06 January 2012

Premium Beautiful Can Ease Period Pain


kat atas tu is the pic from my friend's own testimonial... Die ni tak buat pon biz Premium Beautiful, but sebab she's so amazed with the results, die sendiri yang nak cerita kat orang lain dlm Facebook...here's the full testimonial:


from:

Syiekin Azam
Why i bought PB?

My main reason is because my endometriosis & period pain..ape tu endometriosis? Erm nie ape yg diexplained oleh dr pakar tmpt sy refer ye..correct me if im wrong..

Endometriosis nie jd bile period, darah kotor tak keluar abis, and jd darah beku, menghasilkan cyst dkt ovari..

mcm my case, i mmg kene period pain yg maha hebat since my 1st period..some of my families & friends tau betapa kroniknya my period pain(especially yg pernah ddk serumah)..bile period je tak bleh nk jln, perut cramp smpi rase nk pitam, muntah dll..serius..sakit smpi menangis2 and end up mkn painkiller..tdo, bile bgn sakit balek..uhuhuhu..

So bile jumpe pakar, detect plak endometriosis..both ovaries ade cyst..ms tu br kawen, so doctor bg 6bulan utk pregnant sbb takmo proceed dgn endoskopi/operation..katenye kalo wat operation ade 50-50 samada still bleh pregnant atau tak boleh pregnant trus..uhuhuhu..

Alhamdulillah lps 2bln kawen I pregnant, and lps deliver, checked balek cyst dh takde..(cyst mengecut if kita tak period, so pregnant slh 1 cr utk mengecutkan cyst..ni yg di explained oleh dr dulu yeee)

And lps deliver, i fully BF aish and after 10months, dtg 1st period and skt tu still ade..org ckp lps deliver period pain takde, but i'm not the lucky 1 i guess..uhuhuhu..

So bile nk dtg period je, I akan kene skt2 perut at least 2weeks br dtg period..period mmg tak regular langsung laa..nk dtg, dtg..kalo tak sakit la perut, tunggu la period..uhuhuhu...

Lastly jumpe pakar balek, and scan ada cyst both sides.uhuhuhu..kali ni doctor bgtau yg cyst ni akan dtg bile period..so sama gak die suggest either pregnant, amik pil hormon atau endoskopi..

Ms tu diskas dgn hubby, mmg nk pregnant tp after aish 2thn sbb nk fully BF..hormon pil mmg tak nk amik sbb still BF..and endoskopi still with 50-50 chances..tak berani amik risiko..uhuhuhu..

So lps bace2 testi psl PB, bgtau hubby nk try gune PB tp of coz la niat ditentang..ahahahah..mahal kott..ms tu pon mcm nk beli ke tak..takut bile beli, tp tak bg efek yg diharapkan..

Hubby suh yakinkan die yg PB ni btol2 berkesan tp die takmo gune testi2 org yg die tak kenali..ahahahah..pengsan nk convincekan die..my fren's punye testi2 die terime tp die nk org yg die btol2 kenal n nmpk efek dpn mata..

Sampailaa ms ade kursus dkt kl(before gi haji dulu), gi rumah cousin n suddenly nmpk beg PB, and terus kepoh2 nk tau sape gune PB..ihihihi..serius she has her own testi after wearing PB, and hubby pon kenal my cousin, and alhamdulillah die pon bg beli tp lps balek dr mekah..

And after wearing PB ni, tak kene any period pain pon..even dtg period pon tak sedar sbb tibe2 je takde rs sakit perut langsung..1st time dlm 17thn period tak kene period pain..serius sgt2 hepi with the results..

Kalau sebelum ni tak percaya with the product tp bile dh pki sendiri, and rs sendiri perubahan dkt diri, ok berbaloi beli PB..mmg mahal tp puas hati..serius..rugi rase tak beli dr dulu..tp ape2 pon psl my endometriosis ni, akan ade follow up in jan..and nk tgk la cyst still ade or dh mengecut..insyaallah..harap2 la mengecut sbb period kali ni lancar je keluar..

Oklaa pnjg gile post..ahahahah..kla bye..:p


happy tak kalo u can change the life of others with this wonderful product?
Of couse la kan! :)

Banyak lagi testimonial mereka2 yang sedang menggunakan PB antaranye,
pakai PB banyakkan breastmilk, kurangkan stretchmark, merawat keputihan, membesarkan breast...and really helped with slipped disc patients..

HEALTH AND CONFIDENCE IS INVALUABLE - but you can get it with Premium Beautiful!
(plus it has FOC repair LIFETIME!)

Wanna know more? just contact me at 013-3885647 (Afzan) ye :)

03 January 2012

2012.. Taking new steps..

Ok starting 2012 ni, aku nak melangkah setapak lagi dalam kerjaye.. Cewahh.. hehe, Disebabkan aku ni, suke kalo nak beli sesuatu mende tu, aku sure nak dpt harge plg murah and kalo boleh nak dapat free pon lagi bagus. And kebanyakkan mende yang bagus2 ni, sure la hargenye mahal kan.

Same cam aku terjebak menjadi agen Litchin Debella sebab nak makan Litchin dgn harge yg murah dan mendapatkan nye dgn free (Sbb bile dah jual, keuntungan n bonus yg dapat tu, boleh gune buat beli Litchin tu.. Tu yg jd free tu).

Now aku terjebak menjadi agen Hai-O, specifically in Premium Beautiful nih. Sebabnye lame sgt2 dah aku nak pakai mendalah Premium Beautiful (PB) ni, sejak2 aku lepas bersalin lagi. But, disebabkan rase hargenye mahal, and takut beli saje, tapi x pakai, maka aku pendamkan je la hasrat ku itu..

Sehinggalah pade suatu hari, aku x tahan sgt dah tgk member aku si Hazawani Che Halin ni asek dok promote tiap2 hari kat FB and tulis segale kebaikan nye kat Blog beliau dan juge tengok testimoni kawan2 yang dah pakai, maka, aku pon nak beli lah, setelah diberikan offer yg menarik.. dan boleh dapat free juge.. jeng, jeng, jeng!!!

Ok, Wani juge ajar aku camne nak generate income dari biz ni, selain dari kite je yg pakai, ape kate kite sebarkan kebaikan PB nih kepada semua. Selain dari dapat 70% manfaat kesihatan dan 30% kecantikan, ekonomi keluarge atau diri sendri juge boleh dipertingkatkan.

Ok gak la kan, bukan kite je yg nak sihat dan cantik kan, dah tau mende yg bagus, tolong2 la bgtau mereka2 yg selame ni dok mencari tu. Mcm aku yg dulu mencari produk Diet (iaitu Litchin Debella), pasti ade org yg menunggu2 di temukan dengan PB ni. (Kebaikan PB ni akan diceritakan di bawah ni dan post2 akan datang ye kawan2)

Hmm, pade mulenye aku mmg x fikir sgt pasal nk jual PB ni, yg aku tau, nak pakai je, sbb nk kempiskan berut ni.. hehe, sbb haritu, mmg la dah turun berat 7 kg makan Litchin tu, tp, part perut still x memuaskan n shape pon x de. huhu, nak pakai baju kurung moden pon nnt nampak jugak lagi lemak kt perut. haha.

And berade dalam keluarge yang ade history pelbagai penyakit wanita yang membahayakan mcm Makcik aku yg ade Cyst, Cousin yang ade breast Cancer, Mak penah ade cancer ovari tahap 0.5, and macam2 lagi la, aku dah tengok sendri ianye dialami oleh keluarga terdekat dan kawan. So, sgt takut mende2 ni terjadi kat aku. Sbb tula aku dah amik life insurance (in case it happens , nauzubillah..) dan jugak utk avoid masalah kesihatan mcm ni, prevention is better than cure kan. So, dengan memakai PB, is 1 of my effort to prevent masalah2 wanita mcm ni dari berlaku kat aku.

Walopon sume tu takdir Allah, dan kite x leh nak tolak n menduga ape yg bakal berkalu, sekurang2 nye dah berusehe. Aku bukan ape, aku pikir anak2 kecik lagi.. dah la suami dok jauh. So kesihatan kene jage. Kalo kite tak sihat, camne nak jage anak2 dan suami.. Huhu, takut pulak kalo difikir2kan.

Ok, enough about me, mari kite dengar ape kate penaje.. hehe, Ok, korg wajib bace ni.. sebab musabab nye PB ni patut menjadi milik setiap wanita.. Kerana Dirimu Begitu Berharga...

PREMIUM BEAUTIFUL - PAKAIAN DALAM PEMBENTUKAN BADAN



PAKAIAN DALAM PEMBENTUKAN BADAN PREMIUM BEAUTIFUL membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik, bentuk badan yang sihat dan seimbang. Memberikan kesan secara serta merta dengan selamat tanpa memerlukan pengambilan ubat, melakukan pembedahan dan senaman. (Betul wa cakap lu, pakai2 je trus nampak shape n curve badan, tak nampak dah lemak kat bawah ketiak, sekeliling perut dan pinggang yang menggeleber.)

Kelebihan kualiti kain Premium Beautiful :
  • Rekabentuk stereoskopik sinar infra merah jauh yang berdasarkan potongan rangka badan manusia. Ia berfungsi mendorong peredaran darah dan proses metabolisme. (PB ni material di disulami FIR(Far Infra Rays)- mende ni la yg memberikan kesihatan tu)
  • Kuasa serapan yang baik, sesuai untuk dipakai seharian, pakaian dalam yang boleh dicuci dan tahan lama. (Tak busuk, tak panas walau dipakai seharian)
  • Kuasa regangan dalam semua hala. Dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubahkan rekabentuk asalnya. (Korang nak pusing ke, nak lompat ke, nak aerobik ke, nak lipat badan ke, sume boleh dibuat walopon pakai PB, Serius tak sengkak pon badan tu)
  • Sinar infra merah jauh yang dapat menambahkan kekenyalan dan ketegangan buah dada dan menggiatkan tumbesaran buah dada. (hoho, Suami anda pasti suke nih..)

Premium Beautiful ni ade a few things.. antaranya ialah:


COLI PENDEK - SHORT BRA


Ciri-ciri produk:
  • 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya di kedudukan yang betul.
  • Diperbuat daripada fabrik Akwatek dan Akwadyne yang sebati dengan air dan disulami dengan cahaya infra merah jarak jauh (Far Infrared Ray) yang direka khas berdasarkan kajian daripada bidang ergonomi. Menggalakkan peredaran darah dan kadar metabolism, meningkatkan keanjalan payudara dan menggalakkan pertumbuhan payudara.
  • Mempunyai rawan keluli yang berfungsi untuk menegak dan mengukuhkan kedudukan payudara.
  • Reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian depan dapat meningkatkan garis payudara dan menyokong bahagian dada.
  • Reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian belakang pula dapat mengurangkan lemak di bahagian belakang badan.
  • Bentuk "U" yang direka pada bahagian belakang badan dapat menonjolkan kontur badan yang menarik.
  • Kuasa serapan yang baik, sesuai untuk dipakai seharian.
  • Mempunyai kuasa regangan dalam semua hala yang dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubah reka bentuk asalnya.
  • Pad dada yang direka khas dapat membentuk payu dara yang lebih mempesona.
  • Reka bentuk yang elegan menonjolkan keunggulan produk.


Cara pemakaian yang tepat:

  • Tetapkan puting pada bahagian tengah cawan coli.
  • Bongkokkan badan sebanyak 45 darjah dan pasangkan cangkuk.
  • Tumpukan lemak di sekitar buah dada ke dalam cawan coli.
  • Selaraskan tali coli. (pastikan satu jari boleh melepasi bawah tali coli)
  • Pemeriksaan sendiri.

COLI PANJANG - LONG BRA


Fungsi:
  1. Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.
  2. Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.
  3. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.
  4. 2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  5. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang , turut mengatasi masalah berbadan besar.
  6. Rekaan bentuk ' U ' pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.
  7. Perhiasan berlian berbentuk rama - rama menonjolkan keunggulan produk.
  8. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.

SELUAR DALAM PANJANG- LONG GIRDLE


Fungsi:
  1. 32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.
  2. Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul.
  3. Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
  4. Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempesona.
  5. Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.
  6. Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yang buncit.
  7. Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.
  8. Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.
  9. Penggunaan renda yang fleksible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.


BENGKUNG PINGGANG- WAIST NIPPER

Fungsi:

  1. Tujuh batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
  2. Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.
  3. Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.
  4. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
  5. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  6. Perhiasan berlian berbentuk rama - rama menonjolkan keunggulan produk.

Anda mampu memilikinya dengan ansuran bulanan serendah RM200 sahaja.. Contact me : AFZAN 013-3885647 for more info.

Source : http://www.hai-omarketing.com.my/

02 January 2012

Dua Ribu Sebelas

Tahun 2011 telah berlalu.. Alhamdulillah.. dah achieve a few things.

Dah lame tak ber blog.. More than 1 year.. I have my own reason for not to blog actually. 1 of the main reason is, bile tulis blog, kadang2 ape yg kite tulis / nak tulis tu, not so appropriate or not intended to be read by someone which i can't control if he/ she want to read it as this blog is public. Tu la, kene pikir, kalo aku tulis gini, nnt die kate aku mcm ni, mcm tu.. more about think of what others people will think bile bace certain2 things yg aku tulis. So, tu yg jd mls nk tulis tu. Kene pikir pelbagai aspek b4 tulis sesuatu entry. Huhu, x suke gitu tau. Kalo boleh aku nak tulis je ape saje yg aku rase, tanpe pikir ape org pikir.. So, tgk la, tahun 2012 ni camne entry2 yang bakal aku tulis..

Ok, my achievements for 2011 are:

1. Berjaye upgrade Blog shop aku kepade Website yang ade shopping Cart. www.brandedbabyclothes.com
and dengan itu, i spend less time to edit blog n stock status. all is automatic, just tunggu duit customer bank in dlm account je. Walaupon, proses nak create website ni penuh dugaan dan problem ngan si web developer littlekittle.com ni, akhirnye, dalam bulan 9 baru boleh launch successfully.

(I won't recommend littlekittle.com kepade sesape yg nak buat web. Very2 bad service. dah byr full payment pade bln January, Bulan July baru die buat , and Sept baru Web tu boleh sepenuhnye jalan. Gile! 9 bulan tu.. aku dah siap ber emel2 panjang berjela, maki hamun, n ugut nk buat report polis segale, pon die buat x tau je. mmg sgt2 teruk n benci gile ah Littlekittle.com ni. Dahla die x bg phone no pon tau. so, kite mmg x leh nk call, mmg kene communicate tru email je, yg ntah bape hari ntah baru dpt reply dari die, n kite tny lain, die jwb lain. yg die tau, nak soh tambah duit je.. hampeh sgt2 la.)



2. Berjaye ke Vietnam 3 kali and ke Jakarta/ Bandung sekali. (Gi jakarta tu Office trip, so fully sponsored la). And dah dapat best friend bab2 travel ni, iaitu Kak Jaja.. Both of us gile travel, so we make a perfect couple travel2 ni. And kak Jaja ade buat pakej Guided Tour ke Vietnam. RM1500 for 4 days 3 night, Naik MAS and siap ngn hotel lagi. Sape berminat, boleh inform aku jugak. sbb aku dah geng ngn die. (Afzan 0133885647). Kak Jaja dah gi Vietnam 14 kali. ahaha. Dah jd rumah ke-2 die dah. Mmg best gile ah Vietnam. Shopping, Shopping and Shopping!! Gile tgk English Cotton and baju kurung sulam manik yg meriah, and Leather handbag n macam2 lagi lah.

Below are the pics of my Vietnam trip 2-3 mgu lepas. Kali ni pergi satu group 10 org..

Mekong Delta tour. Best sangat! Good experience!


The 10 of us. 4 Husband and wife couple and Me & Kak Jaja as the Tourist Guide. Hehe.

Persembahan kebudayaan org Vietnam.

3. Start Aziz CFP Programme. Since b4 kawen aku nak masuk Aziz CFP Programme ni, and alhamdulillah terbuke gak ati en Suami nk follow this programme setelah tgk kejayaan kwnnye. We are still on early stage, and tgh nak tune up all of out financial management. Kene ikut exactly cam yg die ajar, kalo x ikut nnt kene marah. huh Takot~~~

4. Berjaye menguruskan badan dengan Litchin Debella. Hehe, Lps bersalin ke Afeef haritu, aku Breastfeed, so mmg kuat makan, and x leh nk makan mende2 utk diet tu.. So, lepas Afeef dah tak Breastfeed, aku mencari2 ape yg boleh menguruskan badan, tanpa bersenam n tanpa makan sayur je. Ehehe sbb aku kan x suke mkn sayur. Pastu Kwn aku rekomen Litchin ni. Dengan semangatnye aku beli 1 traders set trus RM1664 (Termasuk yuran keahlian Debella, lepas tu jualla balik kpd kawan2 yg nak jugak. sbb beli dgn harge ahli kan lagi murah)..

Alhamdulillah. Dalam mase 2 bulan je, Aku turun 7 kg! Dari 65 kg, kpd 57-58 kg gitu la.. Suke sgt!! Baju2 lame sume dah padan balik. Dulu aku kalo beli baju, sure kene cari saiz plg besar, XL atau XXL.. skang saiz M atau L pon dah padan. Pastu kwn2 yg tgk aku kurus pon ramai dok mengoder Litchin tu ngan aku. Secare tak langsung, aku pon jadi agen Litchin Debella ni jugak. Tak sangke, sambutan menggalakkan jugak. Yelah, sbb diorg nampak sendri perubahan lepas aku makan kan. So, sesape nak Kurus, boleh Contact aku ye.

Only RM290 for 1 box of enzim + 1 box of Fiber. Each box contains 20 sachet.
Recommended to take 2 sachet of enzim + 1 sachet of fiber daily. And have to drink lots and lots of plain water. Minimum 5 Liter per day ok!!







Kat atas ni a few testimonial pic yg aku ade letak kat FB dolu2 mase nk promote Litchin ni. Alhamdulillah, ramai yg oder. Litchin ni boleh di makan oleh lelaki mahupon perempuan and yang Breastfeed pon boleh! Memang sangat2 berkesan, u psl la aku brani jual. kalo x berkesan, x mau la jual kan..

*****

Err ape lagi ek, takde idea la pulak. sbb budak2 ni kejap masuk bilik, kuar bilik, Affan campak Ipad mama, adik sapu ingus sampai ke pipi la, macam2 la budak ni.. hehe. Aku selsema ni, budak2 ni pon selsema..

Memang 2011 penuh dgn pelbagai aktiviti utk menambahkan income, melangsaikan hutang2 dan menguruskan badan.. hehe
Blog Widget by LinkWithin