21 July 2010

My work is killing me

Oh my GOD, kerje yg sangat byk bertimbun lepas satu, satu, tak sempat abis satu, yg lain lak dtg, mcm nak gile dah aku nih pulun kesane kemari, berpeluh ketiak nih weh. Ramai nye org nak di "entertain" kan, tangan aku ade 2 jek, lainlah Paul, ade byk tangan.. Uwaaaa.. sejak bile keje gomen jadi se'complicated' and se'busy' nih? Oh no no no..

Sampaikan aku terpikir, did I make a wrong desicion to turn down other work offer and choose to be a Goverment servant? Huhu, Padahal keje yg di offer, gaji lagi tinggi, dapat bonus, dapat dok skali ngan my hubby (tu yg paling penting), dapat membesarkan anak same2.. takde lah cam skang nih, dok jauh2, jumpe ujung mggu je, dah la Afat cuti Jumaat Sabtu, aku cuti Sabtu Ahad.. Mane tak tensen pale otak weh..

Oklah, mls nak crite lebeh2..

Kesimpulannye (tetibe nak buat kesimpulan) if u have to leave ur family, your job (that u already have), or have to sacrifice something, to join Gomen, please DONT! It doesn't worth it. Ingat pesan aku nih (esp to those yg baru dapat offer n tgh nak mempertimbangkan nk masuk gomen ke x.. and applicable to jawatan Pegawai la.. )

Hmm, but i never let my self to regret on what ever decision i've made.. I just keep reminding myself that Allah knows best and what we have now, is the best that we should have. No need to Complain la.. just mengeluh sekali sekale bile dah tension sgtla..

Oh crite psl tension, susu yg dipam pon dh semakin berkurang. huhu, demand is more than supply, hasilnye stock tinggal ciput sgt, risau la nnt Afeef x cukup susu n kena minum formula. Sian dak bulat tembam debab tuh.

Suppose mase mengepam, kene tenangkan fikiran, rilek, nih aku smbil pam tuh la, sambil sebelah tgn buat keje, sambil kepale otak dok pikir, pasnih nk jumpe org nih, nk prepare surat tu, surat nih, nk jwb email org tu, org nih, carik document tu, carik file nih, ya allah, tak tenang langsung.. camnela nk byk susu gitu. huhu.

OK bye (tetibe bye, bile rase give up, nak mengeluh byk2 dlm blog x leh..) ckp dlm hati je la..
oh, baru teringat smlm mase drive blk keje tetibe terfikir kan best kalo ade alat yg boleh rekod ape kite fikirkn, n terus proses jd perkataan, mcm ape kite pikir, trus tertulis n tersave, n kite bleh auto publish kat blog or jurnal.. ahaha, x yah type..best kan gitu. si gile.-Aku yang suke bercakap dlm hati-

OK bye!



Nah dedicate Afeef si debab bulat!


19 July 2010

I need to write something

I left this blog so long lah. Huhu, Actually banyak sangat sangat sangat keje, and komitmen lain yg lebih penting. Tapi disebabkan terlalu byk, smpaikan aku tak leh nak pikir mane yang nak kene buat dulu nih, so rilek jap dgn menaip luahan hati kat blog nih jap. Ahaha, apekah la luahan hati..

Just my lil updates..

Aku baru balik dari Kursus Pengurusan Peralatan ICT kat Intan Bukit Kiara, dari 12-15 July, mgu lepas. Seminggu tinggal opis. Afeef pon dibawak ke KL. Tok Ibu nye jage kat sane. Afeef is still fully breastfeed. So, kene bawak la kalo kene outstation lebih dari semalaman. Coz stock susu x cukup nak cover semase ketiadaan aku. Lagi pon, dk kecik tuh nangis la malam2 kalo mamanye takde. Huhu.

Ok, sejak balik bekerje lepas cuti bersalin, byk sgt keje and meeting sane sini, kuar outstation sane sini, tuh yg tak menang tgn aku wat keje tuh. Byk lagi yang nk di setelkan nih. Huarghhh tolong!!

Ape aku nak tulis nih? tetibe takde idea.


Oh, ok lah cerite pasal Bapak mertua ku yang dah semakin sihat. Actually, mase dekat2 nak lahirkan Afeef dulu, dapat berite yang Bapak mertuaku di diagnose ngan Kanser paru2.. dah tahap 3 ke tahap 4 cam tuh la. Mase tuh, x leh nak balik ke Bidor tengok keadaan Abah, sbb dah nak bersalin sgt dah.

Mase tuh ibu sangat sedeh, tiap2 hari die nangis, kitorg pon x leh nak buat ape, cuma berdoa, and bagi sokongan, and suggest pergi je berubat kat mane yang boleh. Lepas Afeef lahir, dalam 20 hari camtuh, baru lah boleh gi jenguk Abah kat Bidor.. Abah nampak cam biase je. x macam org sakit pon. Mase tuh x mulakan pape rawatan pon lagi. Dapat lah jumpe cucu baru nye yang tembam tuh.

Then dalam bulan lepas, Abah dah mulakan Treatment dari Prof. Syed Putra tuh kat KL. Mase tuh keadaan nye sgt teruk, kesan makan ubat tu. Kesian sgt tengok abah, nak bangun pon x larat. Ibu lah yg byk bg sokongan kat Abah utk teruskan makan ubat walopon muntah2 segale. Tempoh makan ubat tuh 19 hari. Alhamdulillah, abah berjaye habiskan ubat tuh. Dan bile buat blood test lepas tuh, sel2 cancer nye dah ilang 80%!! Syukur sgt dengar, abah pon, nampak nye makin sihat. Cuma kene pantang makan. Kena mkn cam vegetarian, sume daging, ayam, ikan, susu x leh mkn. Takpelah, harapnye abah sabar dan teruskan pantang makan, tak lame, sebulan je lagi rasenye.. Semoge Abah terus sihat, dipanjang kan umur dan boleh tengok cucu2 membesar sampai ke cicit ye.

Abah and Ibu dok KL sepanjang berubat tuh. Hmm, sebab tu lah kitorang selalu ke KL. Boleh dikatakan setiap minggu. Alhamdulillah, mase sakit arituh, bile tengok cucu2 nye and menantu kesayangan nye nih, abah semakin selera makan.. Mase tuh, setiap suap nasik yg abah dapat telan, rase cam bersyukur sgt abah dpt makan, kalo tak, ibu asek nangis je bile tengok abah asek muntah bile makanan masuk mulut. Badan pon dah kurus sgt, tinggal tulang je. Skang dah selera sket makan, jalan nye pon dah ok, dah boleh drive laju2 dah kan Abah.. Ehehehe.

Back and Forth to KL every week.. Nih mase pergi. Bile tarikh nye, x ingat la. dalam sebulan nih la.

Nih mase nak balik ke Kuantan. Si Affan dok depan, sebab kalo dok belakang, asek kacau adik nye jek.

Nih tok abah, mase sakit arituh. Cengkung kan Tok abah nye.. Sekarang, nak menaikkan balik berat badannye.

Cucu2 dan menantu tok abah..

Banyak gambar papa nye upload kat facebook sebenarnye.. tuh la yg jarang update blog tuh.

Hmm, bile tengokkan Ibu yang sangat sabar dan tabah menjage Abah yang sakit, barulah aku tau, camtuh sepatutunye seorang isteri bagi sokongan dan jadi tonggak kekuatan kepada seorang suami yang berhadapan dengan ujian paling mencabar dalam hidup. Memang menginsafkan dan buatkan aku sendiri terfikir, mampukah aku jadi isteri yang sesempurna dan sekuat tu, utk menjage suami yang sakit dengan seikhlas mungkin tanpa sikit pon keluhan. Sentiasa berada di sisi abah, suapkan makan, suapkan ubat, kalo muntah, ubat2 tuh dikutip dari muntah, sentiasa urut abah, tak henti2 air mata doakan kesihatan abah dan lakukan semua yang terbaik untuk menguatkan semangat abah meneruskan hidup.

Terima kasih ibu, ibu dah ajar Afzan untuk jadi seorang isteri yang mithali, ibu berikan contoh yang terbaik buat Afzan.. Insyaallah, Afzan akan jadi isteri dan ibu yang sesempurna Ibu..
Blog Widget by LinkWithin