12 January 2010

Try Herbalife lak


**Ini Bukan Iklan**

Semalam dah dapat dah Herbalife yg diorder ngn akak member mak aku tu. Die bg harge dealer je. Die ckp utk org pregnen pon bleh minum. Bukan utk diet, tp utk nutrition. Die ckp kawan die minum dr awal pregnancy, smpai beranak, kaki die tak bengkak pon.. Nih kaki aku punyelah bengkak dari 6 bulan lagik.. So, nak la try mkn gak Herbalife nih.

Die kate baby pon leh minum.. Mix 1 scoop dalam susu baby.. Nanti bleh try utk Affan.. So far anak jiran aku yg bg baby die minum, anak die jarang demam la..


Yang aku nye nih Formula 1.. Perisa French vanila. Sedap la pulak.. Akak tuh dah tulis instrustion kat botol Herbalife tuh, so takdelah lupe nanti. Kene shake 3 scoop dlm air yg sejuk. Shaker pon die dah bagi skali.. Oh, shake dalam air suam n panas x leh tau. Nanti nutrition hilang coz die soy base.

So, pagi tadi aku try, shake kan dulu 3 scoop ngn 300ml air.. pastuh tuang dalam cawan, masukkan lak susu anmum 4 sudu.. pekat gile jadinye. Pastu aku taruk oat lak 4 sudu.. Ahaha, lagilah pekat cam bubur.. Tu lah aku mkn buat breakfast.. Sedap pulak rase vanilanye.. Cam x cukup je secawan. Ehehe.

Akak tuh suruh minum pagi je, and dah x yah nak amek pape makanan lain utk breakfast dah. Mende tuh sepatutnye mengenyangkan la.. Oklah, camtuh pagi2 aku breakfast ngn Herbalife+Anmum+oat la..

Aku pon risau takut kene kencing manis nih.. So kene amek langkah pengcegahan gak nih. Walopon dah agak terlambat sbb mmg dah balun mkn macam2.. And asek mkn je setiap mase.. Ehehe.

3 comments:

NHCH said...

Adakah kau sudah insaf wahai Afzan? Hahahahahah eh, ko dah check dgn doctor belum pasal Herbalife ni? Sebab setau aku ramai org yg nak diet minum Herbalife ni. Mmg bole kurus laa sbb mengenyangkan. Tapi x tau laa... mungkin dia ada byk2 product kan. Yg utk kurus, yg vitamin etc. Asal selamat utk baby dlm perut sudah laaa...

amiza said...

aku ingat herbalife ni utk kurus je..tak tau la plak utk pregnant..maybe ada byk jenis produk kot..adik aku amek herbalife utk kuruskan badan tapi aku tgk dia tak kurus2 pon..haha

Afzan Aini said...

amiza-> kalo utk kurus, care mknnye lain, and ade kene tambah tea la ape lah. aku pon x berape sure utk kurus tuh. sbb skang fokus utk nutrition je.

Ala adik ko x kurus ke, mematahkan semangat aku je. takpelah.. lain org lain resultnye kot. sbb yg aku tgk, org yg mkn betul2 ikut peraturannye, mmg kurus.. kalo x ikut care mkn nye n balun mkn memacam, manelah nak kurus kan..

Blog Widget by LinkWithin