17 January 2010

Shopping sakan @ KL

Hari Khamis petang minggu lepas gerak gi KL ngan Encik Afat.. Memang kebetulan, nak gi KL untuk amik Affan sebenarnye, but at the same time, Afat pulak ade meeting kat KL hari Jumaat tuh. So, mmg kebetulan yg amat best lah kan, dapat dok hotel Khamis malam tuh..

Gerak ke KL dah agak petang sangat, smpai KL kol 9 rasenye, Check in Impiana KLCC, then rehat2.. Booking tiket Avatar 3D, booked online je. Afat pon ajak kawan die skali. Yeah.. lame dah tak tengok wayang, akhirnye tercapai gak cite2 aku nak tengok Avatar 3D.. Show kol 11.45mlm tuh..

Punyelah lame crite tuh.. kol 2.30 pagi baru abes. Tertido2 aku, sbb ngantuk sangat, mane penah tido lambat2 gitu. eheh, tapi sgt best 3D tuh.. Rasenye lepas nih nak tgk wayang yang 3D je.. memang real abes.. Tapi Avatar 3D nih takde subtitle la.

Ok, the best part gi KL ialah, kebetulan yang satu lagi tuh. iaitu Jumaat n Sabtu tuh adelah Sogo Card Day!!! Yabedabedu!! Baru jek harituh aku cakap ngan mak, kat Kuantan nih, ssh la nak shopping2 beli handbag, harge sume normal price, seposen pon x de less. x syiok.. Then, tiba2 bagai bulan jatuh keriba, ade pulak Sogo Card Day di saat aku nak ke KL. And aku leh shopping sorang2 sementare Afat meeting.

Ok, hari Jumaat tuh, naik kete ngan Afat sampai KL Sentral. Die pon ade meeting kat area situ, aku ronde2 dulu dalam KL Sentral. Dapat gak la beli baju pregnen satu.. Then dah kol 1 lebih baru gerak gi Sogo.

Orang takdelah ramai sgt cam Sogo Card day yg aku penah gi sebelom nih, maybe sbb hari Jumaat kot. So, bermulelah pencarian aku mencari handbag yang berkenan dihati. Rambang mate seh, sumenye design baru2 and discount banyak lak tuh. Handbag Guess yg biase Rm500++ tuh dalam Rm300++ je. Wahh sgt murahnye.. Huhu.. Pastuh yg lain2 yg biasenye discount 10%, tapi hari tuh dapat discount 30%, 40%.. camtuh la. Murah ok!!

Aku suke gak Handbag Guess putih nih, tapi tangkai die pendek sgt, n kotak sgt.. Harge RM281.. Tapi Guess yang sale nih, sume nye last piece, ade kotor2 sket. So, tak mau beli lah.. x best la kan ade kotor2..

Guess yang besar tuh pon cam nak beli sgt dah.. Dalam Rm300++ rasenye. Biasenye Rm550++ la kan. Tapi tgk kain die jenis cepat kotor lak. Kang abes comot2 bahagian bawah kalo pakai.. Uish, tapi cantik.. Huhu, bile tgk gambar nih skang, rase menyesal lak tak beli pulak yg nih. Uwaaaa.. mmg rambang mate..


Yang Alain Delon nih pon aku cam suke, dah hampir beli dah. Sbb dah berjam2 sgt jalan, penat dah kaki and pening nak pilih yg mane. Yang nih murah je. Rm153 je kot. Kilat2..aku mmg suke yg kilat2 nih. Eheheh.. Tapi sekali pikir, tak rock lak design camnih, kalo mak aku pakai ok lah kot.


Yang nih Handbag ELLE.. Rm207 je lepas 30% discount. Cantik gak. kaler maroon. Aku mmg berkenan, cume tak konfiden je nak beli kaler maroon.. Hmm, then aku tanye adik aku, which one yg ok, yg nih, ke, yg gambar kat bawah ni..

Yang nih Elle gak, harge same ngan yg maroon tuh. Nih kaler Bronze.. Aku tak tau nk pilih mane satu. bile aku MMS adik aku, die kate mmg dari dulu lagi die nak yg Elle maroon tuh. So, beli yg maroon tuh utk die, yg bronze nih utk aku.. Ok ke handbag aku nih? Balik umah makcik aku kate x lawa taste aku. Ciss.. hangin tul aku.. Huhu, tapi yelah, rase nak Guess yang putih tu la pulak..

(Eheh, aku buli sales girl tuh, aku soh die pegang handbag tuh, then aku amek gambar.. Ahaha)

Huhu, selain beli handbag, beli gak sandal kat aku. Sandal aku dah kopak tau. huhu. murah je, sbb ade 50% discount. RM32 je. Ahaha.. Suke2.. Pastuh beli hadiah utk wedding Karimah.. Then balik umah.. Kol 7 lebih sampai.. Penat toksah crite lah.. Dengan perut boyot, bawak plastic beg besar2 kiri kanan. Fuhh.. seb baik tak terpeleot kat tangge.. Naik LRT lak tuh sorang2..Time ade org simpati, dapat la tempat duduk..

Oh, lupe nak cakap, dapat tukar voucher Sogo RM50 lak tuh.. Yea.. nnt bleh shopping lagi.

Balik ke Setiawangsa, Afat n mak mertua aku, Affan sume dah ade kat umah.. Malam tuh, Abidah n Linda lak datang.. Diorg nak tgk Affan n ajak aku gi Jusco lak. Aku sambung shopping kat Jusco lak. Sbb mak ngan adik aku pesan beli sandal jugak. Lagipon maternity dress kat Jusco byk choice n murah2.

Pergi2 je Jusco, wah!!! Jusco pon sale..cepat2 amek baju mane yg berkenan.. then yg lamenye, dok cari sandal kat Mak ngan adik aku lah.. Saiz kaik kitorg same jek. So aku pilih la mane yg aku rase ok. (last2 mak aku x padan sandal yg aku belikan kat die, die amek yg aku beli utk aku lak. Huhu. X pelah)

Fuh.. penat berjalan satu hari.. kalo Sabtu leh shopping lagi, mmg aku nak gi lagik. Huhu, satu hari je x puas.. mmg gile ah shopping. Seb baik ade duit di waktu2 kecemasan camnih.. Ahaha. Sogo Card day adelah waktu kecemasan! Hoho, lepas nih kene jual baju baby banyak2 lagi untuk top up balik..

Sabtu pagi, kol 11 gerak balik Kuantan bawak Affan.. Tak sabar dah nenek ngan atuk die nak tgk cucunye nih.. Terpakse balik Kuantan hari Sabtu jugak sbb nak gi wedding member STF aku nih la.. Karimah. Die org Kuantan gak. Skang jd doktor kat Australia. Die balik cuti utk kawen je. Mmg jarang la jumpe die kan. Kitorg sampai pon dah ptg sgt.. dalam kol 4.. Orang pon dah x de.

Nih Karimah ngan Syafiq.. Ade yg panggil die Sherry, kerry.. aku gak yg panggil Karimah.. or Imah dari dulu..Die Dormmate form 1-5 n classmate mase form 1. And busmate balik Kuantan.

Bergambar ngan pengantin serba hijau..

Lepas wedding tuh, bawak Affan gi Taman Teruntum.. Mini Zoo kat Kuantan nih. Tapi tempat tuh x best sgt dah. Mase aku kecik2 dulu meriah je tempat tuh. Skang, binatang pon banyak yg pupus, busuk2 lak tuh. Ok, entry pasal tuh aku akan taruk kat blog Affan nnt.

Ok, skang nak gi buat kerje dulu.. Bye..

3 comments:

nazzfikri said...

kt gmbr last tu apsal affan tgk sherry kerry semacam jer...mcm sherry kerry dh wat sumthing kt dia jer...:D...congrates sherry kerry

wallabiezz said...

ha mmg sakan btol afzan shopping ;p x menang tgn btol tengok. nway hang telah memberi idea nak bli kasut, kami nk bli yg same cam hang, yg crocodile tu hihi. ganas btol ibu mengandung ni pegi sogo la jusco la..tp kami mmg suke shopping kat jusco, murah & ada apa yg kami cari muahaha

Afzan Aini said...

abie-> ye, beli, jgn x beli. aku dah x main dah heels2 nih. suke yg flat n selesa je. snang nk jalan. boleh shopping lame2 ngn sandal yg selesa.

Blog Widget by LinkWithin