02 January 2012

Dua Ribu Sebelas

Tahun 2011 telah berlalu.. Alhamdulillah.. dah achieve a few things.

Dah lame tak ber blog.. More than 1 year.. I have my own reason for not to blog actually. 1 of the main reason is, bile tulis blog, kadang2 ape yg kite tulis / nak tulis tu, not so appropriate or not intended to be read by someone which i can't control if he/ she want to read it as this blog is public. Tu la, kene pikir, kalo aku tulis gini, nnt die kate aku mcm ni, mcm tu.. more about think of what others people will think bile bace certain2 things yg aku tulis. So, tu yg jd mls nk tulis tu. Kene pikir pelbagai aspek b4 tulis sesuatu entry. Huhu, x suke gitu tau. Kalo boleh aku nak tulis je ape saje yg aku rase, tanpe pikir ape org pikir.. So, tgk la, tahun 2012 ni camne entry2 yang bakal aku tulis..

Ok, my achievements for 2011 are:

1. Berjaye upgrade Blog shop aku kepade Website yang ade shopping Cart. www.brandedbabyclothes.com
and dengan itu, i spend less time to edit blog n stock status. all is automatic, just tunggu duit customer bank in dlm account je. Walaupon, proses nak create website ni penuh dugaan dan problem ngan si web developer littlekittle.com ni, akhirnye, dalam bulan 9 baru boleh launch successfully.

(I won't recommend littlekittle.com kepade sesape yg nak buat web. Very2 bad service. dah byr full payment pade bln January, Bulan July baru die buat , and Sept baru Web tu boleh sepenuhnye jalan. Gile! 9 bulan tu.. aku dah siap ber emel2 panjang berjela, maki hamun, n ugut nk buat report polis segale, pon die buat x tau je. mmg sgt2 teruk n benci gile ah Littlekittle.com ni. Dahla die x bg phone no pon tau. so, kite mmg x leh nk call, mmg kene communicate tru email je, yg ntah bape hari ntah baru dpt reply dari die, n kite tny lain, die jwb lain. yg die tau, nak soh tambah duit je.. hampeh sgt2 la.)



2. Berjaye ke Vietnam 3 kali and ke Jakarta/ Bandung sekali. (Gi jakarta tu Office trip, so fully sponsored la). And dah dapat best friend bab2 travel ni, iaitu Kak Jaja.. Both of us gile travel, so we make a perfect couple travel2 ni. And kak Jaja ade buat pakej Guided Tour ke Vietnam. RM1500 for 4 days 3 night, Naik MAS and siap ngn hotel lagi. Sape berminat, boleh inform aku jugak. sbb aku dah geng ngn die. (Afzan 0133885647). Kak Jaja dah gi Vietnam 14 kali. ahaha. Dah jd rumah ke-2 die dah. Mmg best gile ah Vietnam. Shopping, Shopping and Shopping!! Gile tgk English Cotton and baju kurung sulam manik yg meriah, and Leather handbag n macam2 lagi lah.

Below are the pics of my Vietnam trip 2-3 mgu lepas. Kali ni pergi satu group 10 org..

Mekong Delta tour. Best sangat! Good experience!


The 10 of us. 4 Husband and wife couple and Me & Kak Jaja as the Tourist Guide. Hehe.

Persembahan kebudayaan org Vietnam.

3. Start Aziz CFP Programme. Since b4 kawen aku nak masuk Aziz CFP Programme ni, and alhamdulillah terbuke gak ati en Suami nk follow this programme setelah tgk kejayaan kwnnye. We are still on early stage, and tgh nak tune up all of out financial management. Kene ikut exactly cam yg die ajar, kalo x ikut nnt kene marah. huh Takot~~~

4. Berjaye menguruskan badan dengan Litchin Debella. Hehe, Lps bersalin ke Afeef haritu, aku Breastfeed, so mmg kuat makan, and x leh nk makan mende2 utk diet tu.. So, lepas Afeef dah tak Breastfeed, aku mencari2 ape yg boleh menguruskan badan, tanpa bersenam n tanpa makan sayur je. Ehehe sbb aku kan x suke mkn sayur. Pastu Kwn aku rekomen Litchin ni. Dengan semangatnye aku beli 1 traders set trus RM1664 (Termasuk yuran keahlian Debella, lepas tu jualla balik kpd kawan2 yg nak jugak. sbb beli dgn harge ahli kan lagi murah)..

Alhamdulillah. Dalam mase 2 bulan je, Aku turun 7 kg! Dari 65 kg, kpd 57-58 kg gitu la.. Suke sgt!! Baju2 lame sume dah padan balik. Dulu aku kalo beli baju, sure kene cari saiz plg besar, XL atau XXL.. skang saiz M atau L pon dah padan. Pastu kwn2 yg tgk aku kurus pon ramai dok mengoder Litchin tu ngan aku. Secare tak langsung, aku pon jadi agen Litchin Debella ni jugak. Tak sangke, sambutan menggalakkan jugak. Yelah, sbb diorg nampak sendri perubahan lepas aku makan kan. So, sesape nak Kurus, boleh Contact aku ye.

Only RM290 for 1 box of enzim + 1 box of Fiber. Each box contains 20 sachet.
Recommended to take 2 sachet of enzim + 1 sachet of fiber daily. And have to drink lots and lots of plain water. Minimum 5 Liter per day ok!!







Kat atas ni a few testimonial pic yg aku ade letak kat FB dolu2 mase nk promote Litchin ni. Alhamdulillah, ramai yg oder. Litchin ni boleh di makan oleh lelaki mahupon perempuan and yang Breastfeed pon boleh! Memang sangat2 berkesan, u psl la aku brani jual. kalo x berkesan, x mau la jual kan..

*****

Err ape lagi ek, takde idea la pulak. sbb budak2 ni kejap masuk bilik, kuar bilik, Affan campak Ipad mama, adik sapu ingus sampai ke pipi la, macam2 la budak ni.. hehe. Aku selsema ni, budak2 ni pon selsema..

Memang 2011 penuh dgn pelbagai aktiviti utk menambahkan income, melangsaikan hutang2 dan menguruskan badan.. hehe

No comments:

Blog Widget by LinkWithin