21 July 2010

My work is killing me

Oh my GOD, kerje yg sangat byk bertimbun lepas satu, satu, tak sempat abis satu, yg lain lak dtg, mcm nak gile dah aku nih pulun kesane kemari, berpeluh ketiak nih weh. Ramai nye org nak di "entertain" kan, tangan aku ade 2 jek, lainlah Paul, ade byk tangan.. Uwaaaa.. sejak bile keje gomen jadi se'complicated' and se'busy' nih? Oh no no no..

Sampaikan aku terpikir, did I make a wrong desicion to turn down other work offer and choose to be a Goverment servant? Huhu, Padahal keje yg di offer, gaji lagi tinggi, dapat bonus, dapat dok skali ngan my hubby (tu yg paling penting), dapat membesarkan anak same2.. takde lah cam skang nih, dok jauh2, jumpe ujung mggu je, dah la Afat cuti Jumaat Sabtu, aku cuti Sabtu Ahad.. Mane tak tensen pale otak weh..

Oklah, mls nak crite lebeh2..

Kesimpulannye (tetibe nak buat kesimpulan) if u have to leave ur family, your job (that u already have), or have to sacrifice something, to join Gomen, please DONT! It doesn't worth it. Ingat pesan aku nih (esp to those yg baru dapat offer n tgh nak mempertimbangkan nk masuk gomen ke x.. and applicable to jawatan Pegawai la.. )

Hmm, but i never let my self to regret on what ever decision i've made.. I just keep reminding myself that Allah knows best and what we have now, is the best that we should have. No need to Complain la.. just mengeluh sekali sekale bile dah tension sgtla..

Oh crite psl tension, susu yg dipam pon dh semakin berkurang. huhu, demand is more than supply, hasilnye stock tinggal ciput sgt, risau la nnt Afeef x cukup susu n kena minum formula. Sian dak bulat tembam debab tuh.

Suppose mase mengepam, kene tenangkan fikiran, rilek, nih aku smbil pam tuh la, sambil sebelah tgn buat keje, sambil kepale otak dok pikir, pasnih nk jumpe org nih, nk prepare surat tu, surat nih, nk jwb email org tu, org nih, carik document tu, carik file nih, ya allah, tak tenang langsung.. camnela nk byk susu gitu. huhu.

OK bye (tetibe bye, bile rase give up, nak mengeluh byk2 dlm blog x leh..) ckp dlm hati je la..
oh, baru teringat smlm mase drive blk keje tetibe terfikir kan best kalo ade alat yg boleh rekod ape kite fikirkn, n terus proses jd perkataan, mcm ape kite pikir, trus tertulis n tersave, n kite bleh auto publish kat blog or jurnal.. ahaha, x yah type..best kan gitu. si gile.-Aku yang suke bercakap dlm hati-

OK bye!



Nah dedicate Afeef si debab bulat!


5 comments:

mummy_ayu said...

ala tembamnye dia...lama tak jengah sini...

aNoi said...

dedicate kat aku eh!
hehehe cute comeyyy..gerammm!! xoxoxoxox

Afzan Aini said...

Anoi->pls produce ur own cepat2!!! ehehe, pastuh bleh bg susu byk2 smpai tembam buncit bulat debab, lagi debab dari Afeef.

Lina said...

afzan, lina pon selalu terpikir benda yg sama.. did i take the wrong turn and join govt.. tp bile pk2, byk benefits nyer.. loan umah senang, nak amek loan2 lain, senang.. nak cuti jg anak sakit mcm lina aritu 2 minggu beb, pon lepas.. so, no complains la.. rezeki masing2 beb.. just make use the best of it! smile ya, jgn tension2 =)

passerbye said...

"kerje yg sangat byk bertimbun lepas satu, satu, tak sempat abis satu"

sebenanye keje ape ni? boleh bagitau skop keje x?

Blog Widget by LinkWithin