26 March 2010

39 weeks, still working

Dah 39 minggu dah aku nih.. patut due 28/3. atau 30/3. Huhu, tak sangke lak kali nih lambat lak bersalinnye. Last time 37 weeks dah selamat dah Affan tuh keluar..

Aku dari last week ingat nak start cuti, tapi tak jadi2 nak amek cuti. Gi jelah keje selagi larat, lg pon byk gile mende nak kene setel.. Last2, Isnin nih nnt mmg konfem la aku akan cuti gak. Tu pon kalo x bersalin lagi la.

I'm pushing my self too hard dah nih.. keje siang smpai mlm. Tido pon kol 12-1 pagi slalu.. Badan x de rest langsung. Kaki dahla bengkak gile, tu pon x de mase aku nak layan. Biarkan je. Sempat lagi buatkan hantaran utk makcik aku kawen n uruskan bisnes lak malam2.. Uish. Gigih sungguh aku.

Tapi kalo tido memang lena, x de pon terbangun nak ke toilet. Pagi2 automatik terbangun sendri nak gi keje. Pastuh bawak kete laju2 gi keje. Pompuan sarat mengandung ini slalu pecut 100kmj gi keje. Ehehe.. Pastuh kol 6.30, 7 ptg baru blk umah. Sejak akhir2 nih, slalu jadi tukang kunci opis. Mak aku dok bising cakap kalo terberanak nnt sape nak tolong sorg2 kat opis tuh.

Takpelah, nnt nak cuti 2 bulan kan..

Ha, esok ade satu lagi checkup ngan dr. Sue kat KMC.. Yeay, nanti boleh tanye die bile aku nak beranak nih..

Oh, i already got my Nursing cover.. Bought from this shop http://chomelnursingcover.com/store/.. Dari dulu berfikir2 nak beli ke tak.. nampak cam simple je, boleh je suruh org jahit kan. tapi tak tau nak soh sape jahit. kang jadi rupe cam apron lak.. ehehe. Last2 beli je lah kan..

Kat kedai tuh nanti, korg pilih design nak kain yang mane, bayar duit, nanti baru die jahit. Pastuh die pos la. Sumenye online skang, dihujung jari jek. Ahaha.

Seb baik cepat je die jahitkan, sempat gak dapat sebelum bersalin. Beria2 nak breastfeed baby. Nanti lepas baby kuar je, nak susukan die, bleh trus pakai nursing cover nih. x de lah segan2 nak breastfeed baby in public kan.. Comel x nursing cover aku? Ehehe, gambar katun2..

Ok, off to work..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin