Beautiful ni. So tak sakit pinggang and tengkuk lagi duduk lame-lame mase keje. Mulai dari hari itu, aku memang berjalan dengan penuh konfiden nye, dah tak payah lagi tahan napas tak bagi nampak perut buncit bile ditiup angin.. hehe *malu i*
Ni lah contoh Instant efect yang akan korang alami right after pakai Premium Beautiful nih. Semua lemak2 akan di tuck in atau di alihkan ke tempat yang 'lebih memerlukan'. hehe. Posture badan pon jadi tegak, pinggang ramping, perut kempis. (penting nih!) Hehe.


Hanye orang yang pakai Premium Beautiful dapat rase ke'Best'an dan keyakinan 100% macam yang aku rase bile pakai. Sebab tu la fitting tu penting, rase dulu macam mane rasenye bile pakai, and dapatkan betul2 saiz yang sesuai, sebab kalo salah size, memang akan rase tak selesa.

To tell the truth, bagi kes aku, memang minggu pertama dan kedua rase pelik sikit la.. Premium Beautiful tu pon rasenye ketat lagi nak sarung..(dahla aku si ngade-ngade nak saiz yang betul2 ketat sebab target nak kurus kan..) Anyway,  lepas 2 minggu, dah ok dah, badan kite dan Premium Beautiful tu dah adjust to each other. (I can say that it tolerates to each other) Hehe, sebab lepas 2 minggu gitu, dah senang sikit nak sarung girdle, dah tak sakit2 kena tetulang die tu and yang best nye, dah beralih ke cangkuk no 2. maknenye dah ade penurunan 1 inci disitu..

Mase first time jumpe wani untuk fitting tu pon die ade crite sket2 dah pasal bisnes kalau berminat. Mase tu interested jugak, but tak terlalu beria2 lagi. Sebab nak pakai dulu, nak rase best ke tak dulu, then baru fikir nak jual.. Mase wani explain pasal bisnes tu, Kak Jaja pon dengar jugak. Die pon interested gak. Aku pon pikir, "Oklah, kalau Kak Jaja nak join, aku pon no hal, boleh je join..". Mule2 masuk jadi ahli dulu dengan bayaran RM50 je. Aku suke care wani,, die cool je, tak de pakse-pakse pon suruh buat bisnes terus ke ape..

Dan hari-hari selepas tu, aku terus pakai Premium Beautiful 8 jam sehari without miss. Tapi ade gak ter miss sebab PB tak sempat kering gara2 lupa jemur bawah kipas mase nak tido. Huhu, terus rase tak best hari itu, sebab tak pakai PB. Mulai dari itu, akan pastikan basuh dan jemur PB bawah kipas before tido.

Ok, nanti sambung lagi cerita aku pasal Premium Beautiful nih.. I love my Premium Beautiful so much, hehe, hariku tak ceria tanpamu.. Worth every cent spend!! Kenapelah aku tak beli Premium Beautiful ni awal-awal, kalo pakai mase lepas pantang haritu, sure badan tak gemuk cam sekarang ngan perut menggeleber dan paha besar. hehehehe. Tapi takpe, still tak terlambat lagi ni, untuk jage bentuk badan dan jage kesihatan aku. Better late than Never kan.

Sekarang ni lagi senang kalo korang-korang nak beli, boleh bayar ansuran lagi.. untuk tahu care bayaran yang sume orang pon mampu milik, contact me, Afzan 013-3885647.



No comments:

Blog Widget by LinkWithin