04 December 2009

Raye Haji at Bidor, Cameron & Cititel Midvalley

Kronologi cuti raye haji..

Khamis 26 Nov 09
Kol 8 pagi gerak ke Bidor.. Tok Ibu dan Tok Abah tak sabar menunggu kepulangan cucu kesayangan.. sampai dekat kol 12.30tgh. Papanye bawak laju sungguh la. Aku pon cam loya2 je naik kete. Seb baik Affan behave je.

Petang nye, sempat kuar gi pekan jap beli susu, pampers Affan ngan botol susunye. Kat Bidor harge Enfagrow, Mami poko and sumelah, lagi murah dari Kuantan.. Borong trus stok keperluan Affan kat sane.

Jumaat 27 Nov 09
Raye Haji lah.. Ibu masak soto, rendang, then asek makan, makan dan makan je. Banyak betul makanan dan buah2an. Ade cempedak, manggis, rambutan, murtabak, nasi himpit, kek.. Tetibe diameter perut semakin membesar rase cam nak meletup.

Sabtu 28 Nov 09
Tetibe terpegi Cameron lak. Mule2 ingat nak gi balik hari, tapi alang2 takde org dok apartment Ibu, so kitorg sume bermalam je la kat sane. Affan dah bawak sweater dah. So x de masalah la.

Dekat kol 3 ptg gak baru gerak gi cameron sebenarnye. Bekal yg dibawak, sup daging korban ngan kek batik yg ibu buat. Bestt sangat.. Oh, Ibu, Abah, and adik2 afat pon ikut same.. So, gi 2 kete lah.

Sampai Cameron pon dah ptg sgt, lepak kat apartment je. Lepas mkn malam baru kuar gi pasar malam kat Brinchang. Tak de mende sgt yg dibeli. Beli jagung n gloves utk Affan je.

Ahad 29 Nov 09
Pagi2 lagi dah pack2 barang nk balik. Ibu, abah balik dulu, kitorg nak gi jalan n beli2 ape yg patut sebelum balik..

Mula2 gi Kea Farm.. Affan tido, So papa nye jage die dalam kete. Sementare aku shopping2 beli sayur, buah n souvenir..

Nih kat Strawberry Park.. Nak sangat makan home made aiskrim strawberry yg dalam plastik panjang cam aiskrim malaysia tuh..

Suke je budak Affan nih kalo di bawak berjalan..

Affan testing teknik berjalan nye di tempat tinggi.. Last time die pegi, time tuh baru nak belajar merangkak.. Skang dah pandai jalan dah..


Nih nak breakfast lak.. Tak tau nak breakfast kat mane, makan je kat food court kat tanah rata..

Dalam kol 11 gak rasenye gerak turun dari Cameron ke Bidor..

Loya lagik dalam kete. (Tula, sape soh makan banyak).. Dah la jem kat lata Iskandar, pastuh benti basuh uk-uk Affan lak tepi jalan..

Sampai Bidor, sume dok tido je.. kol 5 ptg baru gerak ke KL pulak..

Kol 7 lebih sampai KL. Check In kat Cititel Midvalley.. 1st time nih Affan tido hotel.. Ehehe.. Tak leh la mama ngan papa nak honeymoon ye..

Isnin 30 Nov 09
Bangun pagi, siapkan baju papa nak gi meeting, and kol 9 turun breakfast ngan Affan. Susah gak nak handle Affan sorang2. Dahla dengan perut boyot nye. Affan lak asek nak dukung ke, x nak jalan sendri..

Mase breakfast, taruk je die kat Baby Chair tuh, tapi aku amek meja paling dekat ngan bufet la. Risau gak org culik anak aku kang. Dapat la amek2 makanan mane yang sempat, takut nk tinggal Affan lame2 kat kerusi tu sorang2..

Dah dekat tgh hari, aku pon kemas barang nak checkout.. sementare Affan sibuk menyepah kan lagi bilik hotel tuh. Abes suem mende dalam peti ais tu die keluarkan..


Lepas tuh, dukung Affan keluar hotel, checkout sambil bawak barang n beg2 sume. dapat bayangkan tak aku yg perut boyot nih dukung Affan lagi, galas beg lagi.. Penat woh.. Dah checkout, masukkan sume barang dalam kete, then trus gi masuk Midvalley..

Pinjam stroller kat Midvalley and trus masuk baby room kat Jusco. Affan asek Uk-uk je. Bagi die susu and tidokan die, then barulah aku bleh shopping.

Baru je nak cari2 baju maternity, Papa nye call cakap dah abes meeting. So, x dapat la aku shopping lame2..

Lepas shopping sket2, makan2, Afat jumpe kawannye, then dalam kol 5 ptg kitorg gerak balik ke Kuantan..

Dalam boot kete n seat depan penuh dgn barang, buah cempedak, sayur dari cameron, makanan2 and sumelah.. Ahaha..

Akhirnye kol 9 lebih gak rasenye smpai Kuantan. Sebab benti lame kat Petronas Bentong, kitorg sume tido dalam kete dekat 45 minit.

p/s: More pictures will be uploaded on Affan's blog. Do check it out later ok..

5 comments:

normaziahnekmat said...

hi afzan! ni kak maziah. dulu ade beli baju kat awak.
besar perut awak ye. akak pun dah 5 bln lebih tp perut ala2 nmpak tak manpak je. akak pregnant sulung.
anyway take care ye.

Afzan Aini said...

Oh, saye ingat lagi name akak.. Haah besar rasenye perut saye compare dgn last time. 5 bulan nampak cam 7 bulan jek. huhu.

normaziahnekmat said...

nama akak familiar kan? akak 2 yrs senior kat stf dulu.
skarang akak ulang sejarah awak plak. chekup kat klinik jameaton depan jusco equine tu.

Afzan Aini said...

la.. my senior ke.. Wah.. sangat suke Dr Jameaton tuh. Sgt lemah lembut, baik n bagi penerangan panjang lebar. Dah la murah je scan.. Kat kuantan nih x dapat pon doc best camtuh.

amiza said...

afzan, aku pon teringat ais krim strawberry kat cameron tu..tapi suami aku tak bagi aku mkn atas sbb2 tertentu..

Blog Widget by LinkWithin