23 December 2009

Not In Moood

Mari salahkan hormon semase pregnen membuatkan bangun tido sgt grumpy, gi keje tak semangat. Tgk file berlambak2 atas meja, tapi malas nak bukak, banyak lagi keje nak kene setelkan. Ade gak yang pending, ade decision yang kene dipikirkan dan dibuat keputusan. Aduss..

Salahkan pregnen lagik bile asek rase mengantuk je setiap mase, tambah2 pulak, bile gi keje pakai baju sume tak kene. Rase cam selekeh, kusut dan gemuk, jadi semangat untuk bekerje adelah kurang kerane takut org kate dressing selebet. Kalo boleh, tiap2 hari nak gi beli baju baru.. Huhu.

Malam2 sangat mengantuk, kadang2 tak leh nak tido awal, sbb nak siapkan order customer, pastuh tengah malam lak skang Affan suke melalak, pastu kene bgn gi toilet lagi.. Pastuh kat ofis mase meeting mulelah mengantuk gile. Mulelah takde mood n malas jek. Huhu..

Hei ntah la tak tau la ape masalahnye.. boring la pulak idup camnih. Rase nak dok sendri, ngan Afat ngan Affan.. Jage anak sendri cam org lain. Nak didik and ajar die ngan care kite sendri. Susah gak husband balik jarang2 nih, pastuh kene dok umah mak. Bkn ape, kene tadah telinge je la, mak membebel ke, condemn ke, ape ke.. Tak bebas la nak buat ape2 pon kan..

Hei, ntah la, mmg betul2 takde mood nih..

Antare penyebab rase takde mood hari nih ialah:
  • Bangun pagi kejutkan Afat tak bangun2, pastuh die dah lambat bangun marah org tak kejut awal2 lak.
  • Buat susu kat Affan 8oz, tapi die minum 3oz je.
  • Tudung baru beli yang nak dipakai rupenye tak sesuai dipakai sbb cutting tak kena. Pastu kene iron tudung lain yg buruk. Benci.
  • Nak mekap, rupenye luquid foundtion tertinggal kat opis, so x leh mekap tanpe foundation.
  • Baju2 jualan yg Afat nak bawak tunjuk kt kawan die tertinggal sbb die nak cepat, so kene pass kat die kat tepi jalan.

Ok, tu je. Nampaknye, kene mekap skang utk menceriakan hati.



Hmm.. Thinking of watching movie lah.. Ade yang best tak kat wayang skang? Sangat berkurun lame tak tgk wayang..


5 comments:

feti said...

sangat faham...sy pun mengharapkan benda yg sama...dapat duk umah sendri dan bentuk famili sendri...insyaAllah samapi juga masa kita tu

kunci yg utama yg common...SABAR...inilah asam garam bila dah ada family...bila berjauhan masalah lain...dah dekat masalah lain..:)..so conclusion dun expect any thing to be 100% in perfect..hope lega skit hati.

Afzan Aini said...

hmm tuh la. Kene SABAR je lah. Walopon dah bosan ngn sabar, tapi nak buat camne kan.

wallabiezz said...

hurrmmm pregnant kan affan dulu x camni pun afzan.. apo kono ekau ni.
agaknye dah dok jauh from kami & linda kot, xde org nk menceriakan hang hehe. nway byk2 kan bersabar, stay strong as u r ye.

wallabiezz said...

pegi la sherlock holmes ke, alvin chipmunk ke, avatar pun best

Afzan Aini said...

abie -> pregnen2 nih mmg emo je slalu.

abie-> also thinking of watching Avatar. dengar org kate best. ntah bile ntah ade mase nk gi.

Blog Widget by LinkWithin