12 April 2010

Busy nye berpantang

Warghh aku ingatkan Maternity leave 2 bulan bleh rilek sesuke ati best2 dan menenang kan fikiran.. Rupenye sgt busy gak org berpantang nih. Nak online pon tak sempat.

Asek kene bagi susu kat baby, sekali feeding dekat setengah jam, kadang2 lebih, pastuh kene basuh berak die lak, pastuh dah berak, nak susu lagi.. Cam tu lah, dok angkat letak baby.

Pastuh kene bertungku, berbarut, berbengkung, mkn ubat, pakai stokin, taruk tapel, param, pilis segale.. nak kene buat satu2.. Sume amek mase.. (Sebenarnye, kdg2 x buat semua pon, malas.. ehehe) Nak mandi kene masak air panas dulu.. nak kene makan lagi.. x leh kurang makan, sbb nanti x dapat menghasilkan susu yang banyak..

Sungguh la byk mende kene buat. Ahahah, dah tu lak, kene jage2 baby dari diserang oleh si Abang yang sungguh la dengki kat adik die. Hish.. si Affan nih.. Kesian adik, asek merah je kepale nye kene lepuk ngan abang.

Oklah, penat duduk, kene baring nih.. Mak aku lak marah slalu online. die suh byk baring, takut nnt sakit pinggang la ape lah..

Nanti2 lah, ade mase baru aku crite psl melahirkan Afeef tuh ek.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin