05 March 2010

I'm So hot..

Dalam erti kate direct translationnye.. saye sgt kepanasan. (Bukan 'Marah' atau 'Sexy')

Ye, dalam cuace yang panas terik mcm kat savana skang, dengan rumput2 pon kering dan layu, dan buah mangge dpn rumah pon agak terbantut pembesarannye disebabkan x cukup air, dan sangat panas hujan tak turun2, tanah gersang.. begitu jugelah suhu di dalam badan pompuan mengandung ini.

Bukan lah badan aku panas, tapi asek rase panas je.. Tido pon berpeluh2.. Kalo pagi2 tuh, mase mekap2, siap pasang aircond lagik pon bleh peluh menitik2 dari tepi rambut. ish2.. panas sungguh.. berbahang je rase dok dalam umah. kat luar pon panas jugak. Tmpt x panas ialah bile dlm opis n kete bile bukak aircond kuat2.. tapinye aku punye lelah, batuk and selsema nih, camnelah nak baik kalo asik ber aircond jek.. huhu, tapi kalo x pakai air cond nnt panas gile dan berpeluh2..

Aku pon tak tau pesal pregnan kali nih byk btul sakit nye, x benti2 selsema, demam, lelah, batuk, berkahak.. segale cukup lengkap. Dulu mase mengandungkan Affan, aku sehat sgt. Selsema jarang sgt. Yg plg teruk pon sakit gigi. yg tuh mmg sakit la, sampai x leh nk makan lgsg. Selain dari tuh, aku mmg sehat, lagi sihat dari mase x mengandung. but this time, Ya Allah, Affan selsema,a ku selsema, Affan demam aku demam, Affan batuk aku batuk.. Affan lelah, aku lelah.. Aku jangkit ngn Affan ke, Affan jangkit ngn aku?.. eheh tak tau la.

Tido malam lak ngan Affan, dak kecik tuh alah ngan air-cond, x leh lame sket psg air cond nye, nnt mulelah esoknye selsema lah demam lah.. tapi kesian gak dak kecik tuh, berpeluh2 gak badan die aku tgk.. pastuh kalo peluh, naik ruam lak. hei.. x tau nk wat camne dah. panas x leh, sejuk x leh..

Okeh, aku dah 36 weeks skang.. Agak menunggu mase sahaje lah utk meletup kan. Ehhe, jalan pon dah tak larat sgt dah. Jangan harap la aku nak travel jauh2. Macam dulu, asek ulang alik KL-Kuantan, tu yg terberanak mase 37 mggu tuh. Eheh. Tapi kalo awal pon ok gak, baby kecik, snang nk beranak.

Skang nih still drive lagi ke opis sorg2. Ahah gigih sungguh. Dulu2 aku rase Afat je yg amek antar aku gi keje. Skang nak wat camne, duduk asing2.. Takpelah, agak2 nak terberanak dlm kete kang, aku bg emergency light pastuh benti jela tepi jln tuh. Ahaha. Risau benor kalo rase nak bersalin bile tgh drive. Tuh je yg aku dok pikir.. Padahal, byk lagi mase lain nak bersalin.

Kalo rase nak bersalin mase kat opis pon ok gak, dekat je ngan KMC tuh. Ahaha.. oh lupe, x de pon aku sediakan beg baju ke, brg2 baby ke, dalam kete sbg persediaan kekalau nak terbersalin anytime.. Ahaha, malas betul nak kemas kain baju masuk beg. Tgk la, minggu depan la aku kemas brg sume.

Tau tak jiran kat umah aku tuh, die dah bersalin mase 35 weeks. same ngn aku nih ha. Kuar anak pompuan yang ke-6.. Surelah die nak sgt anak lelaki kan. nih yg ke-6 pon pompuan gak. *Takpelah, yang terbaik datang dari-Nya.. Redha sajelah.

Ape name nak kasik anak aku nih? AF ape ek? Kalo beranak dlm kete, bleh taruk name AFVY.. ahaha, sbb MyVi ku ber nombor plat AFV.. hei pekejadah nk beranak dlm kete. mintak dijauhkan.. syoh.. syoh..

2 comments:

wallabiezz said...

haha klakar la afzan agak2 kalo nk terberanak dlm kete psg emergency light :P
xpe afzan, agaknye si kecik ni saje nk susahkan afzan mase pregnant, kot2 kuar nnti & dh besar xsusahkan afzan kendian hari :)
aiy bkn aritu dh pilih Affi ke ape yg kami cdgkan tu hehe

wallabiezz said...

mmg afzan, panas gile sini, bahang sgt2, dok kat dlm blk tu x keruan, siap bwh kipas pun still peluh. ure right, opis & dlm kete je yg best sejuk, sbb tu kami siang2 drpd blk rmh baek g shopping mall muahahhaha

Blog Widget by LinkWithin