31 December 2012

Colmar Tropicale Bukit Tinggi

Last week me n hubby spend 2 days 1 night at Bukit Tinggi. Bukan Bukit Tinggi Indonesia tu, Kat Pahang je.. hehe

We stay at Berjaya Hills Golf & Country Resort and sempat la round2 kat Colmar Tropicale.

This is my first time in my whole life here. I love cool places!! Suke Bukit Tinggi ni, Definitely will come again with the kids :)


 The car park. Surrounded with pain tree. Nice!


Convention Hall at Berjaya Hills


Golf Course at Berjaya Hills.
 

The Chateau. Very2 nice building!



COLMAR TROPICALE
Its 24th Dec, so all the decoration is towards Christmas celebration


 Big Chrismast tree

 Colourful Horse

 Colmar Tropicale surrounding.



 I like the building.


This pond have some swan. 


Nice swan..



Love the cool air. Love is in the air.. haha







 Clown entertaining the kids

 More pics

 and pose



 Dinner at Hotel Cafe


Swimming pool outside out room


 Kids Swimming Pool. Sejuk2 pon ade jugak orang nak mandi ye..

Then i go to Rabbit Park. Entrance fee RM3 per person.

 Have deer also. sangat jinak.

 Poor rabbit. Scared by the naughty kids



 Cute rabbit


 Hungry Deer



 Before going back, i did collect some pine cones for Affan.

24 December 2012

Return of investment 30% dalam masa 2 minggu

Assalam my blog readers!!

Nak unumkan yang anda boleh dapat pulangan dari investment sampai 30% tau. Invest minggu ni, 10/1 dah dapat at least 30% dari ur investment tu.

Kalau ASB pon 8%++ je. Tu pon kene simpan duit setahun baru dpt 8% tu.

Lagi satu, instead of 30% (RM6000) tu, u all pon dah dpt bukak base untuk business. Untung jual product lak boleh dpt up to 20%.

Lepas tu dapat lagi bonus dengan bukak franchise. Business boleh buat online je macam saye buat ni. Free guide n mentoring.

IS THIS TOO GOOD TO BE TRUE??

Contact me, and i'll explain our business plan. Semuanya insyaallah boleh dicapai. Yang penting your willingness & spirit to achieve it.

Yours truly,
Afzan, 0122083854
(Update blog dalam kereta)

23 December 2012

Architect

Architect
Teringat dulu, mase sekolah menengah saye pernah bercita-cita nak jadi arkitek.. (Pernah jugak bercita2 nak jadi pembaca berita, Wartawan dan saintis.. wahahaha gelak besar!)


Tapi Cita-cita arkitek tu adalah agak mendominasi impian zaman remaja ku lah. Ditambah pulak, tangan ni konon2 nye kreatip la jugak, boleh la setakat nak lukis2 kucing, gajah ade rupe gajah n slalu sangat suke kelas Seni sejak dari sekolah rendah. 

Actually dari zaman tadika lagi, asal ade pertandingan melukis, sure saye akan masuk. Paksa tau mak abah hantar gi pertandingan tu. Tapi tak pernah menang pon :( hahaha. Setakat masuk pertandingan melukis anjuran hari keluarga JPJ tu penahla menang tempat ke-2. Dapatla hadiah kotak pensel ke tapuwer kot. hahaha. Mase tuh umur 5-6 tahun kot.


Tapi bile dah bersekolah kat Sekolah aliran Sains yang tak de subjek seni mase SPM ni, agak terbantut la niat dan bakat tu. Masuk matrix lak amik jurusan teknikal, lepas tu masuk U amik Sains komputer la pulak. Makanye hilang terus la cita-citaku nak jd arkitek tu. Bye~~


Ni masa hari keluarga Tadika anak saye, Parents pon kene masuk pertandingan lukis. Haha, of cos la saye nak join. Dapat no 2 tau. Malu ah nak tunjuk hasil lukisan sebenar. hihihi. Tengok la Affan tu buat muke..

 
Yeay dapat hadiah!

Oh, disebabkan saye suke seni & lukisan ni, dah menerapkan sket2 kreativiti tu kat anak sulung saye, Si Affan ni.. Sekarang pon ade hantar die kat Art school
 Mama yang lukis dan kaler!! Tengok step by step kat buku Affan. hahaha


Ok, motip bercerita pasal cita-cita ni, adalah sebab google punye google pakcik google tadi, teejengah blog brader ni: http://unforgettableart.blogspot.com. Dahla ade pelan rumah berkonsepkan Modern Contemporary idaman hatiku tu (Verangan).. Pastu wahh, lukisan die cantik2.. 

Wahh kagum sungguh la saye yang tak pernah belajar art ni walaupon minat sgt sejak tadika. Wahh wahh dan wahhh lagi bile tengok semua entry2 die. Memang terror la die ni..

Mintak izin kopipes ye En Ijatt..

 Ni rumah Modern Contemporary 2 1/2 tingkat. Cantikkkkk
 (tapi rasenye aku tak perlu kot sampai 2 tingkat setengah, sape nak naik tangge tinggi2 gitu? huhu, over bajet dah ni..)

Meh kembali ke alam realiti semule..
 
Ha, yang ni yang 2 tingkat.. 
Tapi knape rase yang 2 1/2 tingkat tu lagi comey? Hehehe tamak btull

  
See!! he can also design the toilet like my toilet idaman..


Lagi satu, yang ni pon En Ijatt. tu lukis gak..

Climatic and Tropical Banglo Design concept namenye. Menarik jugak design macam ni kan.

Heppp!! Sila fokus kepada minat yang asal, saye ni suke la tau rambang mate.. 

Ok, mari menambahkan kagi kerambangan mata!!

 Yang ni menepati konsep ni nampak gayenye, tapi macam lebih dari 2 tingkat jer.

Yang ni menarik jugak. Tapi 3 tingkat lor..


Ha, rumah ni kan, ade iklan kat mudah.my and saye dah call developer die. Tau tak, die kate, kalau nak upah die buat, max harge RM250k je, (tak termasuk harge tanah la). Banglo 1 tingkat setengah. 2 bilik kat bawah, 2 lagi bilik kat atas. Murah kan harge die? Die kontraktor kat Kuala Terengganu.


  Haa.. Design ni saye suke jugak. Mungkin kalau saye buat rumah nanti, nak tunjukkan gambar ni jugak as a reference.




 Yang ni rumah teres ni, tapi kalau buat banglo design macam ni, ok gak ni.. 

Oh, satu benda yang saye perasan, bila konsep Modern Contemporary, korang tengok tak, die macam takde atap sangat. Atap die tak la berbentuk 3 segi gitu. Tapi lebih kpd bentuk2 mendatar macam gambar ni kan? 

So which one better? yang nampak atap cerun atau atap straight/ mendatar? Tapi saye dok Dungun, dekat ngan kawasan pantai, selalu hujan.. Design macammane praktikal ek?


Hmm yang ni pon ok jugak. tak tau yang ni konsep ape. Modern la kot.

 
Ha yang ni BEST.. sebab ape? hehe sebab ade gambar kete saye dah kat porch kete tu. Kaler ijau pon same. Hahaha. TERBAEKKK!!

Blog Widget by LinkWithin