03 September 2010

Jam baru, kete baru, anak sedare baru..

Jam beday En. Suami.
Nak sgt brand Timberland, dahla susah nak cari kat Malaysia nih, Kuantan lg lah x de. Last2 beli kat ebay. Yg jual dahla kebanyakannye dari UK. harge dlm pound lak tuh, kene darab 5. huhu. Tak kisahla, asalkan En suami hepi dapat jam baru yg diidam2 kannye. Sorry lah, bg lambat sket, semingu lepas beday ehehehe.
Timberland Glenwood -QT7529101
Kejap je order, 5 hari dah dapat All the way from UK. Ade international Warranty, ok lah kan.


Kete Beday En Suami.
Huhu,Akhirnye Kete Idamannye dah berjaye di amik dari kedai pada 16 Aug. Sehari lepas Beday.. 7 Seater (utk taruk brg yg byk setelah dah bertambah ahli keluarga ni). Walopon x dapat kaler silver idaman hati ku, tp nak wat camne kaler Moonlight Blue pon jadilah. Nak tgk 3D view, click sini ->http://www.kiamotors.com/vehicles/carens-rondo/360vr.aspx

Name Penuh kete ni Kia CitraII Rondo.. Model: EXS



Moonlight blue nih, kejap nampak cam biru gelap, kejap cam ijau gelap.. mcm tuh la.


Interior die.

Gambar sebenar, nnt dah tambah spoiler baru aku upload sini ek. Sbb huduh x de spoiler.

Mule2 tuh aku nak Grand Livina, sbb cam femes je Grand Livina tuh kan.. and brand Nissan, cam lebih digemari rakyat malaysia kan. Tp Afat x nak, sbb setelah die gi tgk Rondo nih kat Showroom kat Kemaman tuh, die trus terpikat, org suruh beli kete lain sume die x nak dah. Lantak dielah. asalkan die hepi..Rondo nih lagi tinggi n besar dari Grand Livina. Nak mcm rupe SUV pon ade. Kete Nissan Sentra yg lame jual kt showroom tuh dgn harge lebih kurang same ngan harge beli. Best kan? So, tambah sket je utk down payment.

Owh, no plat nye for sure la 4444.. same ngn isteri, bapak mertua, dan adik ipar.. Skang Afat nye hobi baru adelah dok surf ebay n forum, dok nak tambah accessories ketenye tuh.. huhu.



Affan masuk ward
Dari 21/8 sampai 26/8 affan dok KMC.. Thanks En Suami kerana menunggu Affan kat ward tiap2 hari.

Aku lak x dapat tido kat KMC hari2 sbb nak kene tido ngan Afeef kat umah. 2 malam yg pertama bawak gak Afeef tido kat ward, tp risau takut die lak demam. So, bwk balik umah la, tapi tiap2 ptg gi KMC utk berbuke same ngn Afat.

Affan yang kene jangkitan kuman kate dokter. Tetibe bdn panas sgt, smpai tgn ngan kaki nye sejuk, pastuh mengigil2.. Huhu, risau betul la Affan nih, asek demam je.



Anak sedare Baru
Dok kalut2 Affan masuk ward, esok nye adik aku pulak terberanak.. 22hb8...Ahahah. 2 mgu awal dr due date.. Oklah tu.. Babynye name Rizq Faaris Fitry.. 2.7kg.. kecik je. Mcm Affan dulu2.. Senang jugak die bersalin. Alhamdulillah.. Cucu lelaki ke-3 mak Abah ku. huhu..

Fresh2 lagi baru kuar..


Affan si pembuli budak2 kecik. Bile Affan kuar ward, barulah die leh jumpe sepupunye ni.

Nih la gambar mereka Bertiga. Ehehehe. Kebetulan aku ade jual baju yang same design dgn 3 saiz yg padan budak2 nih. Faaris - Newborn, Afeef saiz 12m, Affan saiz 24m.. Sungguh la ijau mereka.. (Afeef baru 5 bulan, dah pakai baju saiz 12m. huhu).

Skang menunggu baby abg aku lak yg akan keluar lepas raye. Masih berteka-teki nih, boy ke girl?? Takkan empat2 cucu mak aku boy kot. huhuhuhu...

1 comment:

Omecool20 said...

Tahniah pada korang :) No. 2 akan arrive bulan 11 ni.. dah mula pikir nak upgrade some time next year ... ;-)

Blog Widget by LinkWithin