18 February 2010

Audit ISO 2000 dan ISO 2008

Hari nih ade auditor dari SIRIM dtg nk Audit Pejabat SUK Pahang, menepati tak standard ISO 2000 ngn ISO 2008.

Start dari semalam lagi. But department aku nye turn hari nih. Fuhh, mmg gile gak buat peparation. Sume document kene pastikan lengkap and betul2 ikut flow ISO.

Hasil tungkus lumus semua org, org2 bawah n bos2.. alhamdulillah semua document dapat disediakan. So, dlm audit hari nih, so far ok lah. Walopon ade gak 2-3 perkae yang tak mengikut standard or tak betul, but keseluruhan aku rase ok. Auditor tuh pon jenis ok, so x delah gelabah sgt nak menjawab.

Lega rasenye dah abes audit nih. Cuma lepas nih, kene betulkan process flow mane yg tak lengkap and aku kene rangka operating procedure baru lah. Bertambah lagi lah keje. Huhu.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin