27 January 2010

Pangkor, Here I Come!

Aku akan gerak ke Pangkor malam ni untuk menghadiri Kursus Kenegaraan Bagi Penjawat Awam anjuran Biro Tatanegara Jabatan Perdana Menteri. Starting from 28 Jan - 1 Feb 2010 kat Coral Bay Resort, Pangkor.

Akhirnye dapat gak aku gi ke Pangkor yang aku idam2 kan selame nih.

Aku akan naik bas straight dari Kuantan ke Lumut kol 10.45 malam nih. Naik Utama Ekspress. Sampai sane maybe kol 7 pagi. lepas tu tak tau la ape nasib aku. Tggu kawan2 yang lain sampai la kot. Aku pon x tau camne rupe nye stesen bas Lumut tu, n camnelah naik feri nanti. Dahla bawak beg luggage besar gile. Lantak la.. Aku kan degil.. nak jugak pegi.. Ehehe.

Semalam balik keje trus gi shopping baju2 yang kene bawak. Wajib pakai baju kurung putih, kain hitam. So, aku pegi beli 2 helai baju sekolah jename Canggih tu, yang saiz 17 setengah. Bapak besar baju tuh. Ahaha. Tak kire, asalkan muat perut aku yg buncit nih. Lepas nih, tak tau la nak bagi sape baju skolah tu. Kelakat je rupenye ibu mengandung pakai baju sekolah.

Untuk kain, aku pakai skirt hitam je. Pastuh gi jugak beli tshirt putih. Aku beli sehelai je, rasenye tshirt Afat yg die keje kat company lame ade 2-3 helai.. So, akan pakai tshirt die jelah. Ahaha, malas nak spend duit beli2 tshirt putih yg gabak2 yg pastinye lepas nih x akan pakai lagi. Baik pakai je mane yg ade.

Oh, yang best nye gi Kursus BTN mase mengandung ni, adelah akan dikecualikan dari buat outdoor aktiviti tuh sume. Cume turun and tgk je org lain buat aktiviti.. Eheh, tu yg aku suke tuh. Dah tue2 nih, malas nak lasak2 dah. Dahla aku nih mmg jenis malas nk aktif2 kan diri nih.

Lagipun, yg aku kejarkan sangat nak gi BTN time nih, ialah takut nnt kalo tolak, ssh nak dapat tawaran lagik. lagi satu, kalo dah ade baby kecik nnt, susah la nak tinggal2 anak lame2 kan. Nanti pulak plan nak breast feed, so, nnt mane leh tinggal baby lame2, kang lapar die kang.

Oklah, Doakan keselamatan ibu mengandung yang sarat, perut buncit jalan terhegeh2, sakit2 pingang nih ye..

*********************

Anyway, i'm 30 weeks pregnant now! Wah, cam cepat je mase berlalu, tapi cam lame lagi je nak tggu 40 minggu tuh..

I don't know how big my tummy will grow.. Kalo skang dah sebesar nih, 2 bulan lg camnelah agaknye ye? huhu..

3 comments:

nazzfikri said...

stesen bas lumut ngn jeti feri ke pangkor xjauh mner pon...adalah lebih krg dr blok C ke blok f5...hehehe..

anne said...

AFZAn, aku juge pergi ke kursus BTN mase 30 mggu ngandung kn si dzahra dulu hahahhahaha nak jgak pegi sbb nanti xpyh susah2 buat outdoor aktiviti,duduk jer,,yg paling best,diorg kene masuk hutan kul 4pg,aku krooh kraah krooh kraah tido kt bilik..yaribbbaaa..indah kn? haha

Afzan Aini said...

nazz-> Oh dekat je ek. senang la camtu.. Agak2 nye ade connection Celcom broadband tak kat Pangkor?

Anne-> Yeke? same lah kite anne..mmg aku saje nak pegi sbb nak dikecualikan dari aktiviti2 gitulah. Ahahah

Blog Widget by LinkWithin