19 February 2010

Herbalife, Sendayu tinggi, Shaklee

Aku nye 1st botol herbalife Formula 1 yg Vanilla tuh dah abes. Soh Kak Tie yg jual herbalife tuh dtg hantar stock baru. Kali nih nak rase yang perisa Coklat lak.. Die bagi harge Murah sket la dari retail price.

Mule2 tuh ingat dah abes sebotol nih, x nak continue lg, nak smbung bile dah abes pantang nanti. Yelah, sbb hargenye pon bleh tahan gak kan. But bile pikir2 balik, bagus sebenarnye amek Herbalife nih. Yang aku suke sgt, sbb aku x de kencing manis sepanjang pregnen nih. Mmg sebab mkn Herbalife tuh la.

Sebabnye bile aku amek shake tu pagi2 perut dah rase kenyang, dah tak yah breakfast.. tp, tgh hari tuh lapar gak la. But mmg jadi tak berape selera nak mkn nasik. Bagi lah lauk ape pon, memang tak terbukak selera aku nk makan nasik. Biasenye ptg blk keje, aku mkn la pape kt rumah sket2 atau minum susu ngn biskut, kuih, cereal ke, dah kenyang dah..

So far bagus lah utk mengawal selera mkn aku kan. Akak yg jual Herbalife tuh kate, nnt lepas bersalin je, boleh trus start diet program. and tak efect pon baby walopon kite breastfeed. Lagi bagus sbb bg nutrition yg mencukupi utk baby. Lagipon die berasas kan soya kan, mmg bagus utk breastfeed.

Aku ingat kene spend sket lah utk supplement lepas bersalin tuh, nak sihat n kurus punye psl, kenelah invest sket. Tapi utk kesihatan diri gak, dari dok abeskan duit beli mende lain, baik gune utk beli mende utk kesihatan. Aku nih dahla slalu demam la, asek ngantuk la, x larat la. Dahla aku x makan sayur n ikan langsung. So, kene lah cari food replacement yg camnih.

Okeh, nnt aku wat review lagi psl Herbalife yg aku makan nih ek. Yang perisa coklat tuh aku lom mkn lagi. Esok baru mkn sbb hari nih abeskan yg vanilla tuh. Abah aku pon cam nak mkn gak, sbb die tuh ade kencing manis. And die tuh mmg kuat makan nasik. Nanti aku bagi die rase sket la aku nye Herbalife tuh.


**************

Hmm, harituh dah survey confinement set. Rasenye yang Sendayu Tinggi cam ok, Ammy 60 days tuh. Dah siap die botolkan dari day 1 smpai ke 60. Snang nk mkn. Harge RM207, utk pil yg 60 hari tuh la. Then mende2 lain dlm set tuh cam minyak telon, minyak urut tuh tak yah beli la kan (Kalo beli semua 1 set tuh dlm RM380 rasenye, x ingt sgt). Cume nnt nk tambah beli yg untuk sapu kat perut utk kempiskn perut je kot nnt.. yg nih, mcm2 jename ade jual. nk murah, beli ke Krim Mustajab Pati Halia.. Ahahaha.

Pastuh dah survey, utk breastfeed, Alfalfa Complex dari Shaklee pon bagus gak katenye ..RM78 utk 700 tablet. X tau la makan bape bijik sehari. So, target utk beli Alfalfa nih n Herbalife sekali. Mak aii.. Banyak nye duit abes nak bersalin nih. Blum masuk upah urut lepas bersalin ngn lepas pantang. Sekali urut dekat RM200 gak rasenye. Aku kire2 dekat RM1000 gak utk supplement n urut2.. warghhhhh..

Ade sape2 yg leh jual Sendayu Tinggi ngn Shaklee murah2 ke? Sile lah bgtau aku..

Nih info nak share ngn korang. Atau bleh gak refer trus kt link sini

HARGA PAKEJ (11 item): MYR386.00
Harga saparate item:

1. AMMY 60 days pack (1-10) MYR34.50
2. AMMY 60 days pack (11-20) MYR34.50
3. AMMY 60 days pack (21-30) MYR34.50
4. AMMY 60 days pack (31-40) MYR34.50
5. AMMY 60 days pack (41-50) MYR34.50
6. AMMY 60 days pack (51-60) MYR34.50
7. AMMY MASSAGE MYR34.50
8. AMMY HEAT MYR34.50
9. OIL OF TELON MYR17.00
10. TUMMY TONE MYR46.50
11. BODY TONE MYR46.50


Yang nih lak Shaklee nye produk yg sesuai utk kaum Ibu. Click Sini


Nih harge untuk Alfalfa Complex sahaje. Gi tengok kat website ni: Click sini
Large pack (700tblts) for WM : RM78 (LESS 15%)
Small pack (330tblts) for WM : RM 43 (LESS 15%)
Tuh harge dah lepas less dah tuh.

*Oh, aku tak jual mende2 diatas. Aku pon tengah cari dealer yg leh bagi harge murah2 utk makan sendri je.. Ehehe, nak murah aje..

8 comments:

NHCH said...

afzan, alang2 ko mmg mkn supplement ni baik jadi ahli je. then ko bole jual jugak kat blog ko... ko kan mmg menge'pos' jualan2 baju baby tu. so sekali harung pos pesanan supplement2 ni... ok x cadangan aku?

Anonymous said...

salam,...plz visit this website,...

http://www.amway2u.com/mall_prodlst.jsp?cat1=1000&cat2=1030

if berminat dgn suplement brand laen, i bley kasi harga direct from factory,..lagi murah dari dealer2 biasa yg jual~ if berminat+ nak tahu harga,. bley pm sy ,.i'll send delivery sampai rumah terus sbb this if direct from factory,..oterwise its occay,.im just sharing the info =) have a nice day~ =)

email : nuramalina_as@yahoo.com

Afzan Aini said...

NHCH->Haah, mmg rase baik jd ahli je, bleh beli ngn harge murah. Tp bab nak menjual tuh, aku mls sket, bkn ape, dah bz sgt ngan jual baju nye. Takpe, mane tau, kalo aku dpt bagi testimonial yg ok nnt, tetibe aku berminat lak utk jual. Tgk je lah nanti. EHeheh.

Afzan Aini said...

anon -> oh product Amway ye.. Amway mmg bagus jugak, dulu pakai Set Artistry tuh.. Supplement die x penah lak try.

Anonymous said...

yeah~set artistry tu if nak sy bley dpt kn directharga kilang,..suma dlm website tu browse je la,.suma dpt harga borong,..~if nak ty harga kilang bper just pm me orise~hehe =)

Lina said...

afzan, i rekomen amek amway's confinement set. serious, mmg bagus. lina lost 14kg in 3 weeks je. badan pon rase sihat, x lesu. tukang urut pon suka if pakai amway, sebab bahan2 utk mengurut die semua senang disediakan.. bengkung die pulak senang nak pakai sendiri!

Afzan Aini said...

lina-> oh tak tau lak ade Amway confinement set. wow, lina lost 14kg in 3 weeks. ajaib sungguh. Kene try nih. Meh kite tanye kat org yg kate die jual secare botong itu..

Puan Nuramalina_as, ade ke u bekalkan amway confinement set ini?

Anonymous said...

barang dari kilang mmg always ada,..kalaw betul2 berminat bley tawar lagi harga including delivery fee,. =)
-amalina-

Blog Widget by LinkWithin