22 December 2009

Kenduri dah abes and kemas rumah baru

Hoho, Akhirnye acare kenduri kendare sudah tamat. Hari Sabtu harituh, kenduri menyambut menantu kat umah aku. Ujan punye la lebat, dari pagi smpai ptg ujan. Huhu, dah buat kenduri time musim tengkujuh, camtuh la..

Abang polis..

Baju merah..

Kek 3 tingkat yang aku sponsor. RM170.. Sendri pilih design. Setiap tingkat ade 3 rase berlainan. Atas sekali Oren, tengah vanila, bawah sekali Coklat.. Sedap, lembut je kek nye. Nih bukan tempah kat Kedai.. Nih tempah kat org yg dok kawasan umah aku gak yg buat bisness kek tu. Lain kali leh tempah kat die lagik.



Mak mertua aku datang hari Jumaat lagi. Khamis malam aku ngan Afat kemas umah kitorg yg kitorg sewa dekat ngn umah mak tuh.. Akhirnye buat 1st time nye barulah tido kat umah tuh. Best je rase dok umah sendri. Dah kemas2 dah ape yang patut. Semangat waja nak dok umah sendri.

Rumah yang sangat ala kadar. Amek gambar pon sipi2 je lah.. Ahahaha

Nantilah aku pangil Eric wat deco2.. Ahaha..


Walopon ade je yg x lengkap ade ade prob ngan paip air, tapi satu-satu lah prob tuh akan disetelkan nanti. And nanti bile Afat balik je, bleh la dok umah tu. Time Afat takde, aku ngn Affan dok umah mak je. Sbb takut Affan nangis malam2 susah gak.

Banyak gak mende2 nak dibeli nih. Dah pindah randah, brg2 dulu sume hilang ntah kemane ntah. Iron pon dah lesap. Iron board pon x de. Bekas nak isi gula pon x de. Ish, x leh jadi nih. Nak kene order Tupperwear nih. Alamak, beras pon x de lgsg kat umah. Ehehe, masak ke pun..Last2 makan kat umah mak jugak.. Masalahnye kalo dok ngn Affan je, die tuh asek nak berdukung je ngn mamanye nih, camne lah nk wat keje. Nak bawak perut aku pon dah tak larat nih. Huhu.

Oklah, lepas nih nak dok gak umah tu.. Barang pindahkan sket2. Ehehe, dok sendri2 mmg best, x delah org nak membebel.. Nak wat ape pon sukati je kan. Nanti semangat sket la Afat nak balik seminggu 2 kali.. Lagi bagus kalo tak pasang Astro, lagi muhibbah rumahtangge.. Sbb Afat tak leh tgk bolah sampai ke pagi.. Ahaha.

1 comment:

wallabiezz said...

wah cool dah sewa rmh sendiri, hok belah mane ni afzan?

Blog Widget by LinkWithin