29 June 2010

I'm too busy

Never thought life with 2 kids will be this busy and hectic. There's lot of thing i want story in this blog, but really don't have time to do so..

02 June 2010

1st day at work

Semalam adalah hari pertama kerja selepas cuti bersalin, itu pon setelah di tambah 3 hari lagi cuti. Akhirnye semalam pergi lah kerja, meninggalkan Afeef yang bulat comel putih gebu idung copong. Ahahaha..

Bangun awal gile sbb mmg tak leh tido satu malam. Brg2 yg nak dibawa ke ofis dah disediakan waktu malam. Breast pump, botol2, ice pack and segale mende yang patut. Cooler bag telah hilang, maka cuma bawak wet bag untuk simpan susu balik kerja nanti.

Sebelum gerak ke opis, susukan Afeef dulu. Alaa, sedihnye nak tinggal anak mama yang suke memerap nih. Tapi dlm 2 mggu nih dah train die minum guna botol waktu siang. So, patut takde masalah bile mak jage nanti. Asal kenyang, tido lah die.

Oh, siap amek gambar Afeef dulu utk mengubat rindu kat opis. Ehehe.

Gerak dari rumah awal jugak. Huhu 2 bulan x bwk kete, sangat kekok drive pagi smlm. Nak tukar lane pon rase tak confident. Tekan pedal minyak pon tersangkut2. Ahaha, Dahla jalan dah dibuat baru, dah jadi 2 lane.

Sampai tgh jalan, jem la pulak. Haish, time lah nih nak ade eksiden. Sudahnye lambat sampai ke opis walopon dah keluar awal. Dahla aku bawak kete slow je sbb kekok sket, lame x pegang stereng.

Sampai opis, sume staff lame, ramai yang takde. Dah ditukar lantik and ramai berpindah ke jabatan lain dan digantikan ngan orang2 baru. Kene mulakan sesi berkenalan semule. Huhu. Geng2 yg lain lak, ramai takde kat opis sbb diorg ke Cameron atas urusan kerje.

Yang tak tahannye, boleh aku lupe name bebepare staff kat sini. Bile nak bercakap ngan diorang, mcm kene pikir jap "eh, ape dah name akak nih?" Ahahaha. Nampak sangat byk urat putus.

Pengapaman susu berjaye dilakukan. Aku pam setiap 2-3 jam. Maka dapat 4 botol susu yang 4oz. Alhamdulillah, ade susu utk Afeef. Tapi Afeef kat rumah dah minum 6 botol, aku cuma produce 4 botol, x cukup tuh. Huhu.

Call jugak mak tanye camne budak 2 orang tuh. Mak cakap Affan asek nak kacau adik die je.

Dapat jugak surat panggilan berkursus ke Intan Kemaman selama 3 hari. Warghh, baru je kerje, dah kene tinggalkan Afeef, dah la stock susu cukup2 makan je. Utk 3 hari (72jam) memang x cukup susu yang ade tuh. Nih aku tgh pening camne ni. Kalo tak cukup gak, mmg terpakse tambah formula. yela, x kan nk bg air masak lak kan. Huhu.

Oklah, tu je crite di hari pertama start keje. Ramai yang tegur n cakap cepat je rase dah 2 bulan. Tula, knapelah tak cuti bersalin 3 bulan huhu. Walobagaimanepon, bos cakap aku gemuk walopon pada mulenye die ckp aku dah comel.. Huhu.

Oh, lupe lak nak crite.. Balik rumah tengok Affan main kat luar, nenek riba2 Afeef kat luar. Nenek cakap Affan baling helikopter kat kepale Afeef. 2 kali die baling, mase adik die dalam buai. Kesian kepale Afeef, bergaris merah, sebelah lagi benjol sket. Hish, tak tau la knape Affan buat perangai sangat. Asek nak baling semua bende kat Adik, takleh lepa sket. Memang kene kawal die selalu. Dahla nenek sorang2 jage budak 2 orang nih. Hei Affan, Affan..Kesian adiknye asek kene je.

Gambar Afeef tgh tido mase mama nak gi keje. Buat pengubat rindu.


Blog Widget by LinkWithin